Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

operatie.Sfaturi

Recommended Posts

Buna,copilasul meu

(2 ani si 6 luni)are polidactilie la manute si picioruse,avem programare pe saptamana viitoare la spitalul din Cluj pt. operatie,v-as ruga frumos sa imi scrie-ti ,mamicile care ati avut probleme de operatie cu copiii vostri,ce anume trebuie sa duc in spital,daca va trebui sa tina vreun regim copilasul,daca trebuie sa nu manance in aceea zi sau cu o zi inainte,si tot ce tine legat de internare si post-operatie.

Va multumesc anticipat,

cezara

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Din experienta mea proaspata (acum 1 luna mi-am operat fetita in varsta acum de 3 luni si 3 saptamani de chist la ovare);

noi insa am stat de vorba cu cateva zile inainte cu chirurgul, ne-a zis sa venim nemancate, ne-a explicat cum va fi interventia, etc; mi-a placut stilul lui, pentru ca in ro inca se mai practica neinformarea celor in cauza; iti spune ca te opereaza si atat, restul esti in ceata, daca intrebi, poate vei primi niste raspunsuri in fuga...

Deci noi nu am mancat cu 4 ore inainte, ni s-a facut anestezie generala. Dupa operatie, la cateva ore dupa trezirea din anestezie am putut manca lapte (pt ca asta mancam noi la varsta asta); la voi e posibil ca o jumatate de zi sau o zi dupa sa mancati ceva mai usor, adica supe, iaurturi; dar pe termen mai lung nu cred.

In rest trebuie sa iei cu tine de acasa tot ce tine de confortul tau si al copilului: sapun, pasta, pampers, pijamale, papuci, apa, etc.

In rest, pastreaza-ti firea si nu lasa sa ti se citeasca ingrijorare, stres; ii transmiti automat puiului tau; fii naturala si calma atat cat iti permite temperamentul. Ai incredere ca totul va fi bine.

Multa sanatate, sa ne dai vesti bune,

Aura

P.S.: inca ceva: orice intrebari ai in orice moment inainte si dupa operatie, fa-ti curaj si pune-le: la asistente, la chirurg, etc; mai bine sa ramai cu impresia ca ii sacai decat sa ramai cu indoieli, semne de intrebare, neclaritati.

Aura

POZE Ilinca-Ana (3 iulie 2006)

Din pacate si noi avem aceasta experienta( Amelia a fost operata de 4 ori pana acuma si a avut vreo 14 anestezii in doi ani de zile).

cred ca doctorul e cel care ar trebui sa va spuna mai multe detalii privitor la pregatirea pentru operatie. La Budimex, copiii care urmeaza sa fie operati sunt preveniti cu o zi inainte sa nu manance dupa ora 22 seara. La bebelusi, dupa ora 24. Nici sa manance nici sa bea. Asta e partea dificila.

La spital iti iai, asa cum ti-a spus si Aura, cam ce crezi ca vei avea nevoie pentru a-ti fi comod.

In afara de asta, in timp am observat ca e util sa am mai multe tricouri sau bluzite la indemana, si prosoape, prosopele sau scutece. Asta pentru ca dupa anestezie se considera normal sa vomite copilul. Amelia nu a vomitat de fiecare data, dar au fost momente si tr sa ai la indemana sa o schimbi sa o stergi.

Eu am intrebat mereu anestezista cand am voie sa ii dau sa bea si sa manance, pentru ca din cate am inteles, anesteziile sunt diferite si ei stiu mai bine ce e voie si ce nu. S-a intamplat sa ii dau apa imediat cum s-a trezit si nu i-a fost nimic, si sa ii dau peste cateva ore si sa vomite in jet totul.Asa ca depinde.

Un sfat ar fi, sa nu te lasi intimidata de asistente sau de doctori, care pot fi evazivi sau pot sa te certe fara ca tu la moment sa intelegei de ce( la noi s-a intamplat cu asistentele, ca doctorul a fost super ok). Sa intrebi de 10 ori, sa insisti chiar daca tipa ca nu au timp sau nu au chef sa iti raspunda sau sa iti ajute.

daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere. Poti sa ma contactezi si pe YM daca vrei, sau poti si aici.

Lilia si Amelia( 26.09.2004id="red">)

poze

id="right">

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. id="size1"> ( DH)id="black">

Exact. Asa mi s-a parut si mie. La terapie intensiva persoane sunt dragute si par a sti ceea ce fac( o singura data mi s-a nimerit unul care urla ca nu reuseam cu mainile tremurande sa ii pun supozitorul). La salon insa, majoritatea asistentelor o fac pe atotstiutoarele, desi pot sa nu aiba habar de ceea ce spun. Eu m-am obisnuit sa vorbesc cu doctorul si lor doar sa le transmit ce mi-a spus el, altfel ma alegeam cu tot felul de sfaturi, care cel mai ciudat erau cam diferite de la o asistenta la alta. Cel mai mult ma supara ca la orice greseala mica, tipa si vorbesc cu tine de parca esti cel mai prost om de pe pamant. Iar cand mergi prima data si mai esti si stresat, numai asta nu iti trebuie, si nici nu ai cum sa le stii pe toate, ca doar nu stai numai prin spital( din fericire)

Prima operatie a Ameliei a fost la 2 luni jumatate. Abia mai tarziu am aflat care dintre asistente stie sa puna branula fara sa o intepe de o suta de ori sa ii lase zeci de semne, atunci insa nu am stiut, si am plans si eu cu ea cand o vedeam asa... dar cu Dumnezeu le trecem pe toate

Lilia si Amelia( 26.09.2004id="red">)

poze

id="right">

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. id="size1"> ( DH)id="black">

Asa e... mai trist este ca la noi nu se hotarau medicii(terapia se contrazicea cu chirurgul) daca sa-i puna cateter sau nu, caci nu mai avea vene, se terminau in 2 ore; s-au contrazis vreo 2 ore pe nervii mei. In final a castigat chirurgul care stia ce face si nu i-au mai pus cateter. S-a certat cu asistentele si le-a spus ca nu sunt capabile sa mai gaseasca o vena sa puna o branula. In final, de ambitie cred, au gasit o vena [bang]

In fine, suntem off topic.

Sanatate micutei tale Amelia.

Aura

Dragele mele,va multumesc pentru sfaturi.

Sa dea Dumnezeu sa avem copii sanatosi,si sa fie bine cu operatia ,pana la urma.

Am aflat de la voi ca va putea voma dupa ce se va trezi,asta chiar nu stiam,dar de la ce vomita,si cate zile va tine asta?

Din pacate Leon,nu vorbeste ,desi are 2 ani jumate,mi-e groaza de ce ma va astepta in spital,pentru ca el are orooare de halate albe,si tipa numai cand vede pe cineva in halat alb.

Stiu ca ii vor face o serie de analize,stiti cumva ce fel de analize?

Ultima data cand i-a scos sange (acum 3 saptamani)i-a curs in jet din vena,si 30 minute a trebuit sa tot schimbam pe pansamente,asa de tare ii curgea sangele....[:(]

Doamne,cand ma gandesc ce ne asteapta,mi se face groaza,stiu ca trebuie sa fiu tare,si sper sa nu sufere copilasul meu foarte mult,sa nu il doara cand se va trezi.

El plange foarte mult cand ceva il supara,nu stiu uneori imi vine sa renunt,sa nu il mai operam,dar este a doua oara cand amanam.Ce sa fac???

cezara

Cezara,copilul vomita de la anestezie. Pe masura ce ii va iesi din organism anestezicul, nu va ma vomita; fetita mea a vomitat o singura data si ceilalti copii pe care i-am avut "colegi" in reanimare la fel, dupa primul contact cu apa sau dupa trezire din somnul anesteziei.

Analize inainte de operatie: hemograma, prin intepatura din degetel; pentru dureri va primi niste calmante prin branula sau supozitor; probabil vei avea probleme cu el pana se va obisnui cu branula, sau de cate ori va fi zgandarit; fiind mai marisor va riposta; a noastra fiind mica, in afara de plansul ce-mi rupea inima atunci cand ii bagau branula, in rest ii trecea si uita imediat; daca nu o deranja nimic, in 10 minute zambea linistita;

cat despre operatie nu stiu sa-ti spun daca sa amani sau nu, nu stiu ce implica amanarea; intreaba chirurugul si ia decizia; insa nu stiu cat de mult poti amana, si atunci nu ai facut nimic decat sa amani, el tot micutz va fi si peste 1 an si peste 2 si intamplarea va deveni si mai traumatica pentru el, pentru ca va interveni memoria de durata;

Sanatate multa si iti doresc sa iei decizia cea mai buna.

Aura

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...