Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum sa-i explic ca trebuie sa faca la olita?

Recommended Posts

Dragele mele sunt disperata[bang][bang],am o fetita de 2,4ani care nu vrea sa faca la olita.Pot s-o tin 2 ore pe olita si nu face nimic,cum o ridic si o imbrac face pe ea[q][q].Problema mare este ca se abtine cit timp sta pe olita si nu inteleg de ce.Nu am fortat-o,nu am certat-o,chiar nu inteleg de ce se forteaza sa nu faca la olita.Va rog daca s-a mai intilnit cineva cu asa ceva,sa-mi dea si mie un sfat,ca eu am ajuns la capatul rabdarii.

Va multumesc.

Alina

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sper ca glumesti ca ai ajuns la capatul rabdarii doar pt atita lucru [;)].

Uite,fiica-mea a facut pe olita dupa 2,6 ani.Am incercat prima oara in jurul virstei de 2 ani,nu am avut succes asa ca am lasat-o pina a vrut ea.A mers foarte rpd,in jurul virstei de 2,10 ani a renuntat si la pampersul de noapte.

Succes!

Alina

Nu-i nevoie s-o tii la nesfarsit pe olita in speranta c-o sa faca ceva in ea. Insistand obtii exact contrariul. Explica-i ca trebuie sa se aseze acolo doar cand ii vine pipi/kk. Eu zic ca la 2 ani si jumatate copilul e destul de mare ca sa inteleaga cum sta treaba cu olita. Noi am reusit fara stres tot la varsta asta.

Cristina,

mama lui

Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Cresc...

si eu am fost un pic stresata de olita si de refuzul copilului de a face ceva in ea. pana la urma m-am linistit:doar n-o sa faca in pampers pana la scoala. si cum am putut sa cumpar pana acum, n-o sa saracesc in cateva luni.

asa ca , fix cand m-am linistit si am zis ca asta e, o sa faca el cand va o sa vrea, a inceput sa ceara

asa ca...linisteste-te, da-i un timp de ragaz si va face ea o data si o data

Frumusetea este trecatoare. Esti frumos, ai trecere.

Laura si[copil] Raducu Stefanucu(16.06.2004)

sfatul meu ar fi sa luati o pauza in "antrenamente".

ii pui pampers din nou cateva saptamani. apoi ii cumperi un reductor pentru toaleta si ii explici ca e fetita mare de-acum si ca are voie sa faca si ea la toaleta oamenilor mari. apoi faci un tabel cu zilele saptamanii si lipesti o bulina/floricica de cate ori face pipi/kk in ziua respectiva. o lauzi de fiecare data cand face la toaleta si atunci cand scapa pe ea nu o certi ci insisti sa ii explici ca o rogi sa mearga la toaleta si sa te strige atunci cand vrea sa faca pipi. si multa rabdare, este esentiala.

succes!

cele mai frumoase

Al meu fecior tot asa am tras vreo luna de zile de ma saturasem de spalat prin casa. pana m-am prins ca el de fapt vroia sa se descurce singur ( ca de e bait mare): i-am pus olita in hol la usa camerei, si l-am imbracat leger sa se poate dezbraca repede. Si in sfrasit "accidentele" au incetat.

Mama Zmeilor

Am mai facut pauze,iam luat si reductor pentru wc,dar ma lovesc de acelasi refuz,Sta si 2 ore pe olita daca o las dar nu face,apoi se ascunde pe sub pat sau dupa usa si face pe ea.

Problema mea este ca nu inteleg de ce se abtine sa faca la olita si cum ii pun pampers sau chilotel face.Ca sa vedeti ca nu exagerez,am sa va povestesc una din intimplarile care mau facut sa-mi dau seama ca se abtine.Trebuia sa recoltez urina pentru analize,si i-am pus o punguta pentru recoltare,am asteptat cca 1 ora si nimic,dr.a spus sa mergem acasa si cind face sa-i ducem,am mers acasa cu punguta dupa noi,trei ore am stat linga ea si am rugat-o sa faca,i-am dat ceai,vreo 3 cani nimic,am facut-o sa plinga doar va face ceva,nimic,doar citeva picaturi care le scapa si atit.Cind am renuntat si i-am pus pampers a facut in 5 min atita pipi ca a trebuit sa-i schimb pampersul atit de plin era.Deci chiar se abtine si nu stiu de ce.

Alina

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...