Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum prepar maioneza cu robot de bucatarie?


Alynutza

Recommended Posts

Pana acum foloseam un robot de bucatarie no-name, cumparat pe cand eram eu in liceu (acum o gramada de ani). Nu avea decat un singur accesoriu de amestecat, care era si cutit de tocat. Puneam oul intreg, mustar, sare, putin ulei, pe urma porneam robotul si turnam ulei prin orificiu pana era gata maioneza.

Acum mi-am luat un robot Phillips si nu stiu ce accesorii sa folosesc si cum sa prepar maioneza cu el. Are si o paleta gen cutit de tocat din plastic, are si tel ca si cel de batut oua. Nu stiu pe care din cele doua sa-l folosesc. Nu stiu daca merge sa pun oul intreg... Daca folositi vreuna un robot asemanator pentru prepararea maionezei, as aprecia sa-mi spuneti cum procedati.

Multumesc.

 

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu folosesc paleta din plastic ,stil cutit de tocat .

Pun doar galbenus de ou ,de obicei 2 fierte si unul crud (depinde cata maioneza vrei sa faci ).

Galbnusirile fierte se pun racite si sfaramate .

Mai pun o lingurita de mustar , sare si zeama de lamaie .

Ii dau drumul robotului si torn incet cate putin ulei .

La inceput ,lasa sa mearga robotul cateva secunde fara pic de ulei ,sa nu se taie maioneza.

 

Succes!

 

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cu oul intreg n-ai incercat niciodata? Mi-ar place sa pot pune si albusul, maioneza iesea altfel, mult mai pufoasa, parca nici nu era chiar asa gretoasa... Si chiar, te intrebasem la alt subiect cum faci maioneza light... Poate imi spui aici, daca tot suntem la subiectul maioneza. [flo]

 

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si noi avem tot Plillips, mai exact Phillips Cucina.

Pentru maioneza si frisca se foloseste paleta din plastic, floarea aceea mare, este chiar ca o floare.

Mai este cutitul de tocat si inca un cutit de plastic dar ala este pentru feliat paine.

Eu pun in vas un ou fiert si unul nefiert, depinde de cat de multa vreau sa fac, si ulei si pornesc robotul iar pe parcur pun ulei prin orificiul ala special.

Iese o bunatate si nu mai spun ca intr-un timp extrem de scurt.

Spor la treaba!

 


Nana, aspiranta la titlul de mamica!id="size2">id="Comic Sans MS">id="blue">[copil]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by lulu77

Ali ,maioneza light : pun f putin ulei ,doar cat se se "lege" si frec galbenusurile cu iaurt si zeama lamaie."Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"


id="quote">id="quote">Imi place cum suna si o sa fac si eu asa data viitoare!Merci de pont [floare3]
Nana, aspiranta la titlul de mamica!id="size2">id="Comic Sans MS">id="blue">[copil]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

lulu, mercic, ar fi interesanta reteta pentru mine, dar cred ca sotzul ma arunca pe geam daca-i fac maioneza asa.

 

Nana, al meu n-are paleta din aia, are un cutit de plastic identic la forma si dimensiuni cu cutitul pentru tocat. Al meu Phillips cred ca e Essence, dar nu mai stiu exact.

 

Marina, mersi si tie, de fapt, multumesc tuturor de sfaturi, o sa incerc si vad cum imi iese.

 

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">
id="left">id="size1">

Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">
id="right">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu am Philipps Esence si fac maioneza cu paletele gen tel.(nu am paleta din plastic gen floare).

Eu nu folosesc oul intreg,ci doar galbenus fiert pentru inceput si apoi si galbenusuri crude,ulei ,zeama de lamiie si putina apa minerala la sfirsit,daca iese prea groasa - de cele mai multe ori e tzontzoroi,ca albusul batut spuma tare!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...