Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

cat de grava este pneumonia pneumococica?

Recommended Posts

as vrea sa intreb mamicile ai caror pui au facut vreodata pneumonie,cat de grava este?a mai reaparut?a avut urmari pe termen lung,cum ar fi,repetate raceli...apoi,nu inteleg cum a facut pneumonie cu pneumococ ,daca a facut 4 vaccinari pentru pneumococ.

am cautat pe forum despre pneumonie si nu prea am gasit mare lucru,de aceea m-am hotart sa postez.

noi am ajuns cu fetita noastra la spital duminica.la urgente,deoarece starea ei s-a inrautatit brusc intr-o zi,dupa ce fusese "racita "o saptamna.

I-am dat Augmentin,si dupa o zi,a fost ca si recuperata,la plamani nu se mai auzea nimic a doua zi dupa antibiotice.A mai tusit ,insa ff rar,cam de cateva ori pe zi.

Ce m-a mirat ,a fost ca medicul care a i-a dat tratamentul ne-a spus ca o putem duce din nou la gradinita dupa o zi in care nu mai are febra,ori febra ei a disparut in 24 ore.

Noi am tinut-o acasa o saptamana,i-am aspirat mucisorii,i-am pus humidifier,tot tacamul,iar azi ne-am hotarat sa o ducem din nou la gradinita ,insa pentru 2-3 zile si apoi facem din nou pauza,stam acasa si ne refacem.

Credeti ca facem greseala ca o ducem asa repede in colectivitate?

Ei ii place acolo,si cand o intreb daca vrea sa mearga la gradi da din cap afirmativ:-)

ce ziceti?

am uitat sa va spun ca are 1 an si 8 luni,am mai potat cand am intrebat de doza de Augmentin.

sanatate la bebelusi va doresc!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pneumonia e o boala ale carei simptome nu dispar dupa o zi de antibiotic,iar simptomele nu se limiteaza la febra si la tuse.

Si cum ati tras concluzia ca e pneumococ?Ca sunt mai multe bacterii care pot fi agent etiologic pt. pneumonie..si 4 vaccinari pentru pneumococ?ce fel de vaccin?

Mie mi se pare devreme pentru intrarea-n colectivitate,dar bineinteles ca e doar parerea mea si daca n-aveti alta varianta,asta e.numai bine!

Liaid="red">&Aid="red">nid="orange">did="green">rid="blue">eid="purple">wid="navy">id="Comic Sans MS">[foto]

• 2 weeks later...

Sorina, vad ca esti din Bucuresti, deci ai un avantaj fata de mine si alte mamici care vin din tara. Pneumonie nu e deloc ceva de gluma! Eu am patit-o cu fata cea mare! Mi-a facut pneumonie pe la 2 ani! Am tratat-o cu penicilina+gentamicina, augumentin...si multe altele. Am umblat pe la vreo 5 medici in oras. Dupa 6 luni, timp in care boala i-a revenit din ce in ce mai puternica, fata continua sa tuseasca urit de tot, asa ca am cerut trimitere de la med. ped. pentru Bucuresti. Nu-mi imaginam ca exista un spital specializat pentru asa ceva. Am ajuns la Sp. MARIUS NASTA, undeva prin ferentari, la dr. MURGOCI GHE., desi aveam pe trimitere scris numele altei dr. I-a facut fetei raze, desi mai facuse si in urma cu 3 luni si ne-a internat de urgenta. I-am insirat toata gama de tratamente si ne-a bagat pe niste antibiotice mult mai puternice! Am stat internate 2 sapt, dar cind am plecat din spital se vedeau rezultatele. De tusit a mai tusit, dar nu mult timp. Cert e ca de atunci fata nu a mai racit. Nu ca sa fie cazul de antibiotice tari, gen augumentin, gentamicina... La noi, daca ia acum un ospen e mare lucru!

Deci, sa concluzionez! Daca fata a luat augumentin, la sfatul medicului si-n doza recomandata si inca nu i-a trecut boala, daca a revenit in urma tratamentelor repetate, daca dispui de finante si nervi tari sa dai ochii cu Murgoci(are prostul obicei de a te lua tare de la inceput), du-te la el. De obicei preia cazuri grave si f grave, indiferent de situatia financiara!(desi iti zic ca te maninca de bani, daca te simte ca ai). Am observat ca vine lume la el din toata tara! Gasesti citeva informatii despre el la "parintii intreaba, parintii raspund / dr Murgoci Ghe.-vaccinuri de imunitate.

Multa sanatate fetei si evita sa-i dai antibiotice "pe ureche". Am citit topicul tau in care ne cereai sa-ti spunem cum se dozeaza augumentinul, dar nu ti-am raspuns tocmai pentru ca este prea tare pentru a se da fara racomandare de la medic!

Life is short...and before you know it your feeling old!

My lady Di & Aly

Filmulete

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...