Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum gatesc stiuca?


alina023

Recommended Posts

Buna fetelor,

 

Sotul meu, mare pescar mare, a venit duminica de la pescuit cu 5 stiuci destul de mari. Doua dintre ele le-am dat si am ramas cu trei. Noi nu suntem mari amatori de peste (decat foarte putine specii si doar prajit sau saramura) asa ca nici nu ne pricepem prea bine la gatit peste.

Ma puteti ajuta cu ceva idei pentru a gati cele trei stiuci ramase?

 

Va multumesc mult,

 

Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Bors de stiuca

 

Ingrediente:

200 gr. stiuca,

1/2 buc. ardei gras,

1/4 buc. ceapa rasa,

1/4 l bors,

1 buc. rosie mare,

sare,

leustean,

patrunjel

 

 

Mod de preparare:

Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, in apa cu sare si, cind sunt gata, se adauga pestele, apoi leusteanul, patrunjelul si borsul.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stiuca umpluta

 

Ingrediente:

4 stiuci mici,

4 oua,

100 gr. orez,

1 pahar cu maioneza,

5 buc. ceapa mijlocie,

1 buc. morcov mare,

1 litru lapte,

sare, piper, verdeata

 

 

Mod de preparare:

Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina ouale cu orezul fiert separat, se adauga 3 cepe tocate si calite, sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu stiucile. Se coase taietura si se leaga fiecare stiuca. Se combina laptele cu 1 l de apa, se pune pe foc si cind clocoteste se pun 2 cepe, morcovul taiat rondele, verdeata, sare si piper. Dupa 10 minute se da focul mic si se pun pestii sa fiarba 10 minute. Se scot apoi cu grija, se pun pe platou si cind s-au racit se scot atele. Se acopera pestii cu maioneza, se orneaza cu verdeata si cu felii subtiri de lamiie.

 

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stiuca umpluta II

 

Ingrediente:

1 kg. stiuca,

o felie piine alba,

1/2 pahar ulei,

2 oua,

patrunjel verde,

1 buc. morcov,

1 buc. ceapa,

4 buc. cartofi de marime potrivita,

2 litri apa

 

 

Mod de preparare:

Se curata stiuca, se scoate cu atentie pielea, se spala, se freaca usor cu sare si se pune deoparte. Carnea se ia de pe oase, se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba, muiat in lapte si stors. Umplutura se freaca cu ulei, se adauga 2 oua, patrunjel verde tocat marunt, piper si sare. Pielea se stoarce bine, apoi se umple cu umplutura si se da forma de stiuca. Se coase si se pune la fiert in apa putin sarata, impreuna cu zarzavat, cartofi si oasele de peste. Cind pestele este gata, se pune pe platou, se toarna pe deasupra zeama strecurata si se garniseste cu cartofi si morcovi fierti in zeama.

 

 

Observatii:

Se serveste rece cu lamiie sau calda cu unt proaspat sau cu sos de rosii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Stiuca cu rosii

 

 

Ingrediente:

750 gr. peste,

200 gr. bulion de rosii,

100 gr. ceapa,

1 lingura unt,

sare, piper, zahar

 

 

Mod de preparare:

Se curata ceapa si se taie marunt. Apoi se prajeste in unt, se amesteca cu bulion de rosii, se adauga 1/2 pahar de supa (sau apa), sare, piper, 1/2 lingurita zahar si se lasa sa dea in clocot. Dupa aceea, se scoate fileul de peste, se taie, se spala, se sterge cu un servet si se aseaza intr-o cratita. Se toarna deasupra sosul de bulion preparat. Cratita cu peste se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, 20-30 minute.

 

 

Observatii:

Cind se serveste la masa, se pune pestele pe un platou, se toarna peste el sosul de rosii si se presara patrunjel verde tocat marunt

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

duminica trecuta am facut un gratar si am pus alaturi si doua stiuci pe tabla. au iesit super, numai ca nu trebuie sa fie curatate de solzi si pe tabla trebuie pus un pat gros de sare (care se curata atunci cand pestele este facut)

 

ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face

------------------------

 

mirela si ana monica (8 dec 2005)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Clar numai stiuca umpluta trebuie facuta [:D] si iata cum:

stiuca (sau ele)mai marisoara

2 cepe

un morcov

un cartof

o legatura de marar

2 oua

condimente: piper, sare, putin cimbru

 

Se jumuleste pielea de pe carne[:D](cu grija sa nu se rupa prea tare), atentie se lasa si capul, se curata de oasele cele pe care le vedeti; separat se caleste ceapa cu morcovul ras si cu cartoful - dupa ce se raceste se adauga mararul si oualele si condimentele si incepe umplerea stiucii cat mai bine; se coase pe burta si acolo unde mai crapase pielea si se aseaza intr-un vas yena sau o tava unsa cu ulei si un pahar de vin alb! se da la foc mic pana se rumeneste (in timpul asta se mai adauga vin daca e nevoie si se mai umezeste stiuca pe deasupra - cine nu are vin pune apa si delikat!

Daca va ramane compozitie - faceti piftelutze![pofta]

 

Mami si Ioana nasturica

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

o sa-ti scriu 2 retete simple si gustoase

 

STIUCA CU MAIONEZA

 

Stiuca taiata felii se fierbe in apa cu sare si putin otet ca sa nu se sfarame.se fierb cartofi si morcovi in bucati mari.se face o maioneza mai acra (sa nu fie gretoasa),in care poti pune si usturoi strivit de la inceput si faci ca la orice maioneza.se servesc pe un platou leg si pestele cald ornat cu putina maioneza si partunjel si felii de lamaie.separat in bol restul de maioneza sa ia fiecare cat doreste.e super bun.

 

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos

LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

 

STIUCA CU CARTOFI

 

pestele se taie pe sira spinarii fara a se desprinde.se sareaza mai mult si se da la rece 2-3 zile.apoi daca ai unde se scoate la uscat,prins cu un cleste de rufe tot 2-3 zile.sa nu fie uscat de tot.daca nu se poate manca si neuscat.se pune pestele ;a fiert.se fierb si cartofi in coaja.se face un mujdei de usturoi gros ca maioneza.se servesrte o bucata de peste cu cartof si mujdei.asa se poate face si alt fel de peste crap,caras.

 

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos

LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...