Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Jocuri indragite de piticii de 2,4 ani!

Recommended Posts

Buna mamicutelor.

As vrea sa schimbam cateva impresii legate de modalitatile in care reusiti sa captati atentia puiutilor de 2-3 ani.

In afara de iesirile in aer liber sau la cluburile pentru copii, Bia (2 ani si 4 luni) prefera sa danseze, sa cante si sa picteze (cu acuarele).

Astazi am incercat plastilina si i-a placut....nu a fost foarte innebunita, dar a stat langa mine, a facut si ea bilute mici de plastilina, a framantat-o in manutze. Este ceva.

Inca nu-i place sa coloreze pe carti de colorat, face puzzle dar pe cele mici de 3 piese.

Ne mai uitam pe carti si recunoastem animale/fructe. Si cam atat cred....daca-mi mai amintesc ceva va mai spun.

Voi cum va mai jucati cu copii vostri?

Astept sugestii din partea voastra.

http://community.webshots.com/user/TatianaS

http://community.webshots.com/user/Tatiana333

Tatiana si Bia, gaza

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ai incercat cu jocuri de indeminare?? ale male au avut (si inca mai au, da nu mai are asa mare succes acum) un cub cu 3 decupari pe fiecare latura prin care trebuiau sa bage formele corspunzatoare. Sau lego, de constructii... Copiilor le place sa construiasca...Sau jucarii muzicale, gen orga sau ghitara...

Life is short...and before you know it your feeling old!

My lady Di & Aly

Filmulete

Filme noi

lia pui se joaca cu urmatoarele: plastelina, culori, puzzle din 3 piese (e un set de 4 puzzle-uri din lemn, trebuie sa aleaga seturile de care apartin si sa le potriveasca), puzzle de 15 piese cu winnie pooh (pe care il facem impreuna), paste fainoase (in diverse forme, nefierte, pe care le muta dintr-un castron in altul, le imprastie pe masuta, le mestereste), papusi (le culca, le dezbraca, le plimba, le da sa manance). o mai distreaza sa se imbrace in diverse lucruri din dulapul ei, o las sa rascoleasca sertarele de jos si sa isi puna diverse palariute, veste, chiar pantaloni.

seara ii place sa citim povesti, sau sa ne uitam in larousse-ul pentru copii, sau sa inventam povesti despre fetita pe care o chema lia. [bis]

ce ii place foarte mult e sa vada ce mesteresc eu in bucatarie, asa ca ii trag un scaun langa blatul de bucatarie si o las sa stea pe el in picioare. daca spal vasele ii dau un servetel cu care sa stearga picaturile de apa, daca amestec ceva intr-un castron o las si pe ea sa dea de doua ori. este fascinata.

spor la joaca!

cele mai frumoase

Multumim pentru idei!

Si noi am inceput sa ne jucam cu plastilina.

Mi-a placut ideea vrabiutei cu pastele de diferite forme pe care sa le mute dintr-un castronel in altul...asta vom face si noi.

Astazi i-am mai luat un joc magnetic cu animale domestice. Are doua planse si divese animale pe care trebuie sa le potriveasca pe plansele respective si sa puna in dreptul lor si felul hranei. A avut mare succes.

Avem carti de pe care "citim povesti"; carti muzicale, carti cu diverse animale/fructe/legume..pe care sa le recunoasca. Face si Bia puzzel-ul de 3 piese...dar pe cel de 6 inca nu. M-ar interesa un puzzel format din 4 piese dar nu am gasit nicaieri.

Sanatate multa voua si puiutilor!

http://community.webshots.com/user/TatianaS

http://community.webshots.com/user/Tatiana333

Tatiana si Bia, gaza

Fetita mea de 2 ani cu plastelina se joaca in fiecare zi. Nu trebuie neaparat plastelina, e buna si faina cu apa, important e sa-si exerseze degetelele, sa framinte, sa faca tot felul de forme...

Ii place leggo-ul mare, masinile lui frate-sau dar si papusile : le pune in patut, le culca, le da de mincare, le plimba in carut, le pupa si le cinta...

Ii plac cartile si hirtiile, sta si scrie/deseneaza/ mizgaleste si imi cere mereu hirtie. Citeste pe limba ei din carti, imi arata poze si vorbim vorbim vorbim...

Cred ca acum e virsta cind incep sa se joace cu seturi de vase pt papusi, bucatarioare, canite, farfurioare, orice.

Ii place sa ne prostim, sa ne calareasca, sa dansam, sa o iau de minute si sa o invirt pina ameteste si daca-i dau drumul cade si ride de nu mai poate.

Puzzle si cuburi, ii place sa puna forme intr-o cutie mare si sa le rastoarne si iar sa le puna una cite una la loc.

Ne jucam de-a trenuletul pe sub scaune dar o jucarie preferata este o cutie mare si goala in care intra, iese si cu care face ce-i trece prin cap, mai ales daca e si fratele cu ea, e o nebunie si un deliciu sa-i privesti.

Se joaca cu mingeasau mingile, de orice forma si orice marime.

-------

Life's a journey, enjoy the trip !

Ne mai jucam de-a vandutul si cumparatul. Ea imi vinde carti, eu ii platesc in nasturi/bile/hartii/orice. O intreb cat costa inainte, bineinteles.raspunde invariabil 5 lei la orice.

Ii mai place sa ne jucam de-a "doamnele". O intreb: ce faceti doamna? Ce mai face copilul Dvs (si atunci tine cu atentie papusica in brate).- conversam despre ce a mai facut copilul ei, daqca merge la gradinita, etc.

Povestim filme (Dumbrava minunata, black beauty).

Are o tabla si scrie cu creta, invatam literele si cifrele.

Foarte mult ii place sa scoata rufele din masina de spalat si sa dea una cate una sa punem la uscat.

Trusa medicala - ne consultam reciproc si ne facem injectii sa ne facem sanatoase.

Aranjeaza sosetele - asta e pasiunea ei. Ii place sa si-i imperecheze.

Isi aranjeaza cu atentie toate papusile cand urmeaza telenovela ei preferata (nu-i mai spun numele, ca deja mi-e rusine).

Ii place sa-i cer sa ma pieptene si sa-mi face codite.

si in general ii place cand ii cer sa ma ajute cu orice. mai greu e cand ne vine femeia la curatenie ca mereu sta in galetile ei cu apa ca sa spele si ea pe jos, uda lavete, matura etc.

cand ma intorc acasa ea ma descalta (nu am voie sa-mi desfac singura fermoare).

ritualul de culcare: ea ma culca pe mine intai, da pup, spune poezia cu noapte buna somn usor, 7 purici pe-un picior - abia dupa asta se culca.

se uita in albumele cu poze zilnic. stie povestea la majoritatea pozelor.

ii place sa ma joc cu ea de-a bebelusul: o iau in brate, oracaie specific, e bebelus.

mai avem un joc cu animale - in lb engleza - le invata numele si cum fac (e muzical)

ii place sa se ascunda in dulapuri/sub paturi - si trebuie s-o gasesti.

Adinaid="purple"> + [copil]Olivia Karla 04.03.2004 id="red">

pozele noastre id="red">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...