Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sport in timpul sarcinii

Recommended Posts

A facut cineva? Multa lume vad ca se plange in ceea ce priveste numarul impresionant de kilograme acumulate in timpul sarcinii. Dar a facut cineva sport? Daca da, sa impartasim aici, cred ca ar fi util. Cat? Cum? Pana in ce luna?

Personal cunosc cazuri (cunostinte) care au mers la sala de fitness pana in luna 7, sigur cu mai putine abdominale spre final. Si au facut si masaj anticelulitic si au rezultate excelente dupa sarcina, ceva gen 5 kile care oricum se dau mai repede jos versus 20 sau 30.

Lid="red">iid="blue">lid="yellow">iid="green">aid="purple">nid="orange">aid="pink">id="size4">id="Comic Sans MS">

http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Liliana, eu am inceput un curs de 6 sedinte de yoga prenatala[ispita] si mi-a placut f mult, m-am simtit extraordinar. Sunt la a doua saptamana, merg in fiecare sambata pt o ora. Facem mult streching, exercitii pe covoras pt musculatura abdominala, a spatelui, a picioarelor. E drept ca e o instructoare speciala si suntem 15 gravidute de diverse "varste" si nu s-a plans nimeni de contractii sau dureri, desi unele "intinderi" mi s-au parut cam imposibile... Bineinteles e important si ritmul, caci trebuie evitata supraincalzirea si cresterea exagerata a pulsului. Ne invata totodata cum sa ne controlam si ajutam noua postura, pt ca centrul de greutate s-a schimbat, si cum sa respiram, deoarece si asta devine o problema pe masura ce sarcina creste.

In concluzie, eu cred ca exercitiile fizice sub supravegere si cu aprobarea doctorului, sunt binevenite in graviditate, si nu doar pt tinerea la distanta a kg, ci si pt pregatirea corpului pt modificari si nastere!

Numai bine,

Cristina[gravi]22+1, cu

Bebelusaid="red">[fetita]

Babies are such a nice way to start people. ~Don Herroldid="blue">

Draga Liliana,

Eu sunt in luna a 7-a de sarcina si iti pot spune ca am continuat cu sportul (eu faceam inainte si alergari si sala) incepand cu saptamana 12 si pana in prezent. Evident ca nu mai e voie sa faci ce faceai inainte. De ex. iata cum decurge un antrenament: exercitii de incalzire si streching cca. 15 min., banda cu mers alert (se pare ca nu e voie alergare) 10-11 min., bicicleta cca. 5 min., stepper 3 min., exercitii la salteluta speciale pentru abdominali, fund, picioare, streching (atentie, abdomene normale se pare ca nu sunt deloc bune, se lucreaza muschii mai mult prin exercitii speciale Pillates bazate pe incordarea burticii). Apoi, in functie de alegerea mea sau a antrenorului imi lucrez bratele cu greutati de 2 kg sau imi lucrez picioarele si spatele la anumite aparate in cateva pozitii recomandate sau imi lucrez picioarele si fundul cu saculeti de 2 kg.

La final facem cateva exercitii cu mingea destul de usoare dar se pare foarte utile.

Pot sa-ti spun ca ma simt foarte bine pana acum si intentionez sa merg la antrenamente cat pot de mult. Sunt gravide care vin acum in sapt. 39/40!!

Separat aproape in fiecare zi merg destul de mult pe jos in ritm alert si ajuta mult de tot.

Pana acum in sapt. 27 am luat 8 kg. Ideea e ca vei lua kg, asta e, insa intr-adevar printr-o alimentatie controlata si sanatoasa si sport iei mai putin in greutate dar mai ales iti mentii tonusul si buna dispozitie iar refacerea apoi este mult mai usoara.

Iti doresc sarcina usoara si un BB sanatos!

Anca

Aventura [gravi] 27+ cu [baietel]

eu am fost foarte activa in timpul sarcinii-mers la sports center regulat-training cu masini,yoga,pilates,piscina(doar la sauna n-am indraznit sa intru in timpul sarcinii) si inainte de nastere aveam "doar" cu 18 kg mai mult decat inainte de a fi insarcinata[:-)))].Dupa nastere ramasesem cu "doar" vreo 13-14 in plus(enorm,pentru ca eu de obicei am 44-45 de kg).M-am scapat de kilogramele-n plus in "doar" un an[:-)))]...

E adevarat ca am mancat ca un purcel,ca de la asta mi s-a tras.Nu cred ca m-as fi ingrasat mai mult daca nu mergeam la sala.

Liaid="red">&Aid="red">nid="orange">did="green">rid="blue">eid="purple">wid="navy">id="Comic Sans MS">[foto]

buna fetelor,

eu am avut o mare problema cu miscarea. fiind foarte activa inainte de a ramane gravida, am intrebat doctorul ce am voie sa fac si mi-a zis ca absolut orice numai sa nu-mi provoace dureri sau oboseala exagerata. si in luna a 2-a mergeam la fitness de gravide si la inot si mergeam mult pe jos. numai ca, intr-o dimineata cand 'alergam ' sa ajung la birou la timp, am inceput sa sangerez abundent. am lasat job-ul balta si am fugit la doctor fff speriata. concluzia: imanenta de avort si ...repaus la pat. asa ca am stat foarte cuminte o vreme bunicica. prin luna a 5-a mi-am luat inima in dinti si am intrebat din nou ce fel de miscare pot sa fac. raspunsul: inot si mers pe jos fara exagerari. dupa o saptamana de mers la inot, a fost scandalul cu copiii care s-au imbolnavit din cauza dezinfectantului din piscine. iar doctorul a zis 'halt' ca prezinta risc si asta. asa ca a ramas mersul pe jos, pe care l-am practicat intens pana acum vreo 2 sapt. m-am oprit acum si cu asta fiindca abia ma mai misc si abia pot sa respir.

concluzia: cred ca in sarcina poti face orice fel de miscare, numai sa consulti si doctorul inainte si mai ales, daca simti ce nu e ceva in regula, sa te opresti imediat si sa ceri o opinie de specialitate.

cred ca miscarea e importanta nu numai sa te ajute cu kg dar si pentru travaliu, nu neaparat pentru nastere usoara, cat pentru rezistenta fizica din tim pul travaliului...cel putin asa cred eu!!!

in tot cazul, sa aveti sarcini usoare si bebici sanatosi!!!

danutz, 37+[baietel]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...