Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Nu a avut nimeni EXTRAUTERINA??

Recommended Posts

Am postat la Laparoscopie - 6,mi s-a parut cel mai aproape de extrauterina..pt.ca acolo se vb.de trompe(trompa),am dedus ca sunt si fete care au trecut prin extrauterina.. se pare ca nu voi avea raspunsuri prea repede si sunt chiar disperata,orice informatie este bine venita!Dau copy la ce am postat ca sa nu o iau de la capat..

Fetelor,imi cer scuze daca am nimerit gresit..am tot cauta pe net informatii despre extrauterina si nu am gasit mai nimic.Am citit f.putin postarile voastre si am vazut ca vb.despre trompe..Am sa va scriu pe scurt povestea mea,poate ma scoateti si pe mine din ceata..UM15 sepembrie,14oct.prima pata pe chilot,portocalie..am crezut ca m ainsemnat,dupa care treptat s-a transformat in sange inchis la culoare..nu f.mult.Au avut dureri de burta ca la menstruatie si cateva crize care ma lasau f.respiratie.Sacul embrional nu sa vazut la eco,am f.programata la chiurataj cand hcg-ul a scazut.Sambata am f.internata pt.ca aveam niste "contactii",spun ei..Eu am rh-ul negativ,mi-au ex.ca organismul meu incearca sa elimine sarcina..ca uterul se strange(contracta)si ca scap,chipurile..nimic,bineintelesdupa 2 zile de chin.Ieri am f.chiuretata,azi am f.la control.Mi-au facut analize la ce au scos din chiuretaj si au spus ca nici urma de bb si ca este extrauterina.Acum astept sa coboare din trompa sau ovar,in uter si mai astept niste dureri mari+sange[bang]Se pare ca sarcina s-a oprit din evolutie,hcg-ul a ajuns de la:1441/1332/412 dupa chiuretaj/326azi..si ca, nu mi se va rupe trompa..Nu mai cred nimic din spusele lor!

Vreau sa intreb fetele care au avut extrauterina,cum sunt durerile sau cum vin..sau,la ce sa ma astept[:(]Va multumesc!

Ce am gasit pe net nu ma ajuta nu nimic,pt ca am inteles in mare ce si cum..Nu inteleg cand vin durerile alea mari,nu stiu ce ma asteapta..

Stau cu gentutza pregatita de spital..Au vrut sa ma interneze iar dar am refuzat,sunt satula de tehnicile lor ciudate..Cand am nascut,m-au chinuit cu un balon sa ma largeasca 19 ore si m-am dilatat doar 1cm,ca sa nasc pe cale naturala.Duminica seara(22.oct.)mi-au bagat niste betisoare ca sa-mi largeasca uterul sa pot elimina mai usor sarcina(pe cale naturala),ma durut mai rau decat cezariana..

Inteleg ca este nevoie de operatie,dar cand??Sadicii astia asteapta sa coboare sarcina din ovar sau trompa,tot pe cale naturala[bang]

Va multumesc!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ileana, sora mea a avut o extrauterina acum trei ani. A avut singerari si dureri ca la menstruatie, dar le-a ignorat pina au devenit insuportabile si a trebuit sa cheme ambulanta. A fost operata de urgenta si din pacate a trebuit sa i se scoata o trompa.

Asa ca daca ai dureri mari du-te la spital, nu astepta ca nu-i de joaca.

Flavia si Bianca[copil]

Flaflo,iti multumesc![flo]Tot in ceata sunt,singura schimbare este ca sangerez..Am sunat la spital si mi-au spus sa stau linistita daca nu doare[bang]Sunt sigura ca la briceag ajung,nu pot decat sa astept sa doara ca altfel nu se uita la mine..sau daca se uita,nu au ce sa-mi faca,spun ei[bang]Acum de ex.ma inteapa(injunghie),stau si ma intreb daca este normal...

ILIEANA 2000 am avut si eu o extrauterina in urma unui FIV anul asta in ianuarie....uite cum a inceput la mine...i ziua cand trebuia sa-mi fac testul de sarcina l-am facut si a iesit pozitiv,dar seara din pacate a inceput sa curga cateva pete la inceput maronii care m-au tinut cateva zile...apoi a devenit rosu si m-a tinut tot asa (trebuia sa am prima eco pe la sfarsitul lui februarie cica sa-l vada pe bebe la eco) dar in tot timpul asta eu sunam la dr meu si zicea ca e normal si ca nu neaparat este vreo problmea daca testul e pozitiv dar bingo la eco nu s-a vazut nimic in uter si si chiar m-a durut rau de tot cand a incercat sa-mi bage sonda de eco(a fost eco vaginala)si asa m-au suspectat de extra....mi-au dat sa fac beta din 2 in 2 zile si m-au lasat acasa...analiza asta isi cam facea de cap...adica ba scadea...ba urca...pana intr-o seara cand faceam clatite si m-a luat o durere de n-am mai putut nici sa-mi strig sotul sa-i spun ca ma simt rau....si am ajuns la urgente...dar mi se balonase burta de parca aveam 4 luni de sarcina si asta in cateva fractiuni de secunda....la spital m-au internat pe loc si m-au pregatit de operatie...dar s-au razgandit....apoi au vrut sa-mi faca metrotrexate dar iar s-au razgabndit(cica le era frica sa nu mi se rupa trompa mai ales dorindu-mi sa am copii in viitor,si tinand cont ca mai am 2 operatii la burtika,clasice)in final mi-au pus ceva perfuzii vreo 4 zile si s-a presupus ca am avut avort tubar(eu tot timpul asta sangeram,cand credeam ca se termina si mai veneau cativa stropi incepea iar ca un CM normal)...a fost ok doar ca sangeram pana dupa inca o luna in care fiind singura in casa uitandu-ma la tv m-au luat iar acele dureri insuportabile si am ajuns iar la urgente...istoria se repeta....ba ma opereaza...ba imi da metrotrexate...etc...am si uitat numarul ecografiilor facut in spital....la un moment dat eram pe masa de consult si in jurul meu era plin de medici care isi dadea fiecare cu parerea...dar a fost unul mai istet si a zis ca este al-2lea avort tubar(din 3 embrioni transferati 2 mi s-au prins in trompe unul in dreapta si celalalt in stanga)si se bucura ca a fost avort si nu mi s-a rupt trompa...apoi am mai stat cateva zile in spital (continuam sa sangerez)si m-au lasat acasa,mi-au dat 15 zile de Diane 35 si ceva fier ca pierdusem mult sange si mi-am revenit complet....

sa nu uit:in timp ce asteptam eco din februarie (din 20 ianuarie)intre timp am mers de nenumarate ori la urgente unde imi faceau cate un eco si imi ziceau ca nu vede nici o sarcina(desi aveam testul pozitiv)dar daca sangerez este un avort incipient si ei nu au ce sa faca sa duc sarcina pana la capat ca e prea mica....de rasul lumii!!!

eu ti-am scris prin ce am trecut eu,dar tu frumos te poti duce la dr si spui ca ai dureri si sa inceapa sa-ti faca betahcg din 2 in 2 zile...asa vei stii ce si cum,cu asta nu e de joaca ,daca doamne fereste ti se rupe trompa si nu ajungi in 30 min la spital poate fi fatal,nu vreau sa te sperii mai tare decat cred ca esti dar iti spun ca sa stii ,tin pumnii sa fie totul ok si sa ne zici ca ai rezolvat problema!

claudia

si eu am avut o sarcina extrauterina,la mine a inceput cu o menstruatie normala(la inceput nu mi s-a parut nimic suspect)doar ca sangerarile nu s-au mai oprit.Dupa vreo patru saptamani de sangerari si dureri si intepaturi in partea unde am avut sarcina(dar nu prea mari)i am avut o criza groaznica.A inceput sa ma intepe din burta si pana in fund,aveam impresia ca ca ma despic in doua,nu puteam nici macar sa respir,nu puteam sa stau jos nici in picioare,era groaznic.Toata faza asta a tinut vreo ora dupa care a venit salvarea,asistenta a spus ca am tensiunea mica si din cauza caldurii de aceea imi este rau,mi-a dat o injectie si dupa aia m-am simtit mai bine.Dar eu nu prea am crezut ce a zis asistenta si m-am dus si la doc meu ginecolog.El m-a pus la eco si a zis ca se pare ca am sarcina extrauterina,apoi am facut si un test de sarcina care a iesit pozitiv.Am fost internata in spital si operata de urgenta.Trompa mea nu am mai putut fi salvata.Ulterior doc mi-a zis ca trompa putea sa se rupa in orice moment si Doamne fereste nu ajungeam la timp la spital....

Eu zic sa mai mergi si la alti doctori si bafta sa nu fie nimic grav.

Silvia,mamicutza de Davidutz(07.02.2006)

Va multumesc din suflet!Claudia si Silvia[flo]Eram curioasa cum sunt durerile astea ca sa-mi pot pastra calmul..Eu sunt in ceatza totala acum,nu mai stiu de capul meu..Am fost la dr,beta vad ca scade,am ajuns la 161.Merg din 2 in 2 zile,simt ca nu mai am putere..nu ma multumeste nici un raspuns.Azi mi-au dat buline sa-mi opreasca sangerarea.Nu stiu de la ce sangerez,astia sunt nebuni cu capul.. dar sunt siguri ca pierd extrauterina pe cale naturala..Ori coboara in uter,ori o arunca ovarul..unde nu stiu,dar cica dispare.Cum draq vine asta,nu stiu??Eu nu am auzit pana acum nici o fericita care sa scape asa usor de extrauterina,fara medicamente sau f.operatie..doar nu sunt eu cu motz in frunte[bang]

Incerc sa caut alt spital,daca nu e prea tarziu..Va multumesc mult[pup]

ILEANA eu am scapat fara operatie si fara metrotrexate(este singurul tratament din cate stiu eu pt extrauterina)si am avut 2 embrioni in amandoua trompele...doar ca am trecut prin niste dureri insuportabile si asta la interval de o luna,mai exact in 28.02 am avut primul avort tubar...si imediat a inceput sa-mi scada beta iar apoi in 26.03 l-am avut pe al 2 lea avort tubar apoi dupa vreo 1-2 sapt beta a scazut la 0....eu zic ca daca beta este in scadere e totusi un semn bun,pentru linistea ta consulta un alt medic,succes

claudia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...