Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

ce fructe sa-i dau la 5 luni?

Recommended Posts

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna alinka!!!

Sunt mamica unei fetite de 2 ani si 2 luni...si vreau sa-ti spun ca eu personal i-am dat mancacioasei mele la varsta fetitei tale mar cu biscuitel simplu si suculet din portocala.

eu abia un pic mai tarziu i-am dat fructe din borcanel... cand eram plecata cu ea pe undeva si n-aveam ce face....altfel nu am asa incredere in fructele de acolo....nu le consider atat de naturale.

In ceea ce priveste piersicuta nu vad ce i-ar face rau daca i-ai introduce, chiar si mie mi s-a recomandat atunci....si eu eram putin cam derutata atunci...nu stiam exact ce sa-i dau dar acum pot spune cu siguranta ca poti sa-i dai fara probleme ...

Eu banana nu i-am putut da pt. ca facea alergie de la ea....pana la un an a fost tare sensibila la banana, apoi n-au mai fost probleme.

Va dorim sa cresteti mari si sanatosi???[pup][hia]

Roxana si ingerasul poznas Flaviana(31.08.2004)

http://community.webshots.com/user/roxana80art

Distribuie pe alte site-uri

In Finlanda ni se spune ca le putem da orice fructe in afara de citrice,kiwi,ananas,capsuni care au potential alergen.Chiar fructe de padure facute chiseli sint bune.

Poti incerca sa testezi ce ii place,multi incep cu banana si apoi cu pere,piersici,mango,prune(facute pure),caise(contin fier).

Sabinaid="green"> [gravi]26+

mamica lui Aleksi Joel id="blue">[copil]

Fetita mea tot 5 luni si jumatate are dar nu i-am introdus decat marul, deocamdata. La inceput vreau sa-i introduc toate legumele si apoi incepem cu fructele.

Merele galbene sunt dulci.

Se mai poate nectarina, piersica, caise, para( e buna daca e constipata), pt. pruna sunt discutii si pro dar si contra.

Portocala, mandarina si banana cred ca le voi introduce mult mai tarziu. Indicat este dupa un anisor dar nu cred ca astept pana atunci. Daca-i dai banana sa fie fara partea din mijloc, cu samburi.

Evita pe cat posibil borcanelele(fie legume sau fructe), e mai sanatos ce-i gatesti in casa.

Draga Alinka, fetita mea are aproape 6 luni, iar de pe la 5 am inceput sa ii dau sucuri de fructe. mai intai numai morcov, apoi morcov cu mar, iar acum combinam morcovul cu mar si cu portocala. De mancat (in afara de san, care este de baza), mananca banana (cu tot cu samburei, nu i-am ales, asa cum nu am facut-o nici pentru baietelul care acum are 3 ani) si ii place foarte mult (inutil sa mai spun ca nu ii face rau). Mai bea si supa de zarzavat cu biberonul, dar de vreo saptamana papa si piure de legume. Ii pasez legumele din supica, mai putin telina (deocamdata), adica morcovul, cartoful si dovlecelul. Mar am incercat si eu sa ii dau insa nu i-a placut, cred ca tot din cauza ca e usor acrisor, desi le-am incercat si pe cele galbene: nu ii place si gata, iar eu nu o fortez. Urmeaza sa ii dau si piersicuta, si mai apoi para.

Nici eu nu prea sunt de acord cu borcanelele. Daca poti, lipseste-te de ele, ca tot preparatele in casa sunt mai sigure.

Ideea este sa o incerci pe ea cu diverse alimente si sa vezi pe care le prefera (pe rand, ca sa iti dai seama daca e alergica la ceva).

Si inca ceva, noi am inceput in paralel atat legumele cat si fructele, toate mesele fiind completate de lapte.

Sper ca ti-am fost de ajutor.

Tisina

Noi avem acum 7 luni.

Am inceput la 4 luni si jumatate diversificarea cu suc de fructe.

Pentru ca era timpul piersicilor am inceput cu ele. Medicul fetelor mi le-a recomandat ca fiind foarte importante in alimentatia copiiilor.

Apoi mere, crude, compot (fara indulcitor) sau coapte.

Banane mai putin pentru ca pot constipa, dar asta nu inseamna sa le elimini de tot.

Acum mancam si kiwi.

Din portocale am folosit doar suc si doar cate putin.

Pasul urmator a fost sa punem branzica de vaci facuta in casa in fructe. Mananca cu multa placere.

Nici nu-mi trece prin minte sa le dau hrana din borcanele cand pot sa fac eu absolut orice.

(intre timp noi am ajuns si la carnita, dar e alta poveste)

Maria si Ilinca

La plimbare

Slabeeeeesc

Nu mai dezinformati populatia cu faza ca nu-s bune borcanelele... atata timp cat nu contin zahar sunt foarte bune... daca sunt si bioloagice cu siguranta ca sunt mai bune decat fructe care nu stii cum sunt tratate... pe de alta parte fructele, la inceput, se recomanda preparate.. asa ca un punct in plus pentru borcane... mai cautati info despre diversificare si din surse mai avizate( internet, doctori)... credinta populara este buna si ea dar nu mai este singura sursa de info.

Timea si Mara 10 sept. 2004 si bb2 DPN 19 feb.2006

http://community.webshots.com/user/timea2004

quote:Originally posted by timea

mai cautati info despre diversificare si din surse mai avizate( internet, doctori)... credinta populara este buna si ea dar nu mai este singura sursa de info.Timea si Mara 10 sept. 2004 si bb2 DPN 19 feb.2006http://community.webshots.com/user/timea2004

id="quote">id="quote">Nu crezi ca esti cel putin jignitoare?Noi astea care mai gatim pentru bebelusi, o facem sigur din prostie, nu-i asa? Suntem dezinformate, ignorante, obtuze.Cat despre Internetul ca sursa de avizare - multumesc, eu am descoperit surse mai sigure.Maria si IlincaLa plimbare********************Slabeeeeesc

Mai fetelor sa inteleg ca daca fac mancare copiilor mei zilnic nu e chiar atat de sanatos ca mancarea plina de conservanti din borcane/

Borcanelele cu papa sunt pt mamici care nu au chef sa faca mancare ca de timp daca vrei iti faci pt copilul tau.

Cred ca tampenie mai mare nu am auzit in viata mea si timeea draga din partea mea nu ai decat sa dai copilului din borcanele pana cand termina liceul....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...