Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

nelamuriri legate de diversificare

Recommended Posts

Dragi mamici, am niste nelamuriri legate de diversificare.

Poate voi aveti mai multa experienta ca mine si ma puteti ajuta:

Am un baietel de 5 luni jumatate, si am iceput diversificarea la 5 luni cu supa de legume. Am ajuns la 100 ml supa la masa de la ora 10:00. Mai mult nu vrea pt ca el are cam 8 mese pe zi de 120 ml (mai rar 160 ml).

As vrea sa stiu:

1. piureul de legume se da in completarea supei, sau se ingroasa supa cate putin pana ajunge piure si se renunta la supa?

2. pot incepe sa-i dau si fructe la masa de la ora 13:00?

3. cum se procedeaza cu piureul de fructe?

4. cand si cum sa-i dau branzica?

5. carnita, care stiu ca se da dupa 6 luni, se pune la supa sau la piure?

Ce alte sfaturi legated e diversificare imi puteti da?

Va multumesc

Dana si[copil] Ciprian

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

1. e devreme sa-i dai piureul de legume separat, ar trebui sa incepi sa-l obisnuiesti intai cu lingurita. noi am completat supa cu legumele

2. nu, fructele se dau la gustarile de la ora 11:00 si/ sau 16:00 sau 17:00 (depinde de programul copilului)

3. fructele se zdrobesc, sau se dau prin razatoare si se servesc cu lingurita, dar as mai astepta..

4. branzica calcica, din lapte praf - il dai in clocot apoi storci cateva picaturi de lamaie pana se taie

5. indiferent.. dar cand incepi sa-i dai mancarea cu lingurita

iti pot da schema de diversificare pe care am folosit-o noi. daca vrei sa ti-o trimit, da-mi adresa ta de e-mail

..si mai poti da o raita prin topic, s-a vorbit de foarte multe ori despre diversificare

Iti voi spune cum am facut eu, cu baietelul meu. Trebuie sa tii cont ca fiecare copil este unic, deosebindu-se chiar si la mancare.

Pe Silviu l-am alimentat la cerere, atat cat l-am alaptat, cat si cand am inceput diversificarea. Binenteles ca am incercat sa ii fac un program de masa.

Cand am inceput diversificare i-am dat doar supica de legume; la 3-5 zile am adaugat cate o leguma noua. Dupa ce s-a obisnuit cu gustul am inceput sa ii dau si piureul de legume, astfel incat aveam si o masa numai cu piureul de legume - care era destul de moale. Ii dadeam de 2 ori pe zi - o data supica, o data pireul de legume. Masa principala era piureul de legume, care il dadeam in jur de ora 13. Treptat am renuntat sa ii mai dau supica. Ii dadeam doar piureul de legume. Dupa fiecare masa avea completare san.

Fructele i de dadeam separat, la o alta masa.

Eu ii dadeam branza doar dimineata, alternativ cu piure de fructe. Branza o faceam acasa - branza calcica. Nu o storceam prea mult pentru ca nu ii placea branza prea uscata. O amestecam cu fructe, mai tarziu, cu iaurt.

Carnita, cand am introdus-o, o fierbeam separat de supa de legume. O pasam marunt si i-o puneam in piure.

Imi amintesc ca ii faceam in fiecare saptamana cate un meniu ptr fiecare zi. Ca sa fiu sigura ca ii dadeam alternativ tot ce ii trebuia.

Daca mai ai intrebari... oricand.

Mariana, Silviu [copil]3.3 luni si [gravi] 27 saptamani

quote:Originally posted by creola132001

Iti voi spune cum am facut eu, cu baietelul meu. Trebuie sa tii cont ca fiecare copil este unic, deosebindu-se chiar si la mancare. Pe Silviu l-am alimentat la cerere, atat cat l-am alaptat, cat si cand am inceput diversificarea. Binenteles ca am incercat sa ii fac un program de masa.Cand am inceput diversificare i-am dat doar supica de legume; la 3-5 zile am adaugat cate o leguma noua. Dupa ce s-a obisnuit cu gustul am inceput sa ii dau si piureul de legume, astfel incat aveam si o masa numai cu piureul de legume - care era destul de moale. Ii dadeam de 2 ori pe zi - o data supica, o data pireul de legume. Masa principala era piureul de legume, care il dadeam in jur de ora 13. Treptat am renuntat sa ii mai dau supica. Ii dadeam doar piureul de legume. Dupa fiecare masa avea completare san.Fructele i de dadeam separat, la o alta masa. Eu ii dadeam branza doar dimineata, alternativ cu piure de fructe. Branza o faceam acasa - branza calcica. Nu o storceam prea mult pentru ca nu ii placea branza prea uscata. O amestecam cu fructe, mai tarziu, cu iaurt.Carnita, cand am introdus-o, o fierbeam separat de supa de legume. O pasam marunt si i-o puneam in piure. Imi amintesc ca ii faceam in fiecare saptamana cate un meniu ptr fiecare zi. Ca sa fiu sigura ca ii dadeam alternativ tot ce ii trebuia.Daca mai ai intrebari... oricand.Mariana, Silviu [copil]3.3 luni si [gravi] 27 saptamani

id="quote">id="quote">uau ! foarte explicit si frumos![flo]MariaRAZVAN MIHAI – puiul meu drag

Incerc eu sa-ti raspund din experienta mea:

1. piureul de legume se da in locul supei, adica se ingroasa treptat pana se ajunge la piure. Eventual ii poti da piure, apoi in loc de apa putina zeama in care au fiert legumele. Dupa 1,5 ani pot manca doua feluri, adica putin din fiecare. Cel putin piticul meu.

2.de regula fructele se dau la ora 10 si piureul la ora 13. Dupa ce va manca o masa de piure la pranz ii poti introduce treptat piure de fructe la ora 10. Mai intai mar, apoi piersica in care ii poti pune o masura de cereale de care papa el, din cele simple fara lapte.

3.intai faci un piure de mar, apoi din piersica de ex., apoi poti adauga putina banana(stiu ca se recomanda spre 1 an, are potential alergen, insa eu i-am dat la inceput fara seminte pe la 6 luni).

4. dupa introducerea fructelor ii poti face branzica de vaci, in piureul de fructe, la inceput o lingurita, crescand apoi pana la 6 lingurite. Se prepara asa: 1 l lapte 3,5% grasime cu 8 pastile de calciu. Eu faceam din jum de litru de lapte pt. 2 zile.

5. carnita se fierbe separat apoi se adauga la legume si se paseaza. Mai intai se da carnita de pui apoi de vita. Dupa 7 luni carnea se poate fierbe impreuna cu legumele.

Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

cate bordeie atatea obiceie...[:D]

1+5. noi am inceput cu piureul ca si fel separat, la alta masa, abia dupa ceva vreme am ajuns cu supa si piure la aceeasi masa. atentie la consistenta piureului, serban s-a tot inecat cu el la inceput pana m-am prins eu sa-l diluez mai tare, si am crezut ca n-o sa-i placa niciodata. eu am incercat cu carnea in supa si s-a inecat rau, pe cand in piure nici nu stia ca e acolo. plus ca zice-se ca ,,, cartoful in combinatie cu carnea favorizeaza absorbtia fierului.

2+3. da-i fructe la alta masa, ele constituie o masa in sine. eu ii dadeam dimineata pe la 10-11, dar nu e o regula si faci cum crezi ca va avantajeaza pe voi. exista razatoarele de sticla (in bucuresti am gasit doar la obor), care fac fructul piure omogen si e mai usor de inghitit. le poti completa cu 2-3 lingurite de cereale. eu am inceput cu mere, apoi am adaugat pe rand piersica, morcov (dat tot pe razatoarea de sticla), un picut de portocala.

la branzica nu ma bag cu sfaturi, serban n-a fost mare fan si i-am dat abia spre un an, cand i-am facut sufleu. i-am dat in schimb iaurt (facut in casa initial, apoi m-am lasat de sportul asta), pe la 7 luni, simplu sau cu ceva cereale si l-a papat cu placere (ca si masa distincta, dupa-amiaza).

pentru 1-2 luni, pana si-a reglat el portiile, la fiecare masa a avut lapte in completare.

hai ca m-am intins o gramada.

madalina

serban

quote:Originally posted by Danutz@

Multumesc tuturor pt raspunsuri. Pot spune ca acum m-am mai luminat si eu in ce prveste diversificarea.Sper sa ma descurc.[:)]

id="quote">id="quote">Eu nu sunt prea optimista...Mi se pare greu, nu stiu de ce...Fac mizerie in toata bucataria numai ca sa ii dau o lingurita de supa ca restu' sa o arunc [bang]...Plus ca de la mere l-a durut burta, portocale numai seci gasesc, la cartofi cred ca are alergie ca s-a umplut de bubite...Nu stiu daca se mai confrunta cineva cu atatea!MariaRAZVAN MIHAI – puiul meu drag

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...