dana d Publicat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 8, 2006 Eu sunt o fana a retetelor rapide si cum pastele sunt baza multora dintre ele, le folosesc cand sunt in criza de timp. Azi vroiam sa fac niste chiftelute dar pentru ca mi-a fost lene sa prejesc la guguloaie pana ma doare spatele si miros toata a chiftele.. iar apoi sa le mananc inainte de a se aduna o gramajoara... am hotarat sa incerc ceva nou cu carne tocata. Paste (spaghete in cazul de fatza) cu carne: Nu stiam nici o reteta si de asta am deschis si subiect aici dar am improvizat ceva: o ceapa tocata calita in ulei de masline carne tocata amestec condimente (sare, piper, delicat, verdeturi uscate pentru ca nu aveam proaspete) Am calit ceapa dar nu pana sa capete culoare, am pus carnea care s-a desfacut si s-a mai fiert/calit si ea, apoi am pus putina apa de frica sa nu ramana cruda, apoi condimentele si suc de rosii. E inca pe foc, nu stiu cum va iesi dar am sa va anunt. Urmeaza sa fierb spaghetele cand se apropie ora mesei. Acum eu va rog sa-mi spuneti daca e in regula sau am gresit pe undeva. Ma tot intreb daca sa pun si usturoi, dar nu pun. Si puneti si alte retete cu paste, cu carne sau nu. Fetele mele Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dulcetica Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Probabil sint deja gata mincate si n-are rost sa mai spun ca merge usturoi,putin vin. Pofta buna! dulcetica Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Danelutza Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 ... eu acum am vazut subiectul. Fac si eu spaghete cu carne, dar usturoi nu pun. De fapt, dupa ce calesc un pic ceapa, bag carnea de vita macinata, aia lasa un pic de apa, o invirt pina dispare apa, in acest fel se si prajeste un pic carnea, arunc apoi un picutz de vin alba, dupa care pun sucul de roshii si doar putzina apa, daca sucul e mai gros. Mai pun sare si patrunjel. In schimb, cind fac pastele doar cu suc de roshii, pun ceapa la calit, un catzel de usturoi taiat, patrunjel, apoi dupa ce acestea s-au prajit un picutz, pun sucul de roshii si la sfirsit busuioc pentru mincare. Daniela si micuta Isabella [zana]id="Georgia">id="orange">id="right">Nasterea printesei noastreid="Comic Sans MS">id="green">id="size1">, poze in casuta galbena de susid="red"> [;)]id="Lucida Console"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dana d Postat Noiembrie 8, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Nu sunt inca mancate dar au iesit foarte bune. Am fiert spaghetele si le-am trantit peste carne, s-a mai cerut niste suc de rosii si piper. Le-am mai clocotit de doua ori si gata. Oricata apa am mai pus tot groasa a iesit, asa ca va fi mai greu de incalzit maine. Nu am avut intentia sa fac mancarea pentru doua zile, dar daca nu aveam experienta, a iesit mai multicica si m-a scapat de gatit si maine. Am mai intrebat o prietena si ea mi-a dat alta reteta: Un fel de tocana cu ceapa, rosii si carne bucati, un fel de tocanita. Peste asta varsa pastele fierte si o da la cuptor. Fetele mele Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dana d Postat Noiembrie 8, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Multumesc Dulcetica, data viitoare o sa pun si usturoi. Danelutza, din pacate nu am folosit niciodata busuioc la mancare, o sa fac o proba ca vreau sa-mi deschid orizontul.Nu prea ma pricep la condimente din astea exotice, Eu pun leustean la ciorba, marar si patrunjel la felul doi, telina verde la supa de rosii... si cam atat in privinta verdeturilor. Aaa, mai rar tarhon la chiftelute ca nu prea se gaseste la piata si ca nu prea-i place sotului. Din pacate nu mi-a trecut prin cap sa pun vin, data viitoare aduc imbunatatiri. Fetele mele Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danyce Postat Noiembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 8, 2006 Eu pun si usturoi, si oregano, si busuioc.Astea pe langa ceapa, carne tocata si sos de rosii.Spaghetele le fierb mereu separat, asa le si las ca sa-si puna fiecare cat vrea (si din spaghete si din sos).Sunt foarte bune cu parmezan sau cascaval ras deasupra.Cand pregatesc spaghete in felul asta (uneori le prepar cu sos de smantana, ciuperci, usturoi, marar si piept de pui) mai pregatesc o salata din salata verde, rosii, castraveti si vinegreta. Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004 [foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">, [foto]poze yahooid="teal"> Povestea Almeiid="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Laura T Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 O reteta rapida si buna de paste, descoperita de curand: 1/2 pachet spaghete sau alta forma de paste se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Separat se calesc in putin unt cam 2-300g kaiser sau altfel de sunculita afumata. Apoi peste kaiser se toarna un tubulet din acela mic de branza topita (eu folosesc Oke) si se mesteca incontinuu ca sa se topeasca. Se toarna spaghetele fierte (si scurse) peste amestecul din tigaie si se amesteca bine. Se servesc calde cu sau fara cascaval/parmezan ras deasupra. Laura si bebitele: Bianca (7 ani jumate) si Ramona (4 ani jumate) poze_cu_fetele_mele poze_noi Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madalinad Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 eu am incropit de curand, in mare viteza, paste cu ton. am calit un pic cativa catei de usturoi + 1 ardei tocat, dupa care am adaugat 2-3 rosii taiate marunt. am lasat cateva minute sa scada si am mai pus un varf de oregano, putin piper si o conserva de ton scursa. bun de tot... madalina serban Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.