Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

sirop din muguri de brad


Recommended Posts

Darian are 1 an si 5 luni. De pe la sase luni ii indulcesc ceaiul cu sirop din muguri de brad. Nu stiu daca asta este raspunsul 100% pentru care el nu a racit niciodata si nici macar nu a facut rosu in gat. Dari nu este un copil protejat excesiv in ideea ca este scos afara pe vant,pe ploaie,iarna in ger si mai mult la 1 an a dormit la munte in sacul de dormit, jos pe izopren langa foc, sub cerul liber, fara sa raceasca sau sa i se intample ceva. Un cabanier de la o cabana din munti mi-a spus sa-i dau sirop din muguri de brad si asa nu o sa-l am racit niciodata sau cel putin va face forme usoare. Asa am facut dar ma deranjeaza totusi faptul ca acest sirop este facut cu zahar. Stie cineva vre-o reteta care sa nu includa zahar, daca se poate face cu miere sau cu alt indulcitor natural?
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Daca vrei iti dau eu reteta si o faci tu, singurica, acasa.

 

Uite-o aici:

 

Sirop din muguri de brad

 

Ingrediente:

Muguri de brad cu lungimea de 3-4 cm, pentru fiecare 1 l suc cite 1 1/2 kg zahar sau fructoza

 

Mod de preparare:

Acest sirop se prepara primavara, cind mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm si culoarea verde.Mugurii curatati de codite, care au multa rasina se spala de praf cu apa rece, se pun intr-o oala smaltuita suficient de mare si se toarna apa cit sa depaseasca nivelul mugurilor inca odata cit volumul lor (la 1 kg muguri se pun cca 2 l apa).Se fierb cca o ora, pina cind se moaie bine. Dupa aceea se ia de pe foc oala si se lasa sa stea acoperita la rece 48 de ore iar daca este cald, numai 24 ore, ca sa se extraga cit mai bine din muguri sarurile minerale si uleiurile aromatice.Sucul se strecoara prin tifon dublu, asezat pe strecuratoare, presind mugurii ca sa se scurga tot sucul.Sucul se cintareste si, la 1 l suc, se va pune zahar ca si siropul de zmeura, in oricare varianta.

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Uite cum am facut eu:

1 kg muguri de brad, 1 kg zahar se pun randuri, randuri intr-un borcan de 5 l.

Se tin la intuneric,in camara, agitand din cand in cand borcanul.Dupa aprox 4 luni (cand se topeste tot zaharul) se strecoara si se pune in sticlute inchise la culoare.

Anul asta am facut siropul impreuna cu o prietena, ea a pus miere in loc de zahar.Eu nu pot folosi mierea, caci baietelul meu e alergic.

La anul cred ca voi folosi in loc se zahar, zahar invertit, sau o alta varianta.Daca pui miere, il strecori mai repede, nu trebuie sa il tii 4 luni.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

siropul din muguri de brad sau pin e cel mai bun pentru cazurile in care copilul tuseste pana se zgaltie patul cu el.nu le mai dati alt sirop.eu ajunsesem disperata si ii dadeam fetii cu capacul odata .a fost singurul sirop care a scapat-o de tuse.se gaseste la orice plafar ,costa cam 40-50 mii lei ,o sticla serioasa,am impresia ca totusi exista restrictii pentru diabet.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor ,

 

Eu am descoperit asta vara intamplator la magazinul Bila ( dar cred ca are in mai toate ) sirop natural de brad presat la rece. Nu mai stiu cat am dat :intre 2,5 si 3,5 lei sticla de 500ml. Va spun de ea ptr ca e cu zahar invertit. Si de acum , da cand s-a racit vremea ,numai din acela ii dau praslei mele. Dar eu ii dau doar in caz ca e ragusita sau tuseste. Nu i-am dat si preventiv . Oricum sunt f multumita !

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...