Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Rezultat urocultura - proteus???

Recommended Posts

Buna,

Am facut analiza de urocultura pentru fiica-mea (in varsta de 4 luni) si ne-a scris ca s-a gasit proteus 100.000 g/ml. Imi poate explica cineva ce inseamna asta??

O sa incerc sa va povestesc si cum am ajuns la urocultura. Acum vreo 2 saptamani, Andrada a avut spre dimineata un pic de febra (38.1), i-a scazut peste zi cu un supozitor de Eferalgan si spre seara a mai urcat o data la 38.5, dupa care gata. Dr. ne-a spus sa facem urocultura. Am vorbit cu laboranta si am intrebat-o daca este ok sa colectez urina cu punguta de seara, s-o pun in borcanel steril si s-o tin la frigider pentru a o duce la prima ora a doua zi. OK, analiza a iesit proasta, cu rezultatul de mai sus. Dr. a spus ca a fost recoltata incorect si s-o repetam.

Bun, miercuri dimineata dupa ce a papat i-am atasat punguta "unde trebuie", dupa ce am spalat-o bine in prealabil, am stat o ora si jumatate pana a urinat, dupa care cu borcanelul, fuga la laborator. Azi ma cheama laboranta pentru a-mi cere detalii despre cum se simte copilul, cum i-am recoltat proba, caci din nou i-a aparut valoare de germeni crescuta. Pentru acest diagnostic se pare ca ar trebui sa ii dau antibiotic. Dar dupa acel episod febril, fiica-mea nu a mai avut nimic. De mancat mananca, este vioaie, are o stare generala buna. Marti am facut vaccinul. Dar stiam ca nu se mai fac analizele la sange timp de 1 luna dupa vaccin. Este cazul si celor de la urina???

A ramas ca luni sa duc o alta proba de urina. M-am hotarat sa ma duc atat la laboratorul Policlinicii de langa spitalul Gomoiu (unde le-am facut pe celelalte), dar si la Medicover de la Grozovici.

Totusi a mai avut cineva de-a face cu asa ceva?? Ma puteti lamuri in legatura cu acest diagnostic?? Sfaturi, pareri???

Sper ca am fost suficient de coerenta [flo]

[pup]

Steluta cu [copil] Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

pediatra a vazut rez.uroculturii?? pentru ca dc l.a vazut corect era sa amane vaccinul si sa treaca bb pe antibiotic...la 100.000 germeni/ml este infectie deja...nu extrem de grava...dar care necesita neaparat antibiotic pentru sterilizare...

...in acelasi timp se face si sumarul de urina pentru a se vedea cu aproximatie localizarea infectiei...desi io una cred ca la valoarea asta nu mai e pe vezica...ci pe rinichi...

...si se mai face si antibiograma pentru a se vedea exact la ce raspunde cel mai bine bacteriuta...adica ce antibiotic o omoara cel mai repede...

...ideea e ca dc a facut un vaccin, acum trebuie sa astepti un pic pana ii dai antibiotic...dar antibiotic trebe clar sa.i dai...repeta totusi analiza, dar te.as sfatui sa o duci direct in punguta sterila in care recoltezi, fara sa o mai transbordezi in altceva, prima urina de dimineata, dupa ce ai spalat bine la fundic bb...si cere sumar+urocultura+antibiograma...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

quote:Originally posted by anca tanasica

pediatra a vazut rez.uroculturii?? pentru ca dc l.a vazut corect era sa amane vaccinul si sa treaca bb pe antibiotic...la 100.000 germeni/ml este infectie deja...nu extrem de grava...dar care necesita neaparat antibiotic pentru sterilizare...

id="quote">id="quote">Da, dr. a vazut rezultatul si ne-a spus sa repetam analiza. Dar nu a specificat nimic legat de vaccin. Precizez ca vaccinul nu l-am facut la ea la cabinet, dar stia cand il facem.
quote:...in acelasi timp se face si sumarul de urina pentru a se vedea cu aproximatie localizarea infectiei...desi io una cred ca la valoarea asta nu mai e pe vezica...ci pe rinichi...
id="quote">id="quote">Am facut atunci si sumarul de urina: albumina, urobilinogen, pigmenti biliari, corpi cetonici, glucoza (absent), epitelii plate (relativ frecvent), leucocite (rare), oxalat de calciu (rar), fosfat amoniaco-magnezian (rar).
quote:...si se mai face si antibiograma pentru a se vedea exact la ce raspunde cel mai bine bacteriuta...adica ce antibiotic o omoara cel mai repede...
id="quote">id="quote">Si asta am facut-o. Cam cat timp trebuie sa astept dupa vaccin?? Noi l-am facut martea trecuta...
quote:...ideea e ca dc a facut un vaccin, acum trebuie sa astepti un pic pana ii dai antibiotic...dar antibiotic trebe clar sa.i dai...repeta totusi analiza, dar te.as sfatui sa o duci direct in punguta sterila in care recoltezi, fara sa o mai transbordezi in altceva, prima urina de dimineata, dupa ce ai spalat bine la fundic bb...si cere sumar+urocultura+antibiograma...
id="quote">id="quote">Totusi cum pot "inchide" punguta, incat sa ramana mediul steril??? Se poate schimba asa mult rezultatul in cateva secunde, cat pun din punguta in borcanel steril???Multumesc pentru raspunsuri oricum... [pup]Steluta cu [copil] Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Proteus este o bacterie care se ia din spital....respectiv maternitate. Ea este cauza febrei si chiar daca ti se pare activ copilul si bine dispus, febra va reveni constant. Nu e o infectie grava, se scapa destul de greu de ea si fii foarte atenta ca antibioticele sunt puternice si toxice si poate face o reactie alergica.

Ioana

Vad ca e o confuzie generala legata de analize, intepaturi, vaccin!

Dupa vaccin poti sa-i faci analiza de urina fara probleme!

DOAR INTEPATURILE INTRAMUSCULARE NU SUNT PERMISE 30 ZILE DUPA VACCIN.

De asemenea nu nici o problema sa ia antibiotic imediat dupa vaccin!

Proteus am avut eu personal, nu luat din spital, ca nu mai fusesm de 1 an in spital si facusem urocultura intre timp!

La mine personal a cedat dupa prima cura cu nolicin!

Febra nu am facut deloc DAR usturime si senzatie de pipi nasoala ca atunci nu am avut in viatza mea. Imi venea sa ma urc pe pereti!

Mai repeta o data analiza la alt laborator , pt sigurantza, grija mare sa nu se atinga pungutza de caca, sa fie copilul spalat ffff bine inainte, sa nu atingi tu cu mana interiorul pungii deloc (banuiesc ca sti asta deja de la doctor, scuze ca te pistonez).

Eu [mamica] si Raducu [hagi] (22.04.2005)

nu ligia13id="red">...la mine nu e nici o confuzie...unul dintre marile contraindicatii ale oricarui vaccin din lumea asta este cand copilul este bolnav...ori la cum arata analiza este clar infectie urinara...eu personal (si am mai intrebat 2 medici) as fi amanat vaccinul si as fi dat antibiotic...dar in fine...io nu.s medic...

...antibioticul nu e contraindicatie la vaccin...dar pediatra noastra mi.a spus ca totusi din studiile pe care le.a citit ea a ajuns la concluzia ca e bine sa lase 2-3 zile intre vaccin si antibiotic...pentru ca nu stie nimeni sigur cum se combina astea 2 in sange...

stelutaid="red">...parerea mea de mamica trecuta prin infectie urinara este ca in primul rand trebuie sa sterilizeri rinichiul cu antibiotice...s.ar putea sa nu cedeze dupa prima serie de antibiotic...medicul iti da spune sa repeti analizele si apoi ii va mai prescrie o serie...dar intreaba medicul despre oportunitatea de a administra si urovaxom in timpul trat.cu antibiotice...noua ni l.a dat pediatra la 8 luni, cate jumatate de capsula dimineata pe stomacul gol...si la noi urovaxomul a redus trat. antibiotic...ii fac anual o cura cu urovaxom, la sfatul pediatrei...pentru imunizarea ap.urinar...sumar si urocultura facem de 2 ori pe an...preventiv...

...si ca mamica de fetita, te sfatuiesc sa uiti de servetelele umede si sa speli bb la fundic de fiecare data cand schimbi pampersul...si sa.l schimbi des, chiar f.des...sa nu o lasi niciodata cu kk la fundic...si sa o lasi cat mai mult fara pampers...cu fundicul gol, pentru a evita recidiva de infectie urinara...

...si m.am uitat pe analiza...nu ai scris ca ar fi aparut hematii...deci e de bine...nu a ajuns la rinichi inca infectia, deci sterilizarea va fi rapida...

...n.as vrea sa te panichez...dar vreau sa intelegi ca o infectie urinara lasa urme dc nu e tratata corect...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Multumesc tuturor pentru informatii si sfaturi... Luni ma voi duce cu urina la doua laboratoare sa vad ce rezultat primesc si apoi sa incepem tratamentul.

Anca, intr-adevar la hematii nu mi-a scris nimic. Sper sa nu se agraveze pana cand obtinem celelalte rezultate.

[flo]

Steluta cu [copil] Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...