Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

AJUTOR nu mai vrea san dar nici biberon

Recommended Posts

revin pentru ca nu stiu ce sa mai fac, asa cum va scriam zilel trecute printesa mea nu mai vrea sa manince la san decat adormita, daca e treaza plange si intoarce capul in partea cealalta. La inceput am zis ca o fi o perioada mai proasta a ei dar am inceput sa ma ingrijorez cand am vazut ca nu ia in greutate (sa nascut cu 3,750kg si la 2 luni avea aproape 6kg) acum la 3 luni a ramas la 6,300. Am incercat sa ma mulg si sa ii dau cu biberonul dar mananca foarte putin 30-50 ml si nu mai vrea incepe sa il scuipe, am fost la pediatra si mi-a spus sa ii dau formula ca poate nu ii mai place laptele meu si sa ii maresc intervalul intre mese 4 ore, dar si cu formula mananca tot asa putin sau cateodat nu mai vrea sa ia deloc biberonul. Ea nu plange dar sunt constienta ca nu are cum sa se sature cu 50 ml la o masa chiar daca maninca 6 mese.

Va rog sa ma sfatuiti daca ati patit la fel sau daca ati auzit. Sunt disperata.

va trimitem pupici eu si printesa mea Amelia 02.08.2006

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si eu am o fetita de aproape 4 luni alaptata exclusiv. In prima luna a luat 800 gr in greutate iar in a doua doar 400. Din a doua luna a inceput sa se enerveze la san si la proba suptului reiesea ca manaca doar aprox 60 ml la o masa. Insa ea era multumita asa pentru ca intre mese nu avea absolut nici o problema, era cel mai linistit copil. I-am oferit si eu laptele muls in biberon si de cateva ori i-am oferit si lapte praf dar comportamentul era acelasi - sugea putin si apoi incepea sa planga de zici ca cine stie ce ii faceam. Iar daca nu ii dadeam sa pape era din nou linistita

Eu am mers mai departe tot pe laptele meu (doctorita mea este pro alapatat) asa ca o alaptez si acuma. Dupa aproximativ o luna nu s-a mai enervat la supt. Acum suge linistita, insa nu ia in greuitate extraordinar. Se pare ca asta e ritmul ei. Azi noapte a dormit 8 ore legate, deci nu moare de foame cu cat mananca.

Pe forum la Piersicutze de iulie august 2006 am mai intalnit inca vreo 5 bebelusi cu aceeasi problema, manaca putin

Eu i-am facut si analize de scaun si de sange si nu a oeost nimic, deci e sanatoasa si asta e ritmul ei, iar in luna 2- probabil a avut o asa zisa "greva bebelusului" - posibil legata si de dureri de gingie caci eu cred ca ii vor iesi si dintisorii curand de tot.

Sfatul meu e sa ramai pe laptele tau caci din ce am citit eu despre laptele de mama, singurul caz in care un copil refuza laptele [e motive de gust de la o mama aparent sanatoasa...este daca mama are cancer la san, doamne fereste..

Mai revin..

Si fetita mea manca bine adormita, respectiv noaptea si ziua plangea si manca foarte putin. Cred ca ti-au mai recomandat fetele sa o porti in babywrap, sa o alaptezi asa cu cat mai mult contact direct piele pe piele, evetual in cada de baie. Incearca sa o alaptezi in acelasi loc si aceeasi pozitie in care ai alaptat-o si in prima luna. Evita iesirile, musafirii. Lasa-o sa doarma langa sanul tau chiar daca nu suge pt ai reaminti ce pierde

Bafta

multumesc de raspuns Simona,

beleaua e ca eu in prima luna si chiar in a doua am alaptat-o culcata in pat ca dupa nastere nu puteam sa stau in fund de nici o culoare (a fost maricica si ma taiat destul de mult) dar dupa 2 luni nu prea mai vrea culcata decat cand doarme si nici atunci mereu. Cu laptele meu nu cred ca e vreo problema ca la biberon bea dar putin dupa care se joaca cu el si la san suge daca o conving sa il ia.

Ne luptam in continuare ce sa facem.

De cat timp se intampla asta? Alex refuza mancarea atunci cand il dureau urechiusele. Vezi sa nu cumva sa se fi scurs laptele in canalul ce duce la urechiuse, mai ales ca zici ca ii dadeai sa suga culcata in pat.

Magda si Alex(3 ani)

http://photos.yahoo.com/magdacorlea

,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

simona: depinde de medic. Poate nu a luat in calcul si posibilitatea asta. Eu nu vad alt motiv pt care sa refuze hrana.

Iar la Alex nu a fost vorba de otita ci doar de durere de urechiuse care trecea cu Otocalm, dar era din cauza lichidului scurs pe canalul spre urechi.

Magda si Alex(3 ani)

http://photos.yahoo.com/magdacorlea

,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...