Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Din nou despre varicela

Recommended Posts

Buna mamici!

Stiu ca s-a mai discutat,am mai citit cate ceva pe aici dar totusi mai am unele nelamuriri.

Fetita mea de 8 ani a facut varicela,am fost la medic si ne-a dat doar mixtura mentolata pt bubite.Aici din ce am citit pe forum am vazut ca unii medici recomanda si regim alimentar noua nu ne-a zis nimic de asta.As vrea sa va intreb daca ati tinut la regim copilasii pe durata bolii?

Si inca ceva,medicul ne-a zis ca sunt sanse cam 90 % sa faca si baietelul de 2 ani.Problema este ca am citi ca de obicei cel care sta in casa cu un bolnav de varicela va face o forma mai grava a bolii.La voi cum a fost?

Multumesc !

Inex ,de 2 x mamica

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Robert (1 an si un pic pe atunci) a stat cu mine cat am avut varicela, apoi a facut si el, dar o forma mai usoara decat am avut eu(cu febra mai mica la inceput si cu mai putine bube).

De regim alimentar nu mi-a zis doctorul (dar am citit ca bubele pot sa apara si in gura si atunci trebuie sa mannci mai mult piureuri si alimente moi, necondimentate.

Multa sanatate!

Cristina,

mama lui

Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Cresc...

fetita mea cea mica, de un anisor a facut saptamina trecuta varicela, acum este la stadiul de cruste, dupa ce cu doua saptaini inainte a avut cea mare de 5 ani...nu stiu daca e adevarat ca cel care ia face o forma mai urita...depinde foarte mult de virsta..cu cit este mai mica virsta cu atit forma este mai usora..normal ca daca luam eu faceam o forma foarte urita...nu e timpul pierdut caci eu nu am facut varicela pina acumd e la cea mare se pare ca nu am luat-o sa vedem de la cea mica...

regim alimentar in mod special nu se tine decit daca copilul nu prea are pofta de mincare caci asa cum apar pe corp bubitele apar si pe intestine si in gurita..cea mare a vomitata din cauza asta destul de mult cea mica nu....deci de aia se zice ca se tine regim alimentar..altfel, daca copilul este ok nu e nici o problema...

mie dr mai mi-a spus sa-i dau un supliment de vitamine in perioada asta, la cea mare a zis sa-i dau cvit dar pt ca ei nu i-a placut le-am luat la amindoua pikovit..cica sist imunitar este mai scazut dupa o boala contagioasa si de aia...

insanatosire grabnica

Copii mei mari mari au luat amindoi varicela de la gradinita.Nu li s-a recomandat nici un fel de regim special.

As avea o intrebare: exista in Romania sau in strainate vaccin impotriva varicelei si la ce pret?id="brown">

In Suedia nu ni s-a facut asa ceva si nici nu ni s-a spus ca il putem cumpara.

Mariana [gravi] 25+ id="purple">

mama de id="red"> Monica, id="pink"> Mateiid="teal"> si Markusid="blue">id="Comic Sans MS">id="size1">

exista,se numeste Varilix costa cam 2 mil,dar eu zic ca merita.

regimul se refera la o alim usoara fara prajeli sau lucruri greu de digerat piureuri,lactate simle sau cu fainos compot supa etc.se gaseste pe la sensiblu

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos

LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Va multumesc pentru raspunsuri.

Despre vaccin si eu cred ca merita facut,mai ales acum ca am vazut ca fetita a facut o forma destul de urata cu f multe bubite.Chiar aseara plangea efectiv de mancarime ,chiar data si cu crema si cu pudra.Ma ingrozesc ce ne asteapta si cu cel mic...

Inex ,de 2 x mamica

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...