Ileana Cosanzeana Publicat Noiembrie 14, 2006 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 14, 2006 Dragele mele, Incet- incet se apropie sarbatorile de iarna pe care eu nu le concep fara un cozonac gustos pe masa. Intrebarea si rugamintea mea este: are careva dintre voi o reteta testata de cozonac pufos? Stiti voi, cozonac care ramane moale chiar si dupa 2-3 zile si nu are aspectul ala de coca uscata... Sper sa-mi veniti in ajutor![papica] Va Elena Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Noiembrie 14, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 14, 2006 asta e reteta mea preferata, super testata: 1 lingurita de drojdie uscata (3 gr.) 1/4 cana de apa calduta (50 ml.) 1/4 cana de zahar (4-5 linguri de zahar) Un praf de sare 3 galbenuse 1/2 cana de smantana (8 linguri rase de smantana) 8 Linguri de unt (110 gr.) 3 1/2 cani de faina (500 gr.) Vanilie Coaja rasa de lamiie sau portocala daca ai robot sau masina de paine se pun toate ingredientele inauntru si se framanta bine. se scoate din cuva si se pune la crescut in vas uns cu unt, la loc ferit de curent. daca framantati cu mana: se topeste drojdia in apa calduta. Intr-un castron mai marisor se pune faina la care se adauga zahar, sare, galbenusurile, smantana, vanilia si coaja de fructe impreuna cu drojdia inmuiata. Se framinta un aluat potrivit de tare. La inceput va fi lipicios pe mana dar incet incet adaugati unt in timp ce framintati, pana ce aluatul se desprinde de pe mana si de pe castron. Cam 20-30 minute. Daca e prea moale sau prea tare atunci adaugati un pic de lichid sau fain, foarte putin cite o lingurita o data) si mestecati pina revine la punctul in care nu se mai lipeste. se lasa la crescut pana si-a dublat volumul. apoi se taie aluatul in 4 bucati. Se intinde o bucata de aluat cu palma incetisor pina se face un dreptunghi de lungimea tavii in care se va coace. Se umple cu umplutura dorita si se ruleaza. Se unge tava cu unt si se aseaza cozonacul in ea. Se lasa la cald sa dospeasca. (30 minute) De obicei cind cozonacul a crescut pina la marginea de sus a tavii …e bun de bagat la cuptor. Inainte de a baga cozonacul la cuptor se bate un ou cu 1 lingura de lapt si se unge cozonacul, peste ou se presara zahar sau seminte de susan. Se coc la 180°C 30 - 35 minute. (reteta este de pe culinar, a mamei celeste). aici ai ceva mostre: cozonaci Roxana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roberta04 Postat Noiembrie 16, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2006 ROXI pentru reteta, am intrat sa deschid un subiect pe tema asta (pentru ca, desi gatesc mult si bine, zic unii id="size1">), nu am facut niciodata cozonac! Si mi-au lasat gura apa cei din poze! poze Povestea nasterii Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nastea23 Postat Noiembrie 16, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2006 Roxanaid="red">, la cuptor dai cozonacul in tava aia de sticla? Am si eu asa ceva dar imi e frica sa incerc cu toate ca scrie ca se pirmite. Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Balbina Postat Noiembrie 16, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2006 Nastea, indrazneste fara grija, eu am mai multe forme de sticla, deja de citiva ani. Nu patesc absolut nimic (numai sa nu le trintesti intentionat pe jos), imi place mult sa le folosesc. ------------------ Numai bine, Natalia si Vlad Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ileana Cosanzeana Postat Noiembrie 16, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 16, 2006 Roxanaid="red">, multumesc mult pentru reteta, am sa o incerc. Intr-adevar cozonacii tai arata ca in reclame...[pofta][pofta][pofta] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catutza Postat Noiembrie 17, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2006 Roxana,arata super!!O sa incerc si eu reteta dar pana la sarbatori (ca daca nu-mi ies cumpar ca in fiecare an). Dar spune-mi te rog la robot cat se framanta? Ca eu initial vroiam sa-i framant la mana, dar cand am citit ca trebuie 20-30min...mai bine ma las pagubasa.Ca nu ma lasa Bianca atata timp[:D] quote: se scoate din cuva si se pune la crescut in vas uns cu unt, la loc ferit de caldura.id="quote">id="quote"> Nu la loc ferit de curent?Eu stiu ca se pune coca la crescut la loc calduros, ferit de curent. Cata si [copil]Bianca-Maria(2.11.2005) Bianca si noi2 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adema Postat Noiembrie 17, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2006 Roxi, ce umplutura faci la cozonacii aia??? Arata super! Adema&Codrut Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Happiness_4_us Postat Noiembrie 17, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2006 Roxana, pe mine ma intereseaza umplutura cu branzica. Sunt lesinata dupa umplutura cu branza [pofta][pofta][pofta] Pupici [pup] Nana, aspiranta la titlul de mamica!id="size2">id="Comic Sans MS">id="blue">[copil] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catutza Postat Noiembrie 17, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 17, 2006 Roxana , cati cozonaci ies din cantitatile date? Stiu ca difera de marimea vasului, dar macar asa cu aproximatie. Tu faci cantitate dubla ? Cata si[copil]Bianca-Mariaid="pink">(2.11.2005) Bianca si noi2 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.