Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

fisurarea pungii lichidului amniotic

Recommended Posts

Buna,

sunt de mult inscrisa pe acest site dar nu am navigat prea mult.Va scriu din Spania,sunt gravida in 32 saptamani si am o problema.Cu 2 saptamini in urma , adica la 30 saptamani, am intrat in spital,cu diagnostic de "punga lichidului rupta", adica pierdeam putin cate putin lichidul amniotic.M-au tinut in antibiotice 5 zile,si nu aveam voie sa ma ridic din pat decat pana la toaleta.Medicii sperau sa pot tine copilul pana implinesc 32 de saptamani,pentru a imi provoca sarcina.Cu 4 zile inainte de a implini cele 32 de saptamani,la analiza pungii,se pare ca aceasta s-a inchis, si mi-au dat drumul acasa.

Intrebarea mea este,exista pericolul sa nasc mai devreme, sau pot duce pana la capat sarcina fara sa mai am probleme????

Cand m-au internat mi-au facut 2 injectii pentru accelerarea dezvoltarii plamanilor la bebelus, ei fiind siguri ca voi naste la 32 de saptamani.

Exista vreun risc pentru bebe, daca ajung la 9 luni?

A

a scris mirela

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mirela, nimeni nu poate sa-ti spuna daca vei naste mai devreme sau vei duce sarcina pina la termen. Eu stiu ca o fisura se sudeaza foarte rar inapoi, poate tu ai avut noroc. Cit despre injectiile pentru maturarea plaminilor nu trebuie sa-ti faci probleme, Bia a suferit aceasta procedura de trei ori cind era in burtica, am nascut-o cu o zi inainte de termen si nu am avut nici o problema cu ea.

Toate cele bune!

Minunea mea!

Flavia si Bianca[copil]

Mirela, cum iti poti da seama ca pierzi lichid, putin cate putin, care e senzatia, ce se vede? se uda chilotul fara sa poti controla sau cum? INtreb pt ca am si eu o nedumerire...de cateva zile bune simt ca nu mai rezista vezica mea chiar deloc, daca simt ca tre sa merg la wc, chiar trebuie, altfel risc sa fac pisu pe mine[fuga]. Si habar n-am de ce e asa, acum sunt in saptamana 35. Am inceput exercitiile kegel dar nu stiu ce sa fie. mi-e sa nu fie lichid.

Dorsiliaid="red">, la doctor poti afla daca pierzi lihid sau nu. Pe mine cand m-au banuit de asa ceva m-au controlat cu un fel test impregnat cu o substanta. E ca o hartiuta pe care ti-o pun pe tampon. Apoi te pun sa tusesti si sa faci un pic de efort. Daca cumva curge lichid testul (hartiuta) isi schimba culoarea.

Mirelaid="red">, eu n-am mai auzit sa se lipeasca la loc membranele...dar cine stie...orice e posibil. Ai doar grija sa nu pierzi f mult lichid si sa ramana bebe fara. Dar banuiesc ca te supravegheaza mai indeaproape de acum incolo.

Mult succes,

Moni, 26+

Am si eu o curiozitate: exista posibilitatea sa pierzi lichid in timpul sarcinii fara sa observe nimeni, nici macar medicul?

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.id="red">

Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

buna fetelor,

va multumesc pentru toate sfaturile date.Ieri am primit acasa raportul de externare(asa se procedeaza in Spania, te trimit acasa, dupa care peste aproximativ 1 saptamana iti vine un raport).Aici scrie ca m-au externat cu fisurarea pungii lichidului amniotic,asadar nu sunt inchise membranele.

Eu cand m-am internat , am fost la urgente, in momentul in care am observat un lichid roziu pe chiloti si cand ma stergeam.Aveam usturimi si mancarimi foarte mari,de imi era frica sa ma mai duc la toaleta.Cand le-am spus ce mi se intampla , stiau inainte sa ma controleze despre ce este vorba,iar cand m-au controlat au avut si confirmarea. M-au bagat imediat pe perfuzie cu antibiotice.Lichidul dupa cateva zile nu mai era roziu, ci era un lichid clar ca apa.

Acum am scurgeri, dar nu este acelasi lichid clar, este ca o crema alba.Pot fi iarasi pierderi?

In momentul de fata sunt bine, doar ca am cateva contractii pe zi care nu sunt chiar de neglijat,burta ma doare la cel mai mic efort si simt intepaturi in vagin, iar mijlocul ma omoara,amortindu-mi uneori de nu ma mai pot misca,ca o paralizie.

Ce imi recomandati?Ce as putea face?

Mirela

a scris mirela

FLAFLOid="blue">, te rog mult fii mai explicita, in cazul in care este urina ce culoare se face hartia? la fel daca este lichid amniotic......nu te supara daca am intrebat o tampenie dar chiar nu stiu cum se foloseste hartia asta si as vrea neaparat sa-mi iau si eu pt ca in unele zile am chiloti uzi [bang] si cand ma uit nu e nici o secretie, si tare mi-e frica sa nu fie lichid amniotic.

Multumesc anticipat pt raspuns [:D][pup]

Andreea [gravi] 24 sapt [fetita]

Anreeaid="red">, cind cumperi hirtia ceri si o scala de culori dupa care te poti ghida. PH-ul florei vaginale este intre 4,0-4,4 (culoare galbena pe hirtia de PH,). Tot ce este peste 4,4 nu e normal. Nu e neaparat sa fie pierdere de lichid amniotic, poate fi o infectie, e posibil ca urina sa fie mai alcaline, in functie de alimentatie, etc. Oricum, cind aceste valori cresc, urgent la doctor!

Minunea mea!

Flavia si Bianca[copil]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...