nikunikalai Publicat Noiembrie 21, 2006 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 21, 2006 Tocmai mi s-a incredintat o functie de conducere intr-o institutie publica si am o nelamurire privind dovedirea consumului de alcool la locul de munca... Se stia de mult, dar mai nou mi s-au furnizat date despre faptul ca am doua angajate care consuma bauturi alcoolice, ascunzand sticla in vestiar...E rusinos, dar acesta este adevarul... E drept ca sunt mai rozioare, ca zambesc, ca vorbesc mai mult...dar eu nu stiu care sunt pasii legali pentru a lua masuri... Nicaieri nu scrie exact... e de ajuns depistarea sticlutei in poseta, sau trebuie si probe biologice?? Am uitat sa precizez ca doamnele in cauza sunt neveste de politai si.. au ceva vechime in ale paharului... Cu speranta ca ma veti lumina, Va multumesc anticipat!! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giul Postat Noiembrie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2006 stiu ca orice institutie unde consumul de alcool e interzis trebuie sa fie dotata cu fiole -etil test parca se cheama .conducatorul locului de munca poate sa puna fiola prin sondaj oricarui angajat.eu am lucrat intr-un depou de metrou unde era interzis consumul si cam asta era regula ,este si caz ptr desfacerea contractului de munca. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nikunikalai Postat Noiembrie 22, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2006 multumesc frumos, giul, pentru raspuns... E vorba insa de o ... gradinita, unde cele banuite sunt ingrijitoare! Noi nu avem asa ceva in dotare... dar ma gandeam, in cazul in care gasesc "sticluta", sa le cer sa mearga la un laborator de analize,unde, pe banii mei, sa li se ia probe biologice... oricum nu vor fi de acord, dar am sa am grija ca sa prevad in Regulamentul de ordine interioara ca refuzul de a recolta sange pt determinarea alcoolemiei se acorda sanctiune... acici nu stiu eu... chichitele legale... ca trebuie sa imi acopar tare de tot oala, v-am zis, is neveste de politai.... Cred ca am sa innebunesc, e o problema tolerata de mult timp, dar care trebuie sa inceteze!!! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giul Postat Noiembrie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 23, 2006 intra pe avocatnet.ro si vezi ca are rubrica ptr disciplina muncii,parca Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Eleni Postat Noiembrie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 23, 2006 Eu nu stiu sa existe vreun loc de munca unde sa fie permis consumul de bauturi alcoolice. Cu atat mai mult in locuri unde de reflexele bune ale angajatului depinde viata copiilor nostri de exemplu. Dar poti de exemplu sa faci mai intai regulamentul de ordine interioara pe care sa il semneze toti angajati, si in care sa prevezi ca sanctiunea pentru asa ceva este desfacerea contractului de munca. Sau daca vrei sa le suprinzi, poti sa vii cu asistenta sa recolteze sange in cadrul gradinitei tuturor angajatilor, sau doar catorva dintre ei (cei care au contact direct cu copii) ca sa previi de exemplu aparitia de posibile boli... In acest fel, nu se vor alarma ca sunt vanate ele, nu au de ce sa refuze, nefiind singurele. SI testul in faci pe neanuntate. Succes si tine-ne la curent! Elena & Maria Bucuria Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mathilda Postat Noiembrie 26, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 26, 2006 pe vremea cand lucram la H.R. am avut si eu un astfel de caz 1. iti anunti superiorul tau 2. daca exista un medic de dr muncii sau in cadrul institutiei un cabinet medical sa constate starea de ebrietae, betie etc 3. impreuna cu superiorul persoanelor in cauza si directorul institutiei sau responsabil H.R. le dai un avertisment- le pui n vedere sa nu se mai repete in caz contrar suporta consecintele legii 4. daca se mai abat din nou atunci desfacerea contractului de munca pe motiv de urgenta- abatere disciplinara, etc Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Aamu Postat Noiembrie 26, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 26, 2006 Pe noi ne testeaza prin sondaj. Ai voie sa refuzi de doua ori=doua avertismente, iar a treia oara iti pierzi serviciul fara alte discutii.. Ideea cu regulamentul de ordine interioara semnat de toti angajatii mi se pare foarte buna. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nikunikalai Postat Noiembrie 27, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 27, 2006 doamne,,, ce zi am avut!! fara a avea timp sa imi pregatesc "strategia", mi s-a oferit pe tava ocazia exact cand nu ma asteptam!!! vorbeam la telefon pe un hol, iar una dintre ele a trecut pe langa mine!!! doamne, ce mai mirosea a bautura!!!![alcool] am chemat-o imediat la mine in birou, impreuna cu o tovarasa de-a ei, si am abordat-o direct: "Mirosi a bautura! De ce???" A mirosit-o si prietena ei, care a recunoscut ca duhneste, iar ea, nevinovata, a motivat ca a fost la o petrecere si ca a "ramas mirosul"...totul ok, am lasat-o sa plece, iar in urma ei, fara sa se stie, am anuntat Consiliul de administratie, care s-a si intrunit in jumatate de ora... Am chemat-o in Consiliu, a motivat din nou ca nu a baut la serviciu, cu un tupeu fantastic a sfidat membrii Consiliului,pana nu am mai rezistat si i-am propus sa mergem in sectorul ei de lucru... acolo, impreuna cu celelalte colege din Consiliu de administratie i-am cerut sa ne prezinte continutul vestiarului, continutul posetei, unde.... dupa ce s-a codit a descoperit o sticla de juma de litru de vin din care consumase jumatate!!!![alcool] Ne-am intors in birou, unde a dat o nota explicativa, in care a specificat ca am banuit-o si ca am gasit sticla de bautura!! Nu am avut cum sa luam probe biologice,,,, Nu mai pot, va spun sincer ca tremur si acum toata... si, cautand in legislatie,mi-am dat seama ca trebuia sa fac o comisie speciala de cercetare, sa o convoc pe dansa pt audieri in 48 de ore.... sa consemnam totul intr-un proces-verbal... Ajutati-ma, va rog!!!! Chiar e o situatie delicata!! V-am mai zis ca e sotia politistului de la sectia de care apartinem, ca are antecedente cunoscute de fosta conducere, dar neconsemnate nicaieri, ca te sfideaza cu cel mai mare tupeu... Ceilalti membri ai Consiliului de administratie vor sa-i dea avertisment!!! Oh, Doamne, beata intr-o gradinita.... si sa-i dai prima sanctiune!!! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.