Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Suzeta la 3 ani, ce ziceti?!

Recommended Posts

Avem 3 ani si 2 suzete...am incercat de citeva ori sa renuntam la ele dar fara succes.In cazul in care nu o are la indemina isi suge degetelul si poate din cauza asta nu am spun inca un "gata" hotarit suzetei.Eu am supt degetul pina pe la 5 ani si apoi m-am chinuit cu aparate si cu greu mi-am indreptat dantura...macar de la suzeta zic eu ca nu-si strica dintii ca in cazul in care ar fi un degetel.

Mai sunt mamici cu asa puiuti, dependenti de suzeta?

multumesc!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns

bili, sa sti ca si eu am supt degetele pana la 7 ani !!![bang] si mi-am stricat nu numai dantura dar si aspectul guri si mai ales cerul guri :(((...(asta pentru ca nu mi-a interzis nimeni sa nu imi sug degetele)

la 3 anisori sigur nu cred ca este bine sa mai suga suzeta.

...eu sunt de parere ca si biberoanele de lapte trebuiesc scoase de la 1 an in sus.

aici se gasesc suzete speciale(orthopedic pacifier) sa nu strice dantura dar totusi eu cred ca suzeta dupa 1 an nu isi mai are rostul.

noi am scapat de suzeta la 1 an si 4 luni (asta ca la 1 an a trebuit sa mergem in romania si m-am gandit ca pe avion sa nu tipe dupa suzeta)dar imediat dupa ce am venit din romania am dat pe suzeta cu o solutie cumparata de aici si nu a mai vrut suzeta deloc nici macar biberonul de lapte!!! am crezut ca o sa faca crize(eram pregatita cu alta suzeta) dar pur si simplu a renuntat la ea...si de cate ori il intrebam de suzeta zicea ca este murdara si nu o vrea!!!![:D]

[bicla]

Elena[gravi]36+[baietel]

POZE

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."id="red">Anonymous

da...buna treaba cu unsul suzetei cu ceva rau la gust.

Mie mama mi-a pus inclusiv ardei iute pe deget si a fost in zadar, si asa e, mi-a deformat nu numai dintii.Poate de aia mi-e frica sa-i interzic suzeta, mi-e apoi sa n-o apuce dragostea de degetel si ce ma fac apoi ca pe el nu-l pot arunca la gunoi!!...dar as vrea si eu sa stiu cit e de rau sa foloseasca chiar si acum suzeta, am sa caut informatii sa vad cum ii poate dauna, multumesc inca o data!

A...era sa uit, pai si biberoanele de lapte de ce trebuiesc scoase dupa 1 an, alea ce mai fac rau?[batcap]

Biliid="blue"> stai mama linistita ca Raluca mea a baut lapte la biberon pana la 5 ani si are dintii super! Sfatul meu: mai bine suzica decat degete. Uneori degetele sunt murdarele.

Si o sa se lase singurel ( singurica) de sportul asta fii fara teama!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

uite am gasit aici ceva informati despre suztea si dintisori...

http://forum.desprecopii.com//forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=48541

iar aici o sa gasesti mai multe informati despre suzeta

http://www.reclama mascata//avertizare/bebelus/forum/intarcarea.html?av-topic=687

iar despre biberon eu cred ca tot un fel de suzeta este [:D]

Elena[gravi]36+[baietel]

POZE

"Happiness is not having what you want.It is wanting what you have."id="red">Anonymous

Si a mea are 2 si 3 luni si nici gand sa renunte la suzi... si eu mi-am supt degetele (si limba!!) pana la 7 ani si mi-am strambat dintii ingrozitor.. oricum, a mea merge la gradi si alea zic ca plange daca nu i-o dau la somnul de dupa amiaza...

Elena, tu cu ce solutie ai dat pe suzi... poate gasesc si eu aici..

Anca & Bianca (19 iulie 2004)

Vrem si noi idei cum sa scapam de suzi....culmea ca la gradinita nu o "poarta" dar acasa cum se supara si ii apuca plasul sau le este somn, cum o cere. Acum m-am smecherit si ma fac ca nu inteleg ce-mi cer-dar seara la culacare este musai sa le-o dau.

Adevarul e ca-i linisteste cad trage din ea....

Mihaela

Alexandra & Andrei

(2 august 2004)

http://community.webshots.com/user/totolici

Fetita mea are 3 ani si 8 luni. A avut suzi pana in vara, deci pana la 3 ani si 5 luni. Cu mare greutate am scapat de ea, si inca e un "scapat" partial. Ea folosea suzi doar la somn. Am taiat suzi putin in varf si nu i-a mai placut. Am cautat-o pe a2a.... si a2a a avut aceeasi "suferinta" cateva zile mai tarziu. Nu i-a mai placut si a acceptat sa doarma fara ea, dupa ce am obosit-o bine in prealabil. A fost un cosmar acel somn... s-a agitat in somn, s-a trezit de cateva ori cautand-o pe suzi cu ochii inchisi, misca gurita in somn... mi-a fost tare mila de ea. Dupa cateva zile de agitatie in somn, a gasit o alta solutie... statea cu biberonul de ceai in gura. Si nu statea cu el ridicat sa curga, ci aplecat - se folosea de tetina pe post de suza... am inceput sa taiem incet incet si suza de la biberon... si inca nu a renuntat la el... e foarte agitata cand nu il gaseste...Si stiu ca e mai nociv pentru stomac biberonul folosit pe post de suzi decat insasi suzi.

O sa o luam incet, incet... eu am avut suzeta pana in clasa 1. Imi amintesc si acum cum in vacanta de iarna din clasa 1 a plecat suzeta si am plans cateva seri la rand distrusa de neliniste...

Nu disperati, iata ca eu nu mai am suzeta si nici nu am dintii strambi. In schimb degetul este o problema (nepotul meu si-a deformat dantura si bolta din cauza asta si vorbeste sasait) - asa ca dintre 2 rele, suzi e cel mai mic rau.

Succes!

Elena & Maria Bucuria

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...