Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sarcina extrauterina

Recommended Posts

O intrebare: se poate vedea sarcina extrauterina prin simple analize de sange, cele obisnuite? Sora mea a facut ceva analize ca se simte cam rau, stari de greata, oboseala. a facut test de sarcina dar a a iesit negativ, e posibil sa fie prea devreme. Analizele au iesit bine mai putin trigliceridele, fibrinogen, TGP, limfocite si neutrofile (nu am retinut exact valorile, unele sunt mai mici altele mai mari decat cele obisnuite). Doctorita i-a aminitit ceva de sarcina extrauterina doar uitandu-se pe acele analize. A trimis-o la eco. Nu a avut timp de explicatii atunci, de-asta va intreb pe voi pana ajunge ea la eco. Stiu ca este o analiza speciala de sange care arata sarcina.

merci!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"id="purple">id="Comic Sans MS">[flo]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ba da, Crinutz, daca face Beta HCG si o repeta la 48 de ore. In functie de diferenta dintre cele doua valori, se poate stabili daca sarcina este uterina sau nu. Eu o sfatuiesc sa faca aceasta analiza, pentru ca uneori sarcinile sunt prea mici si nu se vad ecografic, chiar daca samburelul este in uter. Pe mine m-a ajutat aceasta analiza sa fiu sigura ca vine un bebe si sa nu ma mai stresez si cu eventualitatea unei extrauterine. Mult succes si tine-ne la curent!

Raluca [gravi]37+ [baietel]

merci fetelor. maine merge la eco si abia astept sa vad ce e. Sper sa fie o sarcina dar una buna. Daca nu, sa nu fie deloc. Va spun ce s-a intamplat. Sper sa nu fie ceva nasol ca avem destule probleme in familie ca sa mai vina si altele.

va pup!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"id="purple">id="Comic Sans MS">[flo]

Crinutz, sarcina extrauterina se poate vedea si la eco vaginal, dar ii trebuie un ochi f bun! cel mai repede se poate vedea la beta hcg , repetata la 2 zile! si inca ceva: daca era sarcina ( chiar si extrauterina) , ar fi trebuit sa iasa testul pozitiv! la o extrauterina sunt aceleasi simptome ca la una normala, doar ca poate avea sangerarii maro-inchis si dureri pe o anumita parte. Iti spune o patita cu 2 extrauterine la activ.

Multa sanatate sorei tale si sper sa fie o alarma falsa!

Andreea [gravi]6+

Punctuletzul meu

Pozele mele

[flo]Ajutati-l pe Andrei!id="red">[copil]

Crinutz,eu am avut o extrauterina de curand care nu s-a vazut la ecograf.Nivelul hcg din sange ar trebui sa se dubleze in aprox 48-72 de ore la o sarcina normala.Daca valorile cresc, dar f lent(cum a fost la mine) inseamna ca e extrauterina.Eu desi stiam asta pt ca imi luasem sange de vreo 4 ori la o diferenta mai mare de 72 de ore,tot nu vroiam sa cred , cand vedeam ca nivelul hcg de abia se misca, din cauza ca imi doream f mult copilul.Cresterea lenta a hcg este PRIMUL SEMN DE ALARMA ! Poti intreba orice doctor.Celelalte analize de sange eu stiu ca nu au nici o legatura.Spune-i sa-si faca un Bhcg cat mai repede!

Multa sanatate sorei tale si sper sa fie doar o alarma falsa[flo]

Buna fetelor,

Intampin aceeasi problema ca cea ridicata aici si anume suspiciunea unei sarcini extrauterine;La 6 saptamani de sarcina au inceput mici scurgeri maronii iar dupa 2 zile aproape ca s-a instalat menstruatia motiv pt care medicii au ceut un Bhcg; Din pacate nu am nici o idee despre ce valori ar trebui s fie indicate a.i. sa fie cert diagnosticul de sarcina extrauterina...

Mai mult, la ecograf nu s-a vazut nimic in uter ( eco normala + vaginala) inguul luru fiind prezenta unui lichid...

Aveti vreo idee 'buna' despre ce as mai putea face in continuare?

Multumesc mult de sfaturi, sper sa i fost coerenta...

Un link despre sarcina extrauterina:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=939

"La femeile in afara gestatiei hCG-ul nu trebuie sa depaseasca 5 ui/l, dar la femeia insarcinata nivelele hCG depind de varsta embrionului, asa ca nu se poate spune care este nivelul normal decat raportat la varsta de amenoree (deci de la ultima data a ciclului). In sarcinile normale la fiecare 2 zile nivelele hormonului se dubleaza. Deci este mai important de urmarit nivelele hCG in dinamica, de exemplu daca in 2 zile se observa o crestere a hCG de doar 2/3 exista sanse mari ca sarcina sa fie una cu probleme. In sarcina extrauterina nivelele cresc foarte lent si uneori se observa o scadere a acestora! In trimestrul II de sarcina nivelele pot atinge 20-50 mii de ui/l." raspuns dat de dr. Dan Tutunaru

Asta am gasit eu dand o cautare pe google.

Sper sa fie bine carina_pui

Multumesc tare mult Crinutz, citisem cate ceva si eu insa se pare ca sunt in afara cazurilor standard.

Azi mi-au facut chiuretaj si au trimis la analiza produsul dupa ce Bhcg avea val de 350 (val unei sarcini de aprox 2-3 sapt)..

Voi repeta testul si luni sper ca necazul pierderii unei sarcini sa nu fie inzecit printr-o sarcina ectopica...

Va multumesc mult pr sprijin si va doresc din suflet mult succes!

quote:Originally posted by carina_pui

Buna fetelor,Intampin aceeasi problema ca cea ridicata aici si anume suspiciunea unei sarcini extrauterine;La 6 saptamani de sarcina au inceput mici scurgeri maronii iar dupa 2 zile aproape ca s-a instalat menstruatia motiv pt care medicii au ceut un Bhcg; Din pacate nu am nici o idee despre ce valori ar trebui s fie indicate a.i. sa fie cert diagnosticul de sarcina extrauterina...Mai mult, la ecograf nu s-a vazut nimic in uter ( eco normala + vaginala) inguul luru fiind prezenta unui lichid...Aveti vreo idee 'buna' despre ce as mai putea face in continuare?Multumesc mult de sfaturi, sper sa i fost coerenta...

id="quote">id="quote">Buna,Uite aici valorile normale ale Beta HcG:Week from the Last Mentral Period (LMP) Amount of HCG in mIU/ml3 5 -504 3 - 4265 19 - 7,3406 1,080 - 56,5007 - 8 7,650 - 229,0009 - 12 25,700 - 288,00013 - 16 13,300 - 254,00017 - 24 4,060 - 165,40025 - 40 3,640 - 117,000Bafta muuulta sa fie sarcina normala!Pupicei, Ingeras [gravi]36+ [fetita] Maya Maria

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...