badriana Publicat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 9, 2006 Salutam mamici si bb-ei! Al meu pui are aproape 8 luni si pot sa spun ca nu am dormit niciodata o noapte intreaga! CAnd era mai mic se trezea de vre-o 2 ori, acum la fiecare ora. Am fost cu el la pediatru, nu se vede nimic la dintzisori. Nu il imbrac gros si nici prea subtire, mananca seara peste 200ml lapte cu 4 masuri cereale, mai suge si noaptea ca sa il linistesc. S-a obisnuit cu mine, nu ii place sa doarma in patutz decat daca este foarte obosit sau il pun dupa ce a adormit. Ziua doarme in reprize de cel mult 1/2 ora, rar mai mult de 1 ora. Dimineatza cand da scularea (6-6.30) la o ora i se face somn. Cred ca nici el nu se odihneste cu scularile astea de peste noapte! Am citit postarile de la capitolul somn dar nu am intzeles exact aplicarea metodei cu lasatul sa planga. Rog mamicile care au aplicat metoda cu succes sa imi descrie metoda lor de aplicare. Sunt disperata in conditiile in care incep serviciul luna viitoare! Multzumim, Adriana si bb Andrei Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
didita Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 Nu stiu daca se cheama cum ai spus tu, dar eu am procedat asa. Ideea de baza era "copilul trebuie sa invete sa adoarma singur la el in pat, astfel incat cand se trezeste noaptea sa se poata reculca singur, fara interventia nostra" Deci seara cand se facea de culcare incepeam ritualul : luat in brate, si iubit o perioda (nu foarte lunga cat sa se linisteasca). dus in camera, pus in pijama , aruncat pampersul plin la gunoi (ceea ce ne facea inca o plimbarica prin casa) spus nopate buna la toata lumea (tata, frati, surori, eventuali musafiri) dus in camera, pupat spus nopate buna, mama te iubeste mult, odihneste-te bine, ne vedem maine dimineata , asta in timp ce-l puneam in pat. plecat din camera spus nopate buna din usa si inchis usa. Totul dureaza max 10 minute. Initial cand il puneam in pat protesta. Il lasam sa tipe max un minut (care e fffff lung cand un copil urla si tu astepti langa usa!!!). Deschideam usa ma ducem spre pat si ii vorbeam "gata, mama, nu te ingijora nu suntem departe,poti dormi linistit" samd chiar daca el continua sa planga. daca se sula il reculcam in pozitia de dormit si replecat cu zis nopate buna din usa. Totul pe intuneric, fara sa-l mai scot din pat, fara alte pupaturi, maxim un mangaiat. Primele doua nopti am facut km intregi timp de mai mult de doua ore, dar cand a adormit am scapat definitiv de groaza cu care vedeam caderea noptii in fiecare zi! Poti incerca si vorbitul cu usa inchisa daca il linisteste. Alt principiu pt mine a fost pusul in pat doar pt dormit. Peste zi se joaca in restl casei niciodata in pat. Pt somnul de dimineata si dupa-masa procedez la fel. Am invatat sa fac asa cu primul copil care m-a tinut treaza pana la 15 luni! Atunci am fost suficient de hotarata ca sa nu mai dau inapoi si eram sincer convinsa ca e ultima speranta de a dormi corect eu! Ne-a facut bine la amandoua. Dupa am mai avut doi baieti pe care i-am obisnuit asa de bebe si n-am mai avut probleme. Un alt detaliu: i-am alpatat pana la 1 an (pe fiecare) si au avut toi suzeta. Cand ii alaptam noaptea nu aprindeam lumina (ma descurcam culuminadifuza de pe strada) Mama Zmeilor Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mamitzica Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 Trebuie sa ai nervi tari ca sa faci asta,sa fii foarte hotarita si sa crezi ca intr-adevar ii faci bine copilului pentru ca altfel te vei sui pe pereti cind il auzi plingind. Eu pe al meu l-am obisnuit de la inceput sa adoarma singur la el in pat,dar l-a apucat tot asa pe la 8-9 luni fiindca l-a "stricat"ta-su si nu mai vroia sa adoarma decit daca stateam linga el. Exact cum spune post-ul anterior dupa rutina de seara,pupaturi si asa mai departe il pui in pat si il lasi sa plinga putin te duci la el si tot asa.La inceput poate sa dureze si citeva ore. In cazul nostru ne certam si noi pentru ca eu eram aia rea si fara suflet care lasa copilul sa plinga;cit sint ei de mici te manipuleaza de nu-i adevarat.Si sotul meu nu a crezut asta pina intr-o seara cind el nu a fost acasa si eu l-am culcat pe bebe singura si...surpriza s-a culcat fara zbierate si scandal.Asa ca urmatoarele 2 saptamini l-am dus numai eu la culcare si de cite ori se scula noaptea mergeam numai eu la el.Si i-a trecut.Ma rog,se mai trezeste uneori,dar nu avem probleme dormim cu totii bine. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sirimie Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 Eu cred asa: daca se trezeste noaptea sa manince inseamna ca ii e foame, si cit timp ii dai sin nu ai ce face decit sa il hranesti noaptea. Poti incerca sa ii dai ceai sa vezi daca plinge de foame. Si bb al meu se foieste si se mai trezeste noaptea, dar eu cred ca are o nevoie cind o face, sau a visat urit, nu cred ca e bine sa il las sa plinga. Cel mai des se trezeste cind ii ies dinti, intr-adevar. Poti verifica daca aerul nu e prea uscat in camera sau daca nu e prea cald in camera, se poate trezi din cauza asta. Eu nu te sfatuiesc sa il lasi sa plinga. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/id="red"> Despre Andreiid="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
greieras Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 Si eu am aplicat metoda cu lasatul sa planga, dar nu a mers usor. In primul rand doctorii spun ca dupa 4 luni copilul nu mai are nevoie sa manance noaptea, si cam atunci ar fi bine sa invete sa adoarma singurel cand se trezeste. Noi am facut asta pe la 7-8 luni si deja copilul este mai destept. A mea se scula si plangea noaptea timp de o ora - o ora jumate la inceput, si tot asa timp de cam 3 saptamani. Daca nu era sotul sa ma sustina nu rezistam sa o aud plangand. Zbiera de credeai ca o sa moara. In rest era foarte fericita. Si noi i-am facut o rutina inainte de culcare. Baita era un element important al rutinei. Totusi la mine nu a mers chestia cu vorbitul de la usa ca sa se linisteasca. Daca ma duceam la ea se punea pe plans si mai rau si dura mult mai mult. Oricum, cu mici exceptii de dinti, boala ...a dormit foarte bine de cand am obisnuit-o asa. Ce sa-ti spun, mult succes, si cred ca e o decizie buna, numai sa nu te dai batuta. Gloria si Eva (22 dec. 2004) Pasti 2006 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
matildasep Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 Si eu am incercat metoda asta, dar fara succes, de cate ori o lasam singura urla de mama focului, si-mi era mila de ea. Pana la urma s-a invatat sa doarma singura; la inceput stateam cu ea in camera pana adormea,ea in patut si eu pe scaun, cateva nopti mai tarziu stateam cam 10 min. si apoi plecam, daca plangea ma intorceam si ii explicam ca e noapte , tarziu...,si plecam imediat, treptat scadeam minutele de stat, stateam cate 7 min, 5 ,3 min, si in final deloc. Asa ca am ajuns doar cu explicatiile si noapte buna, iar de cand am scapat de suzeta, doarme cu bebe mic, care si el " a inchis ochii si doarme acum" replica zisa mereu. Mult succes. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Medeea76 Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 Daca nu are nici o problema reala din cauza careia sa planga (foame, scutec ud, sete, cald, frig), stingi lumina si il lasi sa planga. Rezisti, nu te duci sa il iei in brate, eventual doar il mangai si vorbesti cu el (eventual). Totul e sa nu cedezi, cu cat il iei mai tarziu in brate, dupa ce a plans rau, cu atat va intelege ca daca plange mult il iei in brate. Ziua esti foarte activa, noaptea (intotdeauna sa fie intuneric) esti foarte plictisitoare, nu vorbesti, nu faci altceva decat sa ii dai sa manance sau sa bea apa (doar daca e cazul) in liniste. Si inca ceva: daca doarme in timpul zilei, dar afara e intuneric (sa zicem in jur de ora 18.00), nu stingi lumina! Lumina se stinge doar noaptea, inainte de ora de culcare. Noi am aplicat metoda si a inteles dupa doua nopti de plans (ea plangea la ea in patut, eu plageam la mine in pat, ca mi se rupea sufletul de jalea ei, dar am rezistat!). Sa nu cazi in extrema cealalta, si sa lasi copilul sa se simta abandonat. Daca vezi ca dupa 15 minute (care ti se par o vesnicie ) nu se linisteste, te duci si il tii de manuta si il mangai, dar nu il iei in brate. In general nu e bine sa iei copilul in brate cand plange de alint, ci numai cand e vesel sau cel putin linistit. Mult succes! Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Eliza5 Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 Nu-mi vine sa cred ce citesc pe aici.. Sa iti auzi copilul plangand, sa stii ca are nevoie de tine, de caldura ta si totusi sa ai puterea sa stai in alta camera convingandu-te ca ii faci lui un bine?? De unde poti sti care este binele bebelusului daca singurul mod in care se poate el exprima este plansul? Iar atunci cand plange il ignori, inchizi usa si il lasi pe intuneric? "Daca nu are nici o problema reala din cauza careia sa planga (foame, scutec ud, sete, cald, frig)" - eu as adauga la asta ca o problema reala este si nevoia de afectiune. Afectiune pe care numai mama poate sa o ofere. Sunt foarte, foarte trista cand citesc asa ceva [V]. Sunt perfect constienta ca voi sunteti sigure ca faceti bine ceea ce faceti si nu o sa va fac eu sa va schimbati opiniile insa ma gandesc la bietii copilasi si nu ma pot opri sa fiu foarte trista. Si da, cred ca mamele au dreptul la odihna, insa sunt sigura ca sunt alte metode sa obtina aceasta odihna fara sa isi lase constient copiii sa urle in camera cealalta. Eliza si Alex (15 nov. 2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Qamar Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 quote:Originally posted by Eliza5Nu-mi vine sa cred ce citesc pe aici.. Sa iti auzi copilul plangand, sa stii ca are nevoie de tine, de caldura ta si totusi sa ai puterea sa stai in alta camera convingandu-te ca ii faci lui un bine?? De unde poti sti care este binele bebelusului daca singurul mod in care se poate el exprima este plansul? Iar atunci cand plange il ignori, inchizi usa si il lasi pe intuneric?"Daca nu are nici o problema reala din cauza careia sa planga (foame, scutec ud, sete, cald, frig)" - eu as adauga la asta ca o problema reala este si nevoia de afectiune. Afectiune pe care numai mama poate sa o ofere.Sunt foarte, foarte trista cand citesc asa ceva [V]. Sunt perfect constienta ca voi sunteti sigure ca faceti bine ceea ce faceti si nu o sa va fac eu sa va schimbati opiniile insa ma gandesc la bietii copilasi si nu ma pot opri sa fiu foarte trista.Si da, cred ca mamele au dreptul la odihna, insa sunt sigura ca sunt alte metode sa obtina aceasta odihna fara sa isi lase constient copiii sa urle in camera cealalta.Eliza si Alex (15 nov. 2004)id="quote">id="quote">Eliza, ai vorbit fix pe limba mea[pup] de la mine si de la Bia, care nu plange singura in intuneric[:)]Noeid="Comic Sans MS">id="size1"> siid="red">id="size1"> Anne-Biancaid="teal"> (14.03.2006)[cit]id="Comic Sans MS">id="size1">Ce mai citim noiid="navy">id="Comic Sans MS">id="size1">Pe unde ne mai plimbamid="size1">id="Georgia">edit: si in cazurile de extrema agitatie, am facut cu randul, cand eu, cand hazbandul...asa ca a fost ok pentru toata lumea[flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
geniest Postat Noiembrie 9, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 9, 2006 Eliza,ceea ce spui tu este foarte valabil cand este vorba de un copilas cumintel, care plange cand are intr-adevar o nevoie reala.... Eu sunt exemplul pe care il dai si tu, adica n-am putut face fata plansului, ma durea sufletul.....era mic, neajutorat.... Acum a crescut, are 3 ani si 4 luni si ma exploateaza mai rau ca pe hotii de cai....nu doarme in camera lui, trebuie sa doarma cineva tot timpul cu el, fie la pranz fie noaptea....se scoala noaptea sa verifice daca e cineva cu el......are o adevarata frica sa nu ramana sa doarma singur. daca se trezeste si nu ne vede langa el in pat, urla de ne stie tot blocul...Si tot pentru ca am stat numai si numai dupa fundul lui pana la 2 ani zi de zi.....nici macar acum nu pot pleca de acasa cand el nu doarme. Face crize....se invineteste..... Si iata-ma ......zombie in fiecare zi ca acum am inceput munca....gandindu-ma ca poate, totusi, am gresit. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.