Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Job nou.Contract per. determinata.

Recommended Posts

Buna fetelor,

Sant foarte derutata in legatura cu o problema.In urma cu 2 saptamani ,in urma a doua interviuri m-i s-a facut o oferta de lucru.Am fost multumita de salariu, numai ca imi ofereau un contract pe perioada determinata de doua luni dupa care se facea un alt contract pe perioada nedeterminata.Angajatorul motivand ca acele doua luni vor fi luate drept perioada de proba.Intrebarea mea a fost ,de ce nu se face contract pe perioada nedeterminata cu mentiunea pe contract doua luni perioada de proba.Nu am acceptat acel job, si acum in urma altui interviu ma lovesc de aceeasi problema.

Este normal sa accepti un contract de doua luni? Dupa care vezi tu daca se mai intocmeste un alt contract pe per. nedeterminata sau nu?

Sant de acord cu per. de proba ,dar mentionata pe contractul cu perioada nedeterminata.

Voi cum ati fost angajate?Sau poate stie cineva care sant motivele din care angajatorul face o asemenea oferta.

Multumesc ca m-ati ascultat,Elena

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Chiar daca ti-ar face contract cu perioada nedeterminata acest lucru nu reprezinta o garantie ca vei putea continua dupa perioada de proba.

La mine de ex. contractul a fost pe perioada nedeterminata cu perioada de proba 3 luni... dar exista mentiunea ca daca la sfarsitul acestor trei luni evaluarea nu este satisfacatoare, contractul se incheie.

Slabesc,slabesc...

Angajatorul ofera contract pe perioada determinata (mai ales atat de scurta) pentru ca vrea sa se asigure ca poate "scapa" de tine daca nu este multumit.

Nu poate trece in contractul de munca decat o perioada de proba de cel mult 30 de zile calendaristice (pentru functii de executie) iar la finalul acestei perioade trebuie sa demonstreze prin nota scrisa motivele pentru care nu este multumit de angajat - deci nu-i atat de simplu.

E greu sa dai un sfat. Pot sa fie angajatori seriosi dar care au avut experiente nefericite in trecut cu noii angajati si vor sa fie prudenti, dar tot asa de bine pot sa fie angajatori neseriosi.

Maria si Ilinca

La plimbare

Slabeeeeesc

Multumesc pentru raspunsuri.

In cazul in care angajatorul nu este serios si ar trebui sa plec dupa cele doua luni,ar trebui sa dau explicatii la urmatoarele intrviuri-motivul din care am lucrat doua luni la ultimul loc de munca.Postul este de Contabil ,si sant foarte sigura pe mine deoarece am experienta,deci nu-mi este teama de perioada de proba, dar v-a trebui sa fiu foarte atenta la ce companie v-a urma sa lucrez.Oricum nu pot sa refuz job-uri la nesfarsit.

Nu stiu cum functioneaza in Romania, dar aici, numai asa iti gasesti in ultimul timp de munca, adica pe timp determinat (1,2 ...6 luni). Nu are de ce sa-ti fie frica, e drept nu ai o garantie, dar macar faci alte experiente (in cazul in care nu iti prelungesc contractul dupa).

Este o masura pe care legea o permite, iar angajatorul triaza astfel, cu aceste contracte determinate, personalul.

Petronelaid="size3">id="Trebuchet MS">id="navy">

Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.id="navy">id="size2">

quote:Originally posted by bebiutu

Multumesc pentru raspunsuri. In cazul in care angajatorul nu este serios si ar trebui sa plec dupa cele doua luni,ar trebui sa dau explicatii la urmatoarele intrviuri-motivul din care am lucrat doua luni la ultimul loc de munca.

id="quote">id="quote">Nu, nu va trebui sa dai explicatii ... doar nu ti-ai dat demisia, nu ai fost data afara ... motivul: a expirat contractul de munca. F simplu si oricum, viitorul angajat nu iti va cere astfel de explicatii pt. ca asa functioneaza acum piata muncii, dupa regulile astea.Petronelaid="size3">id="Trebuchet MS">id="navy">__________________________________________________Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.id="navy">id="size2">

Lucrez intr-o multinationala si aici toti am fost angajati initial pe o perioada determinata de 3 luni, apoi ni s-au prelungit contractele, dar tot pe o perioada determinata (15 luni) si de-abia apoi am trecut la contractul pe per. nedeterminata. Nu a fost nimeni dat afara la expirarea contractului, ci, fara probleme, fiecaruia i s-a reinnoit atunci cand a venit timpul.

Am impresia doar ca "puturoshii" mai erau amenintati cu neprelungirea contractului, dar asta doar asha, ca metoda de "mobilizare" ...

Catrinel

Zambeste-mi!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...