Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

vitiligo

allynna

Recommended Posts

buna!sunt alina si am parcurs toate discutiile voastre legate de vitiligo.surprinsa sa aflu de tipa din timisoara..ultima si a 2-a comanda a mea a fost pe 04.10. deci....sa-mi cer si eu banii napoi ?

" scurt istoric " :pe la vreo 13 ani mi s-a declansat vitiligo intr-o imprejurare clara( am vazut live cand mi-au aparut )- copilu e cam prostut cand e mic si nu-si da seama ca nu se merita, da eu plingeam mult si ma "consumam" cand ma batea si teroriza frate-miu , singuri acas' ce sa faca si el...Teoria cu starea psihicului care se rasfringe asupra imunitatii mi se pare valabila in cazul meu si a multora. Am incercat oxoralen+puva la dr nedelcu printr-a 11-a , da nefiind din bucuresti, stand la un var care ma tachina si asta, conditii improprii deci nu stiu ce-am obtinut..poate stagnare..

de 2 luni bambulina mi-a redeschis "pofta" de tratament..si astfel..in privinta afectarii mai am fost si sunt..n-am cine stie ce ..pe maini, talpi partea superioara, pe piept destul de mare si asta doare cel mai mult,si inghinal..esteticu afectat dar si stresu sa ma feresc de soare,riscul prajirii si al flictenelor pe care le-am avut, si stresul in fata oamenilor poate uneori inconstient din cauza petelor, ma surprind uneori incordata de parca as vrea sa m-ascund undeva sau s-ascund "ceva" -nu am avut o educatie in sensul asta , mama imi spune de curind "..credeam ca nu-ti mai pasa ",iar eu i-am spus acum cand vad ca exista totusi "arme", ca " am declarat razboi" depigmentarii.

Problema e ca sunt 2 opinii : soarele si melaolinul- compusul activ adica methoxsalenu ar fi riscante - melanomul , si una care spune soare la greu in combinatie cu medicamentul..as vrea sa cred ca adevarul este undeva intre- adica sa functioneze tratamentul pt. ca eu vreau sa cred asta, fara efectele secundare scontate,in conditiile in care nu abuzez de soare sau solar; varianta cu lampa uv la domiciliu mi se pare buna. acum dupa aproape 2 luni, am obtinut inrosirea petelor, in prealabil arsuri si scarpiniciuri ,inca nu-mi dau seama daca a intrat ceva pigment, probabil si perioada lunga decand am afectiunea incetineste vindecarea, eu insa sper mai ales in baza spuselor voastre. succes si voua !

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...