Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Recommended Posts

Buna dimineata la toata lumea![:)]

Prietena mea are o fetita de 4 ani si jumatate care de vreo doua luni a început sa faca pipi foarte des.Asta înseamna, ca merge la WC cam la 15-20 de minute.În rest nu are nimic altceva.

I s-au facut mai multe analize si un test ca sa vada daca nu are diabet, dar nu s-a descoperit nimic.Prietena mea e descurajata si nu a gasit pîna acum un medic bun care sa stie care e cauza acestei probleme.[bang]

E printre voi vreo mamica(sau un tatic)al carui copil a trecut prin asa ceva si poate sa-i ajute prietenei mele cu informatii,sfaturi bune si mai ales stie cineva un medic la care care poate sa mearga cu fetita?

Ea locuieste în judetul Vîlcea.

Cunoasteti un pediatru bun în Vîlcea?[medic]

Va multumesc mult în numele ei.[:)]

PS: Prietenei mele nu îi merge calculatorul de cîtava vreme si îi trebuie unul nou;pîna îl cumpara o sa scriu eu pentru ea.

Va multumesc.

Jeanette

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sa nu cumva sa fie din cauza ca nu reuseste sa faca tot.

Pe la varsta asta copii devin atat de interesati de activitatile in care sunt prinsi incat unii chiar uita sa se duca la WC, sau se duc si fac repede ca sa revina la joaca.

Eu pe Adi trebuia sa-l trimit eu, ca vedeam ca incepe sa se frece, cu greu se desprindea si de multe ori ajungea chiar de facea pe el. La noi a fost o faza, care a tinut cam un an.

Acum nu mai este asa de absorbit de activitati sau o fi inteles ca poate relua de unde a lasat treaba.

Si baiatul meu, care oricum e mai mare, are 8 ani jumate a avut o perioada cand se ducea la baie sii facea pipi dar nu termina si ultimele picaturi le facea fie pe chilotel, fie se ducea iar dupa cateva minute.

Initial am vrut sa merg la medic crezand ca are ceva, dar dupa ce l-am intrebat mai multe si l-am si certat vazind picaturi pe chilot de atunci sta la WC pana simte ca e gata si nu mai face asa des si nici nu mai iuda chilotul.

Mirela, mamica lui Andrei

Roza, nu este vorba de enurezis, fetita nu face pe ea, ci face pipi des.

Jeanette, si baietelul meu a trecut printr-o situatie similara, cand avea 6 ani (acum avem aproape 8). Il vedeam ca la 20-30 de minute fugea sa faca pipi. Azi asa, maine asa, ma adusese la disperare. I-am facut analize, nu avea nici infectie urinara si nici diabet. Ce-am observat: el mergea des la toaleta cand se uita la desene animate. Cum era pauza, fugea repede sa faca pipi, ca sa nu piarda desenul urmator. Iar la gradinita cum termina ce avea de facut, fuga la pipi! Ce am observat: ca atunci cand facea ceva care ii placea, nu se misca mult timp. La calculator statea si 3 ore, fara sa se duca la toaleta. Cand mergeam la cumparaturi, mai imi spunea el ca vrea sa faca pipi si cautam sa-l aman: mai stai, ca trebuie sa platim, mai stai ca nu stiu ce si ma faceam ca uit. Am inceput scoala si ii cerea voie doamnei in timpul orei la toaleta. L-a lasat o perioada, crezand ca e intamplator. Apoi mi-a zis si iar am fost la medic cu el. Investigatii facute si copilul era sanatos tun. Eram hotarata sa apelez si la un psiholog/psihiatru. Am rugat-o pe doamna lui sa nu-l mai lase in timpul orei, ci doar in pauze si l-am prelucrat si eu acasa: ca nu e frumos, deranjeaza ora si altele in genul acesta. Si se ducea la toaleta in fiecare pauza!!!! Eu ma lamurisem, cum termina o activitate, el vroia sa faca pipi, de frica sa nu-l apuce, sa faca pe el, in timpul altei activitati. Acum merge mai rar. Face si la 4 ore daca nu are incotro. Cred ca are importanta si ca practica un sport, antrenamentul e de 2 ore, plus drumul... Si nici macar nu mai cere. Doar cand se uita la desene animate il mai apuca si atunci il amenint ca nu-l mai las la desene si se linisteste. Deci la el era totul de la sepcuta si daca nu rezolvam, eram hotarata sa apelez si la un psiholog.

Sper ca nu te-am ametit. Ce pot sa-ti spun? Ca va trebuie multa rabdare! Duceti copilul si faceti investigatii seriose (inclusiv urolog) si daca nu are nimic, apelati la un psiholog. Vedeti de ce procedeaza asa copilul.

Bafta multa si sanatate.

Claudia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...