Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Fond de ten sau pudra iarna?

bufi

Recommended Posts

Frigul, viscolul, precipitatiile excesive si variatiile de temperatura, cald, in spatii inchise si rece, afara, nu fac decat sa usuce si sa irite pielea.

In aceste conditii intrebarea fireasca apare: cum ne protejam tenul? Mai folosim fond de ten sau pudra?

Prevenirea deshidratarii cutanate

Fondul de ten si pudra au fiecare avantajele sale. Folosite combinat sau separat, iarna sunt recomandate ambele produse. Astfel, in sezonul rece, fondul de ten previne deshidratarea cutanata, la fel ca si pudra, care datorita ultimelor imbunatatiri, are capacitatea de a hidrata pielea.

Protectie impotriva afectiunilor tenului

Fondul de ten este o buna bariera intre fata si factorii mediului exterior cu efect asupra pielii.

Variatiile de temperatura, de exemplu, au efect nefast pentru ten in special in cazul persoanelor care au obrajii mereu rosii, cu vinisoare sau cu razocee. In acest caz, fondul de ten este recomandat pentru a impiedica evoluarea acestor afectiuni.

Reguli de iarna

Nu trebuie sa renunti la folosirea acestor produse cosmetice iarna!

Dar, trebuie sa evitati efectele secundare aplicarii lor, prin respectarea unor reguli. Nu uita ca inainte de fiecare aplicare a bazei, fata trebuie sa fie curatata, data cu solutie tonifianta si ulterior cu o crema hidratanta.

Nu aplica imediat fondul de ten sau pudra! Crema hidratanta trebuie lasata cateva minute pentru a se absorbi, mai ales ca tenul are acum nevoie disperata de asa ceva. In plus, daca pastrezi baza timp indelungat si nu ai aplicat crema hidratanta, vor aparea iritatii la nivelul epidermei cauzate de insuficienta stratului lipidic protector.

Fond de ten tip 2 si 1

Sezonul rece necesita aplicarea fondurilor de ten tip 2 in 1, cu textura cremoasa, emolienta si care protejeaza pielea de frig, ger, viscol si de razele ultraviolete cunoscute pentru efectul agresiv pe care il au asupra epidermei mai ales cand afara este si zapada.

Doar pudra…

Daca in acesta iarna, preferi simpla utilizare a pudrei aplicate fara fond de ten, foloseste o pudra cu factor de hidratare si cu grad mare de acoperire.

De asemenea, ai grija ca aceasta sa aiba incorporata factori de rezistenta waterproof sau smearproof .

Cateva sfaturi

Chiar daca achizitionezi un fond de ten sau o pudra cu factor fotoprotector, nu renunta la ele, deoarece aceasta calitate a fondului de ten este destul de contestata de catre medicii dermatologi.

Nu incarca mult fata, pentru ca nu are nevoie de asa ceva! Lasa-i posibilitatea de a respira! Cu siguranta nu iti doresti sa-ti apara inesteticele puncte negre sau albe pe fata, tocmai din cauza unui strat consistent de fond de ten si pudra!

Asa ca, incearca sa aplici fondul de ten lichid, recomandat iarna, cu buricele degetelor si nu cu buretelul, pentru ca se omogenizeaza mai usor si poti sa-l intinzi foarte bine.

In plus, cu cat fondul de ten este mai fluid, cu atat rezultatul este mai natural si mai transparent, ideal pentru acest anotimp.

Bufi

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu am folosit niciodata fond de ten de teama ca nu voi fi in stare sa-l intind bine. Am vazut atatea femei care, la fel ca mine, habar n-aveau sa-l foloseasca incat cred ca raman doar la crema de fata.

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

quote:Originally posted by curlyeirina

Pai poti alege un fond de ten mult mai cremos decat altele si il aplici exact ca si crema.eu exact asa il aplic.nu mi s-a intamplat niciodata sa raman cu pete sau dungi.poti incerca o data cand stai acasa sa vezi ce iese.irina

id="quote">id="quote">Multumesc. Imi poti recomanda o marca? Chiar nu ma pricep deloc.Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Eu sunt fan Lancome, in ceea ce priveste fondul de ten. Am folosit mai tot timpul Photogenic (pt. ten uscat/nehidratat) iarna, iar acum mi-am luat ABSOLUE TEIN , care e cel mai nou al lor, care mi se potriveste tare bine. E hidratant si acopera imperfectiunile!

Pt. detalii:

http://www.lancome.co.uk/_en/_gb/catalog/product.aspx?prdcode=175012&CategoryCode=AXEMakeup^F1_Complexion^F2_Com_FluidCounceal^F3_Com_Flu_AllSkin&vname=name&

Eu folosesc fond de ten din octombrie pana prin aprilie-mai, mai putin pudra, doar daca este nevoie, iar pe perioada verii nu folosesc, mai ales ca de cand aparele soarele eu sunt bronzata, adica toata vara.

Hai sa mai discutam ce tip de fond de ten folosim, pe tip de ten, firma

Eu acum folosesc de la Max Factor si de la Estee Lauder, pentru ten mixt/ gras.

Bufi

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...