oimpia_76 Publicat Noiembrie 22, 2006 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 22, 2006 Mamicilor care va pricepeti, poate ma lamuriti si pe mine. Folosim compoturi si bulion de la soacra mea, care pune in ale aspirina. Eu nu am aflat pana de curand. Stiu ca aspirina nu se da copiilor sub 10 sau 12 ani, fetita mea are 2,6 ani, deci nu e periculos? Atat soacra, cat si sotul imi spun ca doar e cantitate mica de aspirina, in plus bulionul din care fac sos frecvent pt. copil il si fierb. Nu stiu ce sa zic. Din moment ce medicii spun ca aspirina trebuie evitata la copiii asa mici, e vreo diferenta ca o folosesti in mancare sau ca atare? Pe de alta parte, sunt mai sanatoase compoturile cu conservanti (acid salicilic)? Am incercat sa gasesc informatii pe internet, dat tot nu m-am lamurit: care e diferenta intre acidul salicilic (conservant) si acidul acetilsalicilic (aspirina)? Multumesc. Olimpia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxanaz Postat Noiembrie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2006 acidul salicilic este inrudit cu cel acetilsalicilic, al doilea deriva din primul. cantitatea de aspirina din compot, sau orice alta conserva este infima si nu poate declansa reactii secundare (in speta sindromul Rye, care este periculos pentru copii). sigur ca e mai sanatos compotul fara conservanti, dar mai rar sa gasesti. exista un subiect dedicat pentru conservele de iarna, acolo gasesti mai multe informatii despre preparatele fara conservanti: In camara, pentru iarna, Conserve fara conservanti, conserve pentru iarna Roxana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oimpia_76 Postat Noiembrie 22, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 22, 2006 multumesc pentru raspuns, Roxana. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.