Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

De la ce varsta ii invatam independenti?

Recommended Posts

Ma ingrozesc de fiecare data cand aud/vad disparitia atator copii de langa noi si ma intreb... de ce, de ce, Doamne de ce?

Bun, nu mai sunt vremurle pe care le-am trait noi, in care oamenii mai aveau inca frica de Dumnezeu si parintii ne lasau cu incredere afara.

Si asta nu se intampla demult, ci acum 20-25 de ani..

Dar ce facem acum oameni buni cu copii nostrii, ii tinem toata viata lor sub aripa noastra?

Va veni o zi in care vor trebui sa se descurce singuri, cand va fi timpul sa fie singuri si siguri pe ei, insa nu stiu cand se va intampla asta!

De asta va intreb si pe voi, de la ce varsta sa ne invatam copii sa se descurce singuri (prin asta intelegandu-se independenta totala fata de parinte)?

Va multumesc!

Sa auzim de bine ;)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Fetita mea este mica are 3 ani si 7 luni nu m-am dus cu gandul asa departe "Va veni o zi in care vor trebui sa se descurce singuri, cand va fi timpul sa fie singuri si siguri pe ei, insa nu stiu cand id="red">se va intampla asta!" id="red">Fetita m-a intrebat intr-o zi "mama pe mine cand o sa ma lasi singura sa merg pe strada? "pai acum nu mergi singura, uite nu te tin de mana, i-am spus eu" "dar nu asa, mi-a zis, tu sa fii in casa si eu sa cobor singura cu liftul si sa ies in strada la copii", atunci m-am intrebat, chiar asa cand o s-o las singura afara? chiar nu stiu raspunsul.

Eu l-am invatat pe al meu copil sa incerce sa se descurce singur.

Cind aveam 26 de ani,mama a hotarit sa plece intr-o lume mai buna.Desi aveam familia mea am suferit enorm,ma simteam pierduta parca,imi aminteam cum a fost alaturi de mine in momentele importante ale vietii,cum m-a asteptat la poarta liceului,cind am dat admiterea si treapta la poarta facultatii mai tirziu!

Si atunci undeva a facut"click".Ce se va intimpla cu copilul meu daca mie mi se va intimpla ceva?

Asa ca incet,incet am incercat sa-l fac sa fie independent de mine.

Am inceput cu al lasa singur in casa atunci cind mergeam sa iau piine de exemplu.Bineinteles ca stia ca nu are voie la priza,la aragaz,etc.Lasam si "spioni" ca sa zic asa sa vedem ce face cind e singur.Asta se intimpla cind avea in jur de 4 ani!

Apoi am incercat sa-l las singur sa mearga pe strada.Stia unde e chiosculetul de unde ii cumparam"Bunu`" ca asa spunea,si i-am dat bani sa mearga sa-si cumpere singur.Bineinteles eu il "spionam".

Si uite asa incet,incet,a prins si curaj iar eu eram mamica mindra de baiat care merge sa cumpere piine.

Mai tirziu in urma unor evenimente neplacute in viata noastra sa stiti ca chiar am fost multumita ca l-am invatat asa.Atunci cind era in vacanta de la gradinita il puteam lasa singur in casa sa merg sa rezolv problemele care le aveam (intotdeauna insa ii spuneam tatei sa treaca sa vada ce face mai ales daca stiam ca pot intirzia).

A fost si un copil bun ,niciodata nu a umblat acolo unde nu avea voie(i-am explicat si de ce nu are voie) si cred ca si de asta am avut curaj.deci depinde foarte mult si de caracterul copilului.

Cind am ajuns aici in Germania,la inceput necunoscind limba il duceam in fiecare zi la scoala(distanta fiind destul de mare mergeam cu autobuzul).Totul a durat cam 2 saptamini si apoi chiar el mi-a spus ca nu mai trebuie sa merg cu el ca se descurca singur.

Acum este destul de mare ,si desi apar altfel de" probleme" acum ,sunt sigura ca, da,ei trebuie sa isi aiba independenta lor-cu limite bineinteles-ca si asta poate fi gresit interpretata la un moment dat,si trebuie lasati sa se descurce si singuri!

Dana

In statul NY daca lasi copilul atit de mic singur in casa si se intimpla ceva - autoritatile iti iau copilul. Nu e voie sa lasi un copil singur in casa.

Cred ca in TX legile sint mai lejere in privinta asta, ca am vazut copii mai mici singuri.

Eu nu i-as lasa singuri, desi eu chiar am ramas singura la virste foarte mici, dormeam singura in casa si la cinci ani am mers singura cu trenul 500 km.

Nu mi-era teama dar e un fel de povara pe umerii copilului toata responsabilitatea asta. Ca si cind va da acum cineva un milion de dolari si zice sa pleci pe strazi, dar sa ai grija de banii aia. E un stres, nu?

Toate la vremea lor.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

In Australia e ilegal sa lasi un copil sub 12 ani singur acasa. Cred ca independenta trebuie cultivata cu grija, la inceput cat sunt mititei ii lasam sa-si aleaga hainele cu care merg la gradi, apoi cand sunt mai marisori sa-si pregatesca mancarea pentru la scoala, sa-si faca temele nesupravegheati si pe masura ce cresc ii lasam tot mai independenti. Mie mi se pare ca problema nu este cata incredere am in copilul meu ci cata incredere am in lumea din jur si am mari retineri sa dau drumul copilului intr-o lume in care nu se poate apara. Adica, daca trimit copilul sa cumpere paine nu mi-e teama ca se abate din drum sau ca va cumpara altceva ci mi-e teama ca nu se poate apara in cazul in care cineva ii vrea raul si asta din cauza ca este nedezvoltat fizic si cu mintea imatura.

Foarte bine spus. Un copil e totusi usor de pacalit. Eu ii vorbesc mereu despre cum sa se apere, sa nu stea de vorba cu straini etc. Nu trece totusi nici un test, poate fi pacalit. Deci sint cu ochii pe el mereu. Scoala e la doi pasi de noi dar il duc si il aduc zilnic.

Vine si "ziua independentei", dar n-a sosit timpul ei inca.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...