Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Riscurile operatiei de polipi

Recommended Posts

S-ar putea sa fie nevoie s-o facem, saptamana asta aflam. Daca ati operat relativ recent copiii de polipi, sigur vi s-a spus inainte si care sunt riscurile. De exemplu ce risc de hemoragie exista dupa sau ce complicatii mai pot sa apara in timpul operatiei (cu anestezie generala) si dupa. Sunt foarte speriata, numai la asta ma gandesc, desi stiu ca exista operatii mai complicate. Imi povestiti, va rog, din experientele voastre, ca sa mai prind curaj[flo]?

Cristina,

mama lui

Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Cresc...

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna,

Noi i-am facut operatie lui Andrei In Bucuresti- a fost cu anestezie generala, dar totul a durat cam 10 minute. Cand s-a trezit a fost cam plangacios, si i-a curs putin sange din nas..... aoi a adormit 1.5-2 ore, si am plecat acasa. a fost foarte bine in zua respectiva, dar a 2-3 zii a facut febra.

Acum este bine, si chiar daca este racit nu mai are probleme de respiratie in timpul noptii....si nici otote nu a mai facut asa de des...

Mihaela

Alexandra & Andrei

(2 august 2004)

http://community.webshots.com/user/totolici

Si am inteles ca, o perioada dupa OP nu trebuie sa consume anumite alimente care l-ar irita si ar putea declansa sangerarea. Si ca nu are voie sa se spele pe cap vreo saptamana si ca trebuie sa stea cat mai linistit, sa nu faca efort.

Cristina,

mama lui

Cresc...

Cristina,

si noi, dupa ce am consultat 3 medici, am facut operatia, anul asta, in august. Si Paula e mai mica decit Robert. A fost anestezie totala, n-a durat mult, dar a facut cam urit cind s-a trezit din anetezie. Adica se zbatea, plingea, nu o puteam nicium linisti, cu toate ca toti imi spuneau ca nu trebuie sa plinga. In fine, dupa vreo ora a readormit si spre seara am venit acasa. Aici, era deja copilul meu dintotdeauna, se simtea bine si a mai respirat o perioada mai greu, in sensul ca sforaia noaptea, a mai avut muci, dar in scurt timp a trecut totul.

In ceea ce priveste alimentele, mi s-a explicat ca trebuie sa evit cele care zgiriie gitul, adica preferabil supa, iaurt, banane (cu toate ca alti medici ne-au spus ca nu e bine banane, nici nu stiu, Paula imediat dupa operatie a mincat vreo 4 banane, atit maninca in 2 luni, ca nu se da in vint).

In ceea ce priveste evitarea spalatuui pe cap, asa e, dar nu mai stiu exact cit timp. In zilele dupa operatie nu se spala nici pe fata si intradevar te stradui sa fie mai linistit copilul, sa nu plinga.

Daca mai ai intrebari - te rog, cu toate ca unele chestii incep sa le uit deja[:I]

Multa sanatate voua si sa stii ca si eu imi faceam multe griji, dar, slava Domnului, au trecut!

[flo]

Rodicaid="red"> si PAULAid="red"> (02.09.04)

id="right">

si eu am opretao pe Maia mea (7 ani jumate pe atunci) in vara asta de polipi la Bucuresti la "grigore alexandrescu"

Operatia de polipi este cea mai usoara operatie posibila.Cel putin asa m-a incurajat pe mine medicul.

Anestezia a fost generala.

Dupa anestezie a fost naspa.A vomat mult,a avut o stare generala "proasta".A durat vindecarea 2 sapt.La o sapt. dupa operatie am urcat in avion cu ea.Nu a patit nimic.Cand am ajuns aici acasa am continuat picaturile pt. nasuc si incet,incat si-a revenit.

Copii sub 5 ani se trezeau din anestezie,vomau si plecau acasa.

Cu cat copilul este mai mare cu atat recuperarea este mai lunga.

Curaj.Chiar nu ai de ce sa-ti faci probleme.

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto

povestea Maiei

povestea lui Robert

Si eu mi-am facut probleme.Imi era teama de anestezia generala, de revenire.L-am operat pe baietel la 5 ani la Budimex.Operatia a durat cel mult 15 minute.A fost intubat super urmarit.Cand s-a trezit vroia apa.Mi s-a spus ca singurul inconvenient daca bea apa e ca va voma.A vomat in 3 randuri dar apoi s-a linistit.Am primit recomandarea ca sa incercam o schimbare de aer, adica sa-l ducem o saptamana la mare sau la munte.L-am operat la 1 iulie.In septembrie medicul a spus sa=i dam Luivac in doua transe.In iarna trecuta a avut doar doua raceli si nu s-au soldat cu nas infundat ci cu tuse.sa vedem anul acesta.

Ene Adriana

Stiti cumva daca hemoragia care se poate produce dupa operatia de polipi este masiva asa cum poate fi cea de dupa operatia de amigdale, sau e vorba de o cantitate mai redusa de sange? Sper sa nu fi avut nimeni experiente de felul asta si sa-mi spuneti doar din ce-ati mai citit...

Si care pot fi complicatiile anesteziei generale[V]?

Cristina,

mama lui

Cresc...

Eu l-am operat pe baietelul meu la varsta de 3 ani si 6 luni.Operatia a fost facut la grigore Alexandrescu de doamna Dr.Miorita Toader sub anestezie generala.

Operatia a durat 10 minute,dupa care copilul trebuie sa stea intins numai intr-o parte si trebuie batut pe spate.Sange i-a curs destul de mult si pe nas si pe gurita.Stiu ca am avut un prosop la mine si l-am umplut cu sange,plus cateva batiste si pijamalele de pe el.Dar si-a revenit destul de repede si intr-o ora de la operatie eram in drum spre casa.Imi aduc aminte ca mi-au spus sa nu-i dau nici prea cald nici prea rece sa manance,sa-i dau sucuri naturale,ceai si supe.Trebuia sa sufle nasul foarte bine si asta era cam greu,pt ca el nu intelegea de ce trebuie sa sufle nasul.A fost infundat cam 4 zile dupa care si-a revenit perfect si timp de 2 ani nu am mai avut nici o probelma cu racelile.

ANGELA

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...