Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Caut si eu ceva... (retete chinezesti)


BillyBilly

Recommended Posts

  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pui cu ananas

 

Ingrediente:

300 g pui

o cutie compot de ananas(400g)

1 ceapa

2 catei mari de usturoi

1 lingura de ghimbir pisat

2 linguri de sos de soia(light soy sauce)

1 lingura de amidon

1 morcov mic

4 liguri de ulei

 

Mod de preparare:

Se amesteca puiul cu amidonul si 1/2 din sosul de soia. Se incing 2 linguri de ulei si se prajeste puiul. Se scoate si se tine cald.

Se adauga si restul de ulei si se incinge. Se pune ceapa, usturoiul, ghimbirul si morcovul taiat felii subtiri si se prajesc pana se inmoaie putin cam 3–5 minute. Atentie sa nu se devina maro. Se adauga ananasul si cu zeama (daca e proaspat se pun 100 ml aps) si restul de sos de soia in tigaie. Cand s-a evaporat aproape toata zeama se pune si puiul sa se incalzeasca. Se serveste cald.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc Cristina! Daca mai ai si altele sau exista o sectiune a forumului cu mai multe retete chinezesti, sunt interesata.[biz]

 

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Porc cu lemongrass

 

Ingrediente:

350 g carne de porc

1 tulpina de lemongrass

2 fire de ceapa verde

1 ardei iute

25 g alune prajite nesarate

1 lingura de sos de peste (fish sauce)

1 lingura de ulei de arahide

1/2 lingurita de zahar maro (light)

1 catel de usturoi

sare, piper

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de porc in fasii de 5 cm lumgime si 1 am latime. Se toaca marunt lemongrass-ul, iar ceapa verde se taie in bucatele de 1-2 cm. Se amesteca bine, bine carnea cu lemongrass-ul, ceapa, sarea si piperul. Se lasa 30 de minute sa se marineze.

 

Se taie felii subtiri ardeiul si catelul de usturoi. Se taie in patru arahidele.

 

Se incinge uleiul intr-o tigaie sau in wok si se pune carnea de porc marinata la prajit. Se tine la foc mediu-mare (aragaz 6-7) 3-5 minute.

 

Se adauga in tigaie ardeiul si usturoiul taiat si se prajesc toate pana este gata carnea, cam inca 7 minute.

 

Se adauga zaharul, sosul de peste, alunele taiate marunt si mai lasa pe foc 1 minut. Se serveste calda.

 

Sugestii:

Se poate servi alaturi de taitei din orez cu sos dulce-acrisor.

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fidea de orez cu legume

 

Ingrediente:

250 g fidea din orez

250 g pui

250 g legume congelate

1 ceapa mica

1 catel usturoi

1 lingurita de ghimbir pisat

1 lingurita de sos de soia (light soy sauce)

2 linguri de sos de soia dulce

1 lingura de amidon

2 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Puiul se amesteca cu amidonul, soia si 1/2 din ghimbir si se lasa sa se marineze. Se pune la fiert apa pentru fidea. Fideau se lasa cateva minute in apa clocotita, cu focul stins, pana este gata. Se pune la scurs.

Se taie ceapa fidea, usturoiul se piseaza sau se taie marunt. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei sa se incinga, apoi se pune ceapa, usturoiul, si restul de ghimbir. Dupa 3 minute se pun legumele congelate si se mai amesteca inca 5 minute, eventual si cu o ligura de sos de soia dulce. Se pun intr-un vas si se tin calde.

3Se prajeste puiul. Cand este gata se arunca uleiul ramas, se pune fideaua, legumele, sosul de soia dulce si se lasa pana se incalzesc toate.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Orez cu ou si legume

 

 

Ingrediente:

 

1 cana de orez

3 oua

100 g legume congelate

1 lingurita sos de soia(light soy sauce)

sare

 

Mod de preparare:

 

Se pune la fiert cana de orez cu 3 cani de apa si sare. Dupa ce a inceput sa fiarba se da focul mic si se mai fierbe in jur de 15-20 de minute. Cind este aproape gata se da de pe foc si se lasa inca 10 minute, acoperit, sa se absoarba si restul de apa. Dupa cele 10 minute se amesteca cu furculita ca sa se dezlipeasca. Atentie, nu toate tipurile de orez sunt bune. De preferat cel cu bobul lung pentru ca nu se lipeste. Cel cu bobul mic e bun la budinci.

Se bat ouale si se face o omleta. Se poate amesteca ca la jumari sa se faca bucatele mici sau se lasa intreaga si se taie bucatele mai mici pe un tocator. Se adauga in tigaie si legumele decongelate, orezul si sosul de soia. Se mai amesteca 1 minut sa se incalzeasca toate.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Vita Peking cu ardei gras

 

Ingrediente:

400 g carne de vita

2 linguri sos de soia (light soy sauce)

2 linguri vin de orez

1 lingura amidon

1 lingurita rasa zahar maro (light brown sugar)

2 linguri de ulei

2 catei de usturoi

1 lingurita cu varf de ghimbir pisat

1 ardei rosu

1 ardei galben/verde

100 g de mazare sau fasole verde

3–4 fire de ceapa verde

2 linguri de sos de stridii (oyster sauce)

3 linguri de apa sau supa

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm lungime si 0,5 cm latime(sau dupa preferinta). Se pune intr-un castron impreuna cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul si zaharul. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat in jur de 30 de minute.

Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajeste carnea 3–5 minute la foc mare. Cand este gata se da la o parte din tigaie si se pastreaza cald.

Se pune la incins cealalta lingura de ulei in aceeasi tigaie. Se piseaza usturoiul si ghimbirul, se pun in uleiul incins si se amesteca 1 minut.

Se adauga apoi legumele si apa si se prajesc 5 minute. Se pune din nou carnea, sosul de stridii si se mai amesteca inca 3 minute pana se evapora aproape tot sosul.

 

Sugestii:

Daca nu aveti zahar maro se poate pune normal.

 

Daca nu aveti sos de stridii nu puneti.

 

Daca nu aveti vin de orez se poate inlocui cu vin alb.

 

Daca nu aveti ceapa verde puneti ceapa rosie.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Pui cu telina

 

Ingrediente:

300 g carne de pui

1 albus mic

2 linguri de amidon

1 telina (250g)

1 ardei iute

1/2 ceapa mica sau un fir de ceapa verde

1 lingurita de ghimbir tocat

1 lingurita rasa de zahar maro (light brown sugar)

1 lingura de vin de orez chinezesc

sare

 

Mod de preparare;

Se taie telina in 8 apoi in felii subtiri (1-2 mm). Ceapa se taie cubulete mici, iar ardeiul in felii subtiri.

Se taie puiul fasii de latime 0,5 cm. Se amesteca intr-un vas cu amidonul, sarea si albusul batut usor.

Se incalzesc 2-3 linguri de ulei si se prajeste puiul avandu-se grija sa nu se lipeasca bucatile intre ele. Cand s-a prajit se scoate si se tine la cald. Se poate pune pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei.

Se incing 2 linguri de ulei in acelasi vas si se pune telina, ardeiul iute, ghimbirul, ceapa. Se amesteca 3 minute. Se adauga puiul, sarea, zaharul, vinul. Se pot adauga la sfarsit si cateva picaturi de ulei de susan. Se serveste cald cu orez.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Orez cu pui si creveti

 

Ingrediente

1 cana de orez

3 linguri ulei de alune

1 catel de usturoi

5 fire de ceapa verde sau 1 ceapa mica

50 g mazare sau fasole verde-

50 g de salata-

200 g pui prajit

200 g creveti prajiti

1 ou

2 linguri de sos de soia (light soy sauce)

1 varf de cutit de zahar

 

Mod de preparare

Se fierbe orezul ca la orez cu ou si legume sau se poate fierbe intr-o cantitate mult mai mare de apa si cand este gata se scurge si se clateste cu apa rece.

Se piseaza catelul de usturoi, se taie ceapa rondele, se taie salata fidea.

In tigaia in care s-au prajit puiul si crevetii se incinge uleiul si se pune ceapa si usturoiul. Se amesteca 1 minut.

Se adauga puiul si crevetii calzi, se amesteca 1 minut. Se adauga oul batut usor si se amesteca pana se face.

Se pune salata, zaharul, sosul de soia si orezul fiert. Se mai amesteca 1 minut si se serveste imediat.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...