Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ajutati-ma cu un sfat

Recommended Posts

Dragi mamici,

am intrat si eu in clubul mamicilor de 1 luna si un pic. Micutul meu, Robert este un dulce, insa avem o mica problema. Nu-mi dau seama cum programul i s-a modificat radical. Daca la spital, el era un somnoros si un cumintel, de cand suntem acasa...totul s-a schimbat. El doarme ziua mai mult decat noaptea. Are nopti cand nu doarme deloc, adica se culca dimineata in jur de 5-6. In rest plange. Oricum si ziua este mai plangacios acum, decat acum 2 sapt. spre exemplu. Este normal? Am incercat sa-l tin ziua treaz ca sa doarma noaptea. Nu prea se poate..doarme atat de profund ziua!!!

El papa din 3 in 3 ore..asa a zis nenea doctorul. Ma rog, se mai modifica aceste ore in functie de cum doarme el. Ziua il trezesc ca sa pape, atunci cand e cazul..noaptea il las sa dorm.

Va rog sa-mi spuneti daca v-ati confruntat cu aceasta problema, cum ati modificat programul lui bebe si cat a durat? Este inca prea mic? Trebuie sa am rabdare? O sa-si regeleze singur programul sau trebuie sa fac ceva?

Multumesc anticipat

Cata - o mamica fericita

[bebic]Robert Alexandru: POZE BEBE

----------------

You really can change the world if you care enough!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Poate daca incerci sa vezi de ce plange noaptea? colici? sau poate il deranjeaza ceva? poate locul de nani? veioza?

De ce il trezesti sa pape? Eu o lasam sa doarma. Singura conditie era sa nu manance sub intervalul de 3 ore. In rest, cum vroia stomacul ei. De obicei era ceas.

Monuid="red"> mami de [zana]Alexia Ioana

si[gravi] [fetita]Iulia Andreea

lasati orarul fix de papa si alaptati la cerere...

...si e normal sa fie mai plangacios...ca probabil au inceput colicii...dar totusi intreaba un medic...nu de alta dar e singurul in masura sa.ti ofere un tratament pentru colici...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Parca ai descris-o pe Alice cand era mica,la spital cumintica foc deoarece nu incepuse treaba cu colicii[:D].Cand am adus-o acasa "foc si para".Problema era urmatoarea,ziua dormea mai mult decat noaptea,asa ca din cauza "fusului orar"[:D]nu dormeam nici noi.Plangea non-stop,si in brate si in patutul ei,si leganata,si de toate i=am facut si nu s-a linistit pana la 3 luni,cand au incetat colici.

Am mers disperati la medic,am incercat,Bonisan-nimic,Gripe water(extract de marar parca)satisfacator,dar nu suficient,apoi Sab simplex doza putin mai mare decat cea recomandata de medic,ca nu-si facea altfel efect la ea.

I-am mai dat Espumisan in paralel cu Sab-ul,si a dat rezultate mai bunicele.

Din cand in cand,paracetamol125mg.1/4supozitor,atunci cand nu mai puteam de obositi si Alice plangea de ti se rupea inima.[bang]

Ne rugam noaptea sa doarma macar de la 12 pana la 4 dimineata,sa ne odihnim si noi,foarte rar,apoi dupa 3 luni si jumate parca...s-a linistit si doamea toata noaptea,neleganata pe picioare.

Asta dupa ce 3 luni o leganam aproape non-stop sa se linisteasca si sa adoarma,ore in sir de nu mai puteam de durere de picioare,pe langa febra musculara.[:D]

quote:Initial creeata de Cata_adr

Dragi mamici,am intrat si eu in clubul mamicilor de 1 luna si un pic. Micutul meu, Robert este un dulce, insa avem o mica problema. Nu-mi dau seama cum programul i s-a modificat radical. Daca la spital, el era un somnoros si un cumintel, de cand suntem acasa...totul s-a schimbat. El doarme ziua mai mult decat noaptea. Are nopti cand nu doarme deloc, adica se culca dimineata in jur de 5-6. In rest plange. Oricum si ziua este mai plangacios acum, decat acum 2 sapt. spre exemplu. Este normal? Am incercat sa-l tin ziua treaz ca sa doarma noaptea. Nu prea se poate..doarme atat de profund ziua!!!El papa din 3 in 3 ore..asa a zis nenea doctorul. Ma rog, se mai modifica aceste ore in functie de cum doarme el. Ziua il trezesc ca sa pape, atunci cand e cazul..noaptea il las sa dorm. Va rog sa-mi spuneti daca v-ati confruntat cu aceasta problema, cum ati modificat programul lui bebe si cat a durat? Este inca prea mic? Trebuie sa am rabdare? O sa-si regeleze singur programul sau trebuie sa fac ceva?Multumesc anticipatCata - o mamica fericita[bebic]Robert Alexandru: POZE BEBE----------------You really can change the world if you care enough!

id="quote">id="quote">Este inca prea mic pentru a constientiza ca e noapte sau zi,asta se formeaza in timp.Acum la varsta asta el papa si doarme,ce sa faca altceva?! [:)] Dar nu inteleg de ce il trezesti? Lasa-l sa doarma cat ii place,daca ii va fi foame se va trezi,fii sigura.Nu tine cu dintii de un program de masa.Da-i sa pape cand doreste nu cand i s-a facut ora.De plans plange din cauza colicilor,mai mult ca sigur,dar e bine sa intrebi si medicul,care iti va recomanda ceva pt asta.Noi am folosit cu succes Debridat,mult plimbat in brate si dormit pe burtica.Incearca,pe cat posibil sa va formati un ritual seara.Ora fixa pentru baita,joaca,masaj,"vorbareala" multa...In timp va invata ca a venit ora de culcare.Mihaid="purple"> [recevere]
Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">
id="right">

Cata_adrid="red">, nu mai incerca sa ii faci program copilului. Toate cartile zic sa il lasi sa doarma cand i-e somn si sa ii dai sa manance cand i-e foame. Luca al meu in prima luna nu stia cand e zi sau noapte si manca si din ora in ora. Colicii nu ne-au suparat prea tare, poate si din cauza ca am urmat un tratament cu Debridat timp de o luna.Acum imediat facem 4 luni si abia de cateva zile doarme si el mai bine noaptea, adica papa la 24.00 si apoi la 5. Dar pana de curand manca din 2 in 2 ore(maxim 3).Ziua cand doarme el, dormi si tu ,altfel risti sa iti scada lactatia.Multa sanatate si rabdare.

Luca Rapidistul:

http://www.rapidisti.ro/index/A_sustinut_Rapidul_la_numai_15_s.html

Alte poze cu Luca:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/mihatocae/album?.dir=be87re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Colicii bata-i focul! Sigur de aceea nu doarme saracutul! Noi am folosit Sab Simplex sau Lefaxin si a fost mai bine. Nu incerca sa-i faci vreun program, el oricum nu face inca diferenta intre zi si noapte, si nu il mai trezi sa manince! Mult succes!

Flavia si Bianca[copil]

Fetelor, multumesc din suflet. Mai m-am linistit.

Eu ii fac program ca asa mi-a zis doctorul. I-am spus ca nu doarme si ca plange mult, a zis ca e normal, copilul e sanatos, toti beblusii fac la fel. Cat despre colici, eu i-am dat Debridat recomandat fiind de o alta doctorita. Noul medic a spus ca oricat i-am da, colicii nu-i dispar si ca nu are sens sa ii dau prea multe chimicale. El este adeptul tratamentelor cat mai naturale si ca atare mi-a zis sa-i dau ceai de colici. Nu stiu cum sa fac, eu am ascultat medicul. Mi-e mila si de micut, ca stiu ca-l doare burtica. Il vad cum face. Cateodata si cand mananca se vaita.

Referitor la program...am vazut ca multe mamici le dau bebelusilor la cerere sa pape. Sincer si mie mi se pare normal asa. Doctorul mi-a zis insa, sa-i dau din 3 in 3 ore pt. ca daca ii dau la cerere, lapticul nu apuca sa se digere si o sa-l doara si mai tare burtica.

El de la san nu papa suficient, eu asa simt. Ma mulg si ii dau din biberon. Cand il mai pun la san sta si o ora daca il las si tot nu ia cat trebuie caci il cantaresc. E foarte lenes la papa. Cateodata simt ca ma dispera, sunt la capatul puterilor, plang si asta mai ales noaptea cand sunt f. obosita. Oricum si din biberon suge greu, caci special i-am luat unul cu o singura gaura. Mi-e teama ca daca ii dau doar de la san, nu se satura. Si mai este o problema...eu nu am sfarcurile formate, lui ii e greu sa prinda sanul, pe mine ma daore de nu mai pot, mai fac si rani ..Deci, cam asa se deruleaza programul nostru: papica cam o ora, apoi stam sa ragaie, apoi eu ma mulg, stau cu el cand nu doarme si uite asa, iar au trecut 3 ore si trebuie sa o iau de la capat. Sincer mi se pare f. greu. Stau si ma minunez si admir toate mamicile care au reusit sa-si creasca copiii, eu de multe ori simt ca nu stiu ce sa-i fac sau ca nu e bine cum fac. Voi v-ati confruntat cu asa ceva? Tati ne ajuta, insa nopatea il las sa doarma caci se duce la serviciu. Si mai e ceva: imi e teama ca daca ii dau la cerere, nu voi sti cand plange de foame sau cand plange de colici.

Cam asa sta situatia. Abia astept sa creasca si sa scape de colicii astia. Tare greu mai e si cand mi se spunea inainte nu credeam.

Multumesc pt. ajutor si pupici

Cata - o mamica fericita

[bebic]Robert Alexandru: POZE BEBE

----------------

You really can change the world if you care enough!

Buna!

Offf....stresant este inceputul[:p]

Eu am aplicat urmatoarea metoda cu Irina....plange....bunnnn...vedem ce poate fi si incet, incet rezolvam toate problemele. Mancare i-am dat la cererere oricand, oricum in orice situatie.

Rani am avut si eu .....cred ca nici cand am nascut nu m-a durut atat de tare cat ma durea cand sugea Irina.

Nu am aplicat minunata metoda a "probei suptului"....streseaza si mama si copilul.

Primele luni sunt grele....dar te obisnuiesti si tu cu bebe si bebe cu tine si o sa devina mai ushor.

Oh.....am uitat sa spun....Irina nu a avut colici ....am baut ff mult ceai de chimen sau de anason( nu stiu exact daca asta a fost motivul lipsei colicilor).

Scuze daca nu sunt ff coerenta.[:I][:I]

.

Garga si [copil] Irinuca

POZE

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...