Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

numele - prenumele ....

Recommended Posts

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by Anuska

La prima fetita si eu i-am pus 2: Ana ca e nume de sfant si am vrut eu, Claudia ca a vrut taica-su. La a doua fetita am cazut de comun acord ca sa aiba doar prenumele Teodora,tot sfant. Si soata are un singur prenume! [:D] Deci scor egal! [:o)]

id="quote">id="quote">

In calendarul ortodox numele Claudia apare de 2 ori: 5 aprilie (Sf mucenic Claudie) si 9 noiembrie (Sf mucenic Claudiu).

Asa ca o poti sarbatori din plin pe micuta.

In ce priveste numarul numelor de botez, nu cred ca este important atata timp cat prenumele se potrivesc cu numele, suna bine unul langa celalalt (nu as recomanda o alaturare de genul Alberto - Grigore), nu sunt cacofonice (ex: Luca-Carol)...

Eu am tinut mortis ca fetele mele sa aiba un singur nume si acela cu rezonanta puternica, nume de sfinti. Nasa mi-a saugerat la botez ca ar dori sa le dea fiecareia unul din prenumele ei. Si a rezultat Maria - Cristina si Ilinca - Roxana, (nu imi place dar nu ma deranjeaza).

In acte au ramas Maria si Ilinca.

Maria si Ilinca

La plimbare

Distribuie pe alte site-uri

Elena, si eu tot pentru doua nume as opta pentru bb2.

Nu regret ca am un singur nume, ca mi-s matura, dar cand eram mica mereu minteam ca am si eu doua, ca si sora mea mai mare si spuneam ca ma cheama Catalina Ina [alcool]- asta pe cand aveam pana in 10 ani... apoi am mai prins la minte si nu m-a deranjat.

Dar si la bb2 pe care il asteptam cu mare drag vom pune tot doua nume [il]

Sarcina usoara in continuare si un fratior sanatos pentru Alvaro!

ECMI, nu m-am putut abtine sa nu iti admir fetele, sunt SU-PER-BE!! Sa va traiasca!

Numai bine,

Katink[gravi][9cer] cu [am]Surprizaid="size1">id="purple"> si [copil]Dulcineea mea Emma-Andreeaid="size1">id="red">

quote:Originally posted by ECMI

In calendarul ortodox numele Claudia apare de 2 ori: 5 aprilie (Sf mucenic Claudie) si 9 noiembrie (Sf mucenic Claudiu).

Asa ca o poti sarbatori din plin pe micuta.

id="quote">id="quote">

Super! Chiar nu stiam! Asa ca are de dat de baut [alcool] de vreo 4 ori.....[:-)))][:-)))][:-)))] De sarbatorit nu spun ca ma pune la treaba! :)))

Oricum i-ar chema pe prichindei, sa ne fie sanatosi si sa ne creasca mare! [mamica]

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa

De la botezul Teodorei

Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei

Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Si eu votez pentru doua prenume! Pe mine m-au botezat doar Daniela si i-am invinovatit mereu de lipsa de fantezie si interes. Adica era, pur si simplu un nume la moda si pe ala mi l-au dat. Unde ma intorc, unde ma invar mai dau peste doua trei Daniele in generatia mea. Pe fetita mea o cheama Loriana - eu l-am inventat si m-am inspirat dintr-o poveste draga mie dar si Florina.

Mamica de spiridusid="red">

Poze cu Loriana

quote:Originally posted by crissandrada

CristinaTid="red"> si sora mea isi sarbatoareste ziua de doua ori deoarece Camelia e nume de floare. [:D]Dar si asa ea ar mai fi vrut un nume.Criss[mamica]si Andrada [zana](12.09.2002)‘Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea, invat de la fiecare trecator’ - Emerson

id="quote">id="quote">ea de 2 ori, dar tu de 3. [cool] 6 ani si ...

quote:Originally posted by AncaMaria

Imi place mult numele David, noi alesesem sa-l cheme David Andrew pe viitorul nostru baietel... da s-a nimerit sa fie fetita [:D]Anca & Bianca (19 iulie 2004)

id="quote">id="quote">no way [:D]..Andrew este unul din primele nume care mi-am dorit inainte de David si acum dupa ce am citit ca este bine cu 2 nume cred ca raman la David Andrew :)[bis]ca sotul vrea sa il strige David iar Andrew(Andrei)sa nu fie cu suparare ca fratisu are 2 nume[pk]sunteti minunate [pup][pup][pup][pup]Elena[gravi]34+[baietel]POZE"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."id="red">Anonymous

Chestia aia ca sa ai 2 nume ca sa ai de unde alege e un mit, odata ce ti se spune intr-un fel, nu prea vad cum ai putea sa-i convingi pe toti sa-ti spuna altfel. Eu una stiu foarte putini care au 2 nume si le folosesc pe amandoua. Si eu am optat pentru Matei pentru un singur nume. Si daca primul copil are 2 si al doilea va avea doar unul, care ar fi problema?

Numai bine

Ganguriciul

Si eu am doua prenume dar absolut nimeni nu ma striga altfel decat Corina. Cel de al doilea prenume mi a adus numai belele ptr ca ori mi l uitau ori le inversau. Mai ales in tara.

Asa ca am scutit o pe Raluca de neplacerile astea.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Elena,daca Uribe este un nume des intalnit in zona in care locuiesti este indicat sa ii pui 2 nume copilului pt a se evita unele situatii mai tarziu.De exemplu numele si prenumele sotului meu sunt foarte raspandite.Numai in cartea de telefon sunt 10-15 persoane cu acelasi nume si prenume ca ale lui.De multe ori s-au creat confuzii,am primit scrisori sau facturi ale altor persoane doar pt ca purtau acelasi nume si prenume ca sotul meu.Noroc cu al doilea nume :D.

P.S. cel putin o data pe saptamana primim un telefon de la diferite pesoane care ori ne multumesc ori ne intraba de comanda lor....pt simplu fact ca unul dintre bijutierii din oras poarta acelasi nume ca sotul meu :D.

Mihaela

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.

• Adaugă...