Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ragaitul - obligatoriu? + stare febrila la mama

Recommended Posts

Buna la toata lumea

Am 2 intrebari: ragaitul dupa masa (lapte de la san sau ceai) este obligatoriu? Uneori micutzul meu ragaie imediat ce il pun pe umarul meu si il bat de cateva ori cu mana pe spate, alteori pot sa fac chestia asta si 5-10 minute si degeaba. Dar cand nu ragaie, dupa ce il pun in pat se poate intampla sa verse. Mentionez ca bb-ul are 2 saptamani.

A doua intrebare: si in prima saptamana si in a doua, duminica ma apuca o stare febrila, am 38.5 dar variaza, si am frisoane. Doctorita de familie zice ca e normal. Dar in aceasta perioada nu am voie sa alaptez, corect? Am luat la indicatiile ei un paracetamol sinus. Dupa cat timp pot alapta? Ce tratament pot face sa scap de starea asta?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Buna, sa-ti traiasca bebelul, sa cresca mare si sa fie papacios!

E bine sa ragaie mereu dupa ce papa, incearca sa-l bati usor pe spate dinspre fundulet spre gat. Iar starea ta febrila poate fi si din cauza lapticului din sani, sau nu cumva sa ai vreo infectie. Daca iei paracetamol nu ai voie sa alaptezi. Incearca mai degraba niste impachetari cu apa rece(dar nu rece rau) si poate scade febra si poti alapta in continuare. Altfel ai grija sa mulgi din laptic sa nu se acumuleze prea mult. Eu cred totusi ca e febra laptelui, asa am patit si eu.

Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

Nu e nici oproblema, poti alapta si daca iei paracetamol simplu, nu sinus si chestia cu febra... Poate sa-mi dea si mie cineva un link unde sa scrie ca nu-i voie sa alaptezi cand ai febra si eventual o explicatie rationala?

Eu am alaptat si cu febra si nu sunt singura, inca 2 prietene ale mele si cateva fete de la cirese de mai-iunie au alaptat si pe febra mare si n-au patit nimic puiutii.

Deci, alapteaza linistita, i-a paracetamol 3-4 pe zi, mulge surplusul de lapte din san, pune comprese calde in timpul si inainte de alaptat/muls si reci intre supturi.

Diana id="red"> , [copil]Vladutid="blue">(16.05.2004)id="green">( bebelus si copilas ) & [copil] Timeea id="red">(18.05.2006)id="green">

ludi asa am crezut si eu ca e de fapt febra laptelui. La o saptamana dupa nastere eram la urgenta si au descoperit ca de fapt am resturi placentare infectate (clar vina doctorului care nu a curatat deloc). Eram la un pas de septicemie sau sa-mi pierd uterul. Acolo m-au diagnosticat in urma unui Eco unde au vazut resturile, mi-au luat sangele sa vada si leucocitele. Acum depinde daca mai ai si alte simptome. Eu m-am trezit cu niste cheaguri cat pumnul....

Olga

We're walking in the air

We're floating in the moonlight sky

The people far below are sleeping as we fly

-Nightwish-

Deci nu te speria. Eu pe langa febra mare si dureri de burta cumplite, plus hemoragie mai aveam cum ti-am zis niste cheaguri enorme de sange. Daca te temi sa nu fie altceva poate e mai bine sa vezi un doctor. Eu am gresit ca am fost convinsa ca e febra laptelui....

A si inca o chestie, am luat antibiotice 10 zile si am si alaptat fara nici o problema.

Olga

We're walking in the air

We're floating in the moonlight sky

The people far below are sleeping as we fly

-Nightwish-

Nu e adevarat ca atunci cand ai febra nu poti alapta. Si eu am facut febra 39 la cateva zile dupa nastere (aveam mastita) si doctorul meu, unul dintre cei mai buni din oras, mi-a dat ampicilina si paracetamol (dar simplu, cel sinus nu e bun in timpul alaptarii) si mi-a spus explicit ca trebuie sa alaptez. E adevarat ca mai demult se recomanda sa nu se alapteze, dar studiile mai recente arata ca nu e contraindicat.

Si sincer..ar cam trebui sa-ti schimbi doctorul, sa te consulte altcineva sa vada de ce ai febra. E normal sa ai pana in 38 in perioada de lauzie , dar nu mai mult, asta din cate stiu eu.

Multa sanatate!

Mihaela si Elena Maria (9 aug 2006)

Si eu am avut febra maaare, cu frisoane, la o saptamana dupa iesirea din maternitate.... Bine ca am chemat Salvarea si asa am ajuns fortat la control, la spital, ca altfel nu m-as fi dus.... [mariaj] Nu-mi scosesera o ata[bang].... Am stat apoi inca o saptamana in spital, cu tot cu bb pe care l-am alaptat, desi eram pe tratament cu antibiotice puternice.... dar a fost decizia doctorilor (ginecolog si neonatolog).

E foarte important sa te vada un medic de incredere! Nu sta asa, cu febra....

Ce am observat eu: cand aveam febra, laptele de la san era muuult mai "subtire" si copilul foarte agitat. Probabil ca "se infierbanta" si lapticul atunci cand mama are febra si nu mai este asa bun pt bb....

In ceea ce priveste Paracetamolul Sinus, acesta contine pe langa paracetamol si pseudoefedrina. Cred ca cea din urma nu este indicata pt bb.

Numai bine![flo][flo2][floare3]

Vic & Sebi (04.02.2004)

Eu cred ca ragaitul e obligatoriu pt ca bb sa nu aiba dureri de burtica ca nu elimina aerul!Trebuie sa il tii mai mult sus (eu il tineam si cate 45 min[ups]) pana sa ragaie/regurgiteze.

Legat de febra mare si alaptat parerile sunt mai multe: unii ginecologi intrerup alaptarea, altii nu. Aici numai dr tau sa te sfatuiasca ce sa faci.

Pupici si felicitari pentru bb!!

Mariaid="red">id="Comic Sans MS">id="size2"> si

[bibe]Rid="red">AZid="green">VAid="navy">N id="black">Mid="green">IHid="maroon">AIid="red"> – puiul meu dragid="red">

“Normal înseamnã sã te îmbraci în haine pe care le-ai cumpãrat pentru lucru, sã conduci prin aglomeratie într-o masinã pe care încã o plãtesti, astfel încât sã ajungi la un serviciu de care ai nevoie pentru a plãti hainele, masina si casa pe care o lasi goalã toatã ziua ca sã-ti permiti sã trãiesti în ea.”(Ellen Goodman)id="size2">id="size1">id="green">id="Comic Sans MS">id="purple">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...