Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

pana cand dat in gura?

Recommended Posts

Baiatul meu face 4 ani luna viitoare si eu inca ii dau cu lingura in gurita.Din obisnuinta,din rasfat,din dragoste,ca stiu sigur ca mananca bine macar acasa..ca este mai comod,mai rapid...o gramada de motive.DAR la gradinita trebuie sa manance singur si educatoarea imi spune tot timpul ca mananca incet si putin.Deci,mai bine ar fi sa-l obisnuiesc de acasa sa manance singur si ciorba.

Nu-i dau in gura chiar orice,sandvisuri sau fructe sau cremvursti ,branzeturi etc-astea le mananca singur,normal.Dar cand suntem la cina in familie,atunci sta langa mine si ii dau-(.Plus supele)pana spune singur ca s-a saturat,nici o lingura in plus.Sau daca ne grabim undeva...

Scriu aici pentru ca am vazut ca e greu de dezvatat "naravul" asta,,am incercat si de fiecare data cand ii spun sa manance singur spune ca nu vrea.Mami sa-i dea in gurita ca la pasarica[:D][bang]

Sigur ca as putea pur si simplu sa nu-i mai dau si dupa 3 zile o sa puna mana sa manance...dar nu ma lasa inima...plus ca ma apuca nervii daca sta o ora la o farfurie cu ciorba sau alta mancare...sau ia 2 linguri si apoi zice ca nu mai vrea.[bang]Si asta NU pentru ca nu stie cum sa manance,sa tina lingura etc,ci pentru ca e puturos si alintat -la gradi mananca singur,chiar daca incetul,din lipsa de exercitiu.

Inca o precizare-poate manca foarte bine singur cu lingura-rade un castron de lapte cu cereale fara un strop alaturi,dar,cum nu e ciorbar...vrea numai in gura.

Voi ce metode ati aplicat?Ma gandesc ca acum,in vacanta de iarna sa-l determin cumva sa manance numai singur si acasa...

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the

moments that take our breath away.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Al meu are 4 ani si 4 luni, la masa il las pe el si il incurajez sa manance singur dar daca vad ca trece timpul si farfuria e tot plina incep sa ii mai dau si eu in gura ca sa fiu sigura ca mananca ceva. La gradi tare as vrea sa vad cat mananca nu stiu daca a terminat vreodata din farfurie acolo. Oricum la noi chestia cu mancarea este o mare problema dar m-am hotarat sa nu ma mai consum atat de tare ca imi ies peri albi.

Oana id="green">, mami de Paulid="blue"> (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Opinions are like Birthdays; everyone has one but you only care if it's your ownid="green">

Buna!poate ca nu o sa ma credeti dar copilul meu care abia a inplinit 2 ANI PE 2.11.2006 MANANCA SINGUR SI CIOBITA SI FELUL 2 bineinteles si senvisurile .eu mereu l-am indemnat sa manance singur ca doar e baiat mare,cat despre faptul ca se murdareste asta e cu o babetica si detergent se rezolva .doamnele de la cresa sunt foarte incantate de el.pupici si bafta multa la dezvatat de ajutor.[cheers]

Of... cat de disperata eram cu ai mei, amandoi pe la 1.5 ani au inceput sa manance singuri, si nu va spun cum arata totul in jurul lor:)

Eu zic ca la 4 ani te poti intelege cu el sa manance singur. Cand mancati impreuna, ii pui si lui mancarea si tacamurile in fata si il lasi sa manance. Nu-l lasi mai mult decat timpul in care terminati si voi mancarea. O singura data incearca sa-i iei din fata farfuria plina. Poate faci cu supa, dar felul doi il va manca sigur singurel si cu viteza mare.

Eventual fa-i un fratior si problema se va rezolva de la sine.[poc][neand] cam asa ceva o sa fie la fiecare masa, dar sigur nu vei avea probleme cu cantitatea si cu viteza:))))

ex- gabibarta

Io`st denaturata rau. Daca nu papa in ritmul pe care-l are de obicei fi`mea, o ridic de la masuta si valea la joaca. Bine`nteles ca o apuca fomile si atunci mananca cu linguri, furculite si cu mainile. Mai functioneaza cand ma bag eu in farfuria ei si vede ca eu nu ma joc [alcool][:D]

Ultima data cand nu avea chef de supa, i-am papat eu jumate si pe cealalta jumate a sorbit-o din bol in mare viteza [:D]

________________________________________id="red">

Daria & [zana]Giulia (2004 08 16)id="red">id="Trebuchet MS">

Fetitza mea are un an si cinci luni, si urla si urla, ca vrea sa pape singurica. O las sa pape carnitza, pilaf de orez, se unge toata. Doar ciorbitza ii dau eu, dar si atunci sta cu o linguritza in mina sa mai serveasca si singura.

Daniela si micuta Isabella [zana]id="Georgia">id="orange">
id="right">Nasterea printesei noastreid="Comic Sans MS">id="green">id="size1">, poze in casuta galbena de susid="red"> [;)]id="Lucida Console">

Al meu (cel mare) are aproape 4 ani. La gradinita mananca singur - fara probleme. Acasa ii dau doar supa si asta pt ca ar dura masa 2 ore daca l-as lasa pe el. Ieri eu ii dadeam celui mic de macare si sotul meu balota supa in gura lui Matei. La un moment dat, Matei ia lingura din mana lui taica-su si zice: "Mananc singur, ca sunt mare." Asa ca l-am lasat pe el.

Anya

ma intrebam ieri acelasi lucru,chair daca avem "numai" 2 ani si 7 luni.Nu manifesta nici un interes sa pape singura,si cere si ea o linguritza decat daca i se nazare sa se joace un pic [bang] in castronel ..altfel e mai comod sa ii dea mami.Eu incep sa ma cam gandesc cat va dura asta pt ca asteptam in 2 luni jumate pe bb2 si nu stiu cum o sa ma mai pot ocupa de ea in felul asta.

[gravi]27+ [baietel] + [zana]Mimishoru'(2 ani si 7 luni)

Al nostru are 1 an si 3 luni.Si inca nu il las sa manance singur.Asta pt ca mi-e teama ca mai mult ajunge pe jos decat in gurita lui.Dar sunt constienta ca daca nu am sa-l las cat mai curand posibil imi va fi foarte greu sa-l dezvat.

Vreau de la un an jumate sa incepem fara ajutor!

Georid="navy">Giana [mamica] de [bonjovi] Dani

POZEid="orange">[foto]

Cum s-a nascut minuneaid="orange">

Varsta puiuluiid="orange">id="purple">

*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***

Michael Levineid="size1">id="green">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...