Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Schema diversificare a dr. Marcu??

Recommended Posts

Buna mamici,

Ma intereseaza sa aflu ce schema de diversificare foloseste dr. Marcu?? Fetita mea are 4 luni si inca o alaptez de la san. As dori sa aman momentul diversificarii pana la 6 luni. Cand am fost la vaccin, am intrebat-o pe dr. Marcu despre diversificare, dar a ramas ca vom discuta mai tarziu... Totusi ma intereseaza subiectul... Ma poate ajuta cineva???

[pup]

Steluta cu [copil] Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by crisiacob

Daca o alaptezi exclusiv la san, diversificarea nu este necesar sa fie inceputa mai devreme de 6 luni.

id="quote">id="quote">Da, stiu ca nu este necesar sa incep mai devreme de 6 luni. Dar am inteles de asemenea ca dupa vaccin, timp de 2 saptamani nu trebuie sa schimb nimic in alimentatia copilului. Este adevarat?? Caci asta ar insemna sa incep diversificarea la 6 luni si 3 saptamani (caci vaccinul il am deja decalat cu o saptamana).[pup]Steluta cu [copil] Andrada Cristina (17 iunie 2006)

nu vad ce legatura sa aibe vaccinul si mincarea....eu l-am alaptat pe dominic pina la 1 an jumate, si am diversificat la 6 luni si nu a avut nici o importanta nici un vaccin, si le-a luat pe toate....e bine sa alaptezi exclusiv pina la 6 luni si pe urma sa incepi diversificarea, eu, am avut o lista diferita Dominic fiind alergic la proteina bovina, si nu pot sa te ajut cu lista dr ce o ceri tu. sanatate multa.

Flavia [gravi]+7, mama lui Dominic 17 mai 2004

http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Are urmatoarea legatura:

- daca bebe face diaree a doua zi dupa vaccin, si tu i-ai introdus ceva nou in alimentatie, nu s emai stie care simptom de ce e provocat...

- de altfel,Nichita a mancat prost dupa vaccin,o saptamana cam, si daca de exemplu imediat dupa vaccinul de 6 luni i-as introduce aliment nou, nu as sti exact daca nu-i place sau nu are chef sa manance.

Pe undeva, precautia e exagerata. Eu as fi zis 2-3 zile ca sunt suficiente.

Si eu am copilul la d. Marcu. Face 6 luni pe 9 noimebrie si inca nu i-am luat schema de diversificare. Sincer, si daca incepe diversificarea la 7 luni, nu mi se pare o mare nenorocire...adica mai putin periculos decat sa te grabesti. Evident, e hotararea ta...

Mama lui Nic cel Micid="Comic Sans MS">id="teal">

"Omnia mea mecum porto" id="teal">id="size1">

Nic cel Mic

Fetelor, eu zic sa nu va panicati! Eu am fost o mama panicata, care a vrut ca, bebe-ul ei sa creasca dupa carte, insa m-am ales cu un copil alergic. Asa ca eu zic sa va lasati instinctul sa va spuna multe lucruri (a se citi babe) ca pe vremea lor nu erau atatia copii bolnavi. Ca nici doctorii nu le stiu chiar pe toate.

Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca nici eu nu am fost foarte clara in exprimare. Nu vreau sa incep diversificarea mai devreme de 6 luni. Doream doar sa vad in ce consta schema dr. Marcu de diversificare: unii medici recomanda sa incepi cu legumele, altii cu cereale, si mai sunt cei care considera fructele mai indicate la inceput.

[flo]

Steluta cu [copil] Andrada Cristina (17 iunie 2006)

quote:Originally posted by silvana_salajan

Fetelor, eu zic sa nu va panicati! Eu am fost o mama panicata, care a vrut ca, bebe-ul ei sa creasca dupa carte, insa m-am ales cu un copil alergic. Asa ca eu zic sa va lasati instinctul sa va spuna multe lucruri (a se citi babe) ca pe vremea lor nu erau atatia copii bolnavi. Ca nici doctorii nu le stiu chiar pe toate.

id="quote">id="quote">acuma as veni io sa.ti spun ca fondul alergic se mosteneste...si diversificarea facuta dupe carte are drept scop tocmai incercarea de a nu "deranja" alergiile...astfel incat sa nu se declanseze......nu de alta, dar si io am crescut.o pe pitix dupe carte (a se citi indicatiile pediatrului) si nu e alergica la nimic......si ca un exemplu, s.a demonstrat stiintific ca pana la 6 luni sist.digestiv al lui bb nu poate digera decat lapte de mama...si dc veti continua alaptarea pana dupe 9 luni, riscul de a dezvolta alergii scade cu 80% si daca veti continua alaptarea pana dupe 12 luni, riscul ca bb sa fie obez si sa dezvolte la maturitate boli cardiovasculare...scade cu acelasi minunat procent de 80%...Anca si Alexandra (10 nov.2003)poze:http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

quote:Originally posted by Steluta

Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca nici eu nu am fost foarte clara in exprimare. Nu vreau sa incep diversificarea mai devreme de 6 luni. Doream doar sa vad in ce consta schema dr. Marcu de diversificare: unii medici recomanda sa incepi cu legumele, altii cu cereale, si mai sunt cei care considera fructele mai indicate la inceput.[flo]Steluta cu [copil] Andrada Cristina (17 iunie 2006)

id="quote">id="quote">steluta, io n.am auzit de scheme stiintifice de diversificare care sa inceapa cu fructe...e si ilogic...toti spun ca fructele se dau la sfarsit...pentru ca dc bb se invata cu gustul dulce, atunci va refuza legumele...apoi, se incepe cu cereale sau legume in functie de bb...dc e OK ca greutate se incepe cu cereale (considerate ca nu provoaca alergii si a fi cel mai usor de tolerat de catre sist.digestiv imatur al lui bb)...dar dc bb este grasun se incepe cu legume......schema clasica de diversificare este cereale-legume-fructe-carne-ou(asta e schema pediatrilor americani si canadieni)...este stabilita asa dupe ani de cercetari riguroase si explicatii stiintifice despre cum se matureaza sist.digestiv al lui bb...dar in functie de copil se ajusteaza (de ex.la copii grasuni se incepe cu legume, dc bb este un pic anemic se da mai devreme carnita, etc...un medic bun va ajusta schema pentru bb tau)...dar la tine e devreme...si e inutil sa discutam de schema unui medic atata timp cat medicul ajusteaza schema pentru fiecare bb in parte......de ex.la noi pediatra ne.a dat sa bem suc de morcov si mar pe la 5 luni jumate...pentru ca bb crestea f.repede si i.a fost teama ca laptele meu nu e suficient dpdv al vitaminelor...dar diversificarea cu solide am facut.o la 6 luni si ceva cu cereale (pentru ca bb nu era grasuna)......deci te sfatuiesc sa discuti cu medicul tau...dar de pe la 5 luni...despre diversificare...pana atunci e OK sa citesti pe net despre...dar te rog din suflet sa nu asculti de oameni care te vor sfatui sa incepi diversificarea mai devreme de 6 luni cu solide...alapteaza exclusiv pana la 6 luni...Anca si Alexandra (10 nov.2003)poze:http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...