ymcar Publicat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 8, 2006 Copiii ii spun scartaitoare. Ba chiar si unii adulti, cei cu mai putina carte. Tehnic se cheama polistiren expandat. Are niste proprietati interesante care i-au adus intrebuintare larga, in special ca material de izolatie termica sau pentru ambalarea obiectelor fragile (care e tot un fel de izozare, dar mecanica). Dar o proprietate nedocumentata tehnic si foarte interesanta este ca scartaitoarea (nu ii pot zice polistiren expandat in contextul acestei fraze) este extrem de atractiva pentru copii. Bucatile mari, relativ solide si miraculos de usoare, bilutele care se desprind mai usor sau mai greu in functie de densitatea materialului, faptul ca iti poti da in cap cu ditamai "caramida" si nici nu simti.... iata niste proprietati chiar miraculoase! Aseara montam de zor placi de polistiren expandat pe un perete prea rece. Evident, nu se putea intampla o asemenea operatiune neobisnuita si interesanta fara asistenta "sefei" de doi ani jum'ate! Distractia (a ei, bineinteles) a fost grozava. Aplicatia cea mai interesanta descoperita pentru materialul minune a fost "ninge, ninge, ninge". Evident ningea in dormitor cu bilute de polistiren expandat. Si a nins binisor, s-a asezat, cum se spune! Care e ideea? Nu, nu m-am apucat sa scriu eseuri despre scartaitoare. Va dadeam doar o idee de ocupatie super-distractiva, in fata careia palesc si papusile, si carticelele, ba chiar si jucariile hi-tec! Pentru ca trebuie sa va mai zic o proprietate interesanta a scartaitorii: desi pare ca face o mizerie infioratoare, pana la urma nu pateaza, nu face praf si nici ale tipuri de jeg care sa se imprime in haine, maini, covoare, pereti etc. Pana la urma este un soi de "mizerie curata". Si de care, ca prin farmec, se scapa foarte usor cu un aspirator. PS Probabil subiectul va zbura rapid intr-un colt uitat de lume unde intra in medie 3,81722 vizitatori/an venusian. Asa ca cine apuca sa-l citeasca apuca, cine nu - asta e! Oricum nu-i mare pierdere.... My life stinks Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mirelaispir Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 noi ii spuneam celuloza cand eram mici[:D] ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face ------------------------ mirela si ana monica (8 dec 2005) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Natasa Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Eu cred ca nu-mi lipseste cartea de-i zic si acum scartaitoare, dar daca tu zici ca asta e simptom de lipsa de cultura, asa o fi... In alta ordine de idei, eu nu suport sunetul pe care-l face polistirenul expandat cind il rupi sau cind freci o bucata de alta, asa ca joaca asta iese din discutie, din pacate! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rufus Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Nu-i rea ideea! poze multe cu noi[foto] Ana a implinit un an[foto] Vara lui 2006[foto] "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Raza de soare Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Hm, deci nici eu nu-s prea scolita, ca tot "scartaietoare"-i zic... (ymcarid="blue">, asta e, suporti riscurile...)...si zau ca de fiecare data cand prind cate-o bucata, fac si eu sa...ninga.[il] Si ma bucur ca un copil. A! si-mi mai plac foliile alea speciale, cu bule de aer (cum s-or numi tehnic? ), sa le pocnesc pe toate, aproape fara sa respir! Cand e vorba de joaca, eu-s prima!...asta e, sunt un copil mare! Un copil cu copil, cum zice sotul... Mos Craciun in...pantaloni scurti Vine bebe ! [gravi] 8 + Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Caprioara Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Si la noi a "nins" duminica, Ymkar . Si ce s-a mai distrat... Si dupa aia a dat tot el si cu aspiratorul, lucru care i-a placut de asemeni. Noi (eu cu cupilul adica) am facut un om de zapada de agatat in brad, din mingiute pe care am lipit bilutele de scartaietoare, desprinse cu mare pasiune de cupil. Se mai pot face multe din acest minunat polistiren expandat. Incercati cu copiii diverse idei, lucrari, sigur o sa le placa. Va invit in luna decembrie la Atelierul Piticilor, in sectiunea copii 4-12 ani, sa facem impreuna lucrari de iarna sau jucarii de pom, folosind "scartaietoarea" (ca si noi tot asa ii zicem [alcool] si asa ne place sa-i zicem cand e vorba de copii). Noi pentru asta am lucrat omul de zapada -> vom prezenta lucrarea "Ornamente de pom", si atunci veti vedea si poza cu ce a iesit. Si vom mai face si alte ornamente pana atunci. Caprioara & Matei "Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anya Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 La Matei (4 ani) este joaca preferata cand merge la parintii mei. Are in balcon la ei un mic atelier si polistirenul este "scandura" in care bate cuie, o taie cu fierastraul.. si alte asemenea operatiuni. Fiind ciment pe jos - matura este cea care rezolva "rumegusul". Cat despre Atelierul Piticilor - Caprioara, poti sa ne mai zici ceva? Ce e? Unde e?... Anya Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jasmine Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Care e treaba cu Atelierul Piticilor?E si pt prichindei mai mici de 4 ani?Si pe noi ne-ar interesa,ca tot vine iarna si o sa stea mai putin afara. Jasmine si [copil] Radu (26.10.2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Caprioara Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Fetelor, Atelierul Piticilor este chiar aici, pe DC, la sectiunea 4-12 ani este prezentat. Asta nu inseamna ca daca piticii sunt mai mici, dar dornici de asemenea activitati, nu puteti incerca cu ei lucrarile. Chiar nu l-ati observat? Si noi care credeam ca nu sunt parinti si copii dornici sa lucreze cu noi ... Nu e concurs, ci pur si simplu fiecare copil lucreaza si expune lucarea. Este cate o tema noua in fiecare saptamana, dar puteti sa lucrati si din urma, nu e ceva strict... Veti gasi la acest atelier o atmosfera calda si primitoare, si multe idei originale. Le asteptam si pe ale voastre. Ymcar, sper ca nu te superi pe noi ca am deviat de la subiect un pic; daca te superi te sa-ti treaca... Ne ierti? Caprioara & Matei "Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iileana Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Ymcar, [cool]. Eu o stiu de "ampora" sau "zapada artificiala". Distractia poate continua in cada, cu citeva bucati de chestie d'asta plutind in deriva. Le scufunzi, le vinezi cu dusul, faci insule peste care da valu' tsunami.... Da, si punga aia cu bule e o minunatie :-))))) see detailsid="teal"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.