Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

prajituri pentru copii mici


dalimana

Recommended Posts

Dragele mele gospodine, m-ar interesa cateva retete de prajituri pentru copii mici (1-3ani)[copil], poate si mai mari; ma gandesc la prajituri tip pandispan, fara prea mult zahar, creme....(eventual cremele sa fie facute in casa, nu cele instant care sunt pline de E-uri). Macar cateva titluri, daca nu aveti timp sa scrieti retetele, urmand sa le caut eu.[papica]
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Prajitura cu glazura de cacao

 

Blat:

1 ou

1 cana de zahar

1 cana de faina

1 pachet de unt

1 lingurita bicarbonat stins in otet sau coaja de lamaie

1 lingura de cacaoa

rom

vanilie

1 borcan de gem de caise

 

Glazura:

50 g unt

1 cana de zahar

3 linguri de apa

3 linguri de cacao concentrata

 

 

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se framanta bine apoi se imparte aluatul in 2 parti;

 

O parte se amesteca cu o lingura de cacao;

 

Se unge tava si se tapeteaza cu faina apoi se bune blatul de cacao, borcanul de gem, iar deasupra blatul cel alb si se baga la cuptor pentru cca 20 min;

 

Intre timp se pun pe foc ingredientele pentru glazura si se dau in clocot cateva minute pana se mai ingroasa;

 

Dupa ce s-a copt aluatul se pune glazura fierbinte peste ea. Dupa ce se raceste se taie in patrate si se serveste.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Galuste din branza de vaci si gris

 

Ingrediente:

100 gr brinza de vaci

1 ou

1 lingura faina

3 linguri zahar

gris

1 lingura unt

sare dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atata gris cat sa se obtina o compozitie consistenta mai moale;

 

Se ia din aceasta pasta cu o lingura si se formeaza galuste mai mici, care se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare, la foc incet, timp de 15-20 de minute;

 

Cand se ridica la suprafata si sunt patrunse in interior, se lasa sa se scurga de apa;

 

Se servesc calde cu unt topit deasupra.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Budinca de branza de vaci

 

Ingrediente

500 gr brinza de vaci

1 ou

3 linguri smintina

3 linguri zahar

2 linguri gris

100 gr. stafide

1/2 praf de vanilie

1 pahar sirop de fructe

3 linguri unt

pesmet

sare

 

 

 

Mod de preparare

Branza de vaci trecuta prin masina de tocat se amesteca cu 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de sare, praf de vanilie;

 

Se freaca bine toate de mai sus cu o lingura de lemn si se adauga (daca sint la indemina) stafide curatate si spalate;

 

Se pune apoi compozitia intr-o tava sau intr-o cratita cu marginile joase, unsa cu unt si presarata cu pesmet;

 

Se niveleaza suprafata, se unge cu smantina, se stropeste cu unt si se coace timp de 25-30 minute ;

 

Se serveste fierbinte cu un sirop sau cu smintina.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Banane cu lamaie - de la 6 luni

 

1-2 banane

- citeva picaturi de lamiie

 

Dati drumul bananelor in apa fiarta.

Lasati-le sa fiarba 5 minute.

Amestecati cu citeva picaturi de lamiie... un deliciu

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Budinca de lamaie - de la 10 luni

 

- 125 g lapte,

- 20 g unt,

- 20 g zahar,

- 20 g faina,

- 1 ou,

- 1 lamaie.

 

Din unt, faina si lapte se face un sos alb. Zaharul se freaca cu galbenusul si se amesteca cu sosul dupa ce acesta s-a racit, cu putina coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, iar la urma cu albusul spuma. Se coace sau se fierbe in baine-marie 30 min. intr-o forma unsa cu unt si presarata cu zahar.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Chec Ramy - de la 10 luni

 

Ingrediente:

2 cani de faina ,

1 cana ulei ,

o lingurita de coaja de lamaie ,

4 oua ,

1 cana de zahar tos ,

un praf de copt

 

Preparare:

Intr-un vas se bat ouale(pana se albesc) cu zaharul , se adauga incet uleiul batand intr-una dupa care se pune faina cate putin amestecand continuu , coaja de lamaie si praful de copt care a fost stins inainte cu o lingurita de zeama de lamaie. Se unge tava si se tapeteaza cu faina si se baga la cuptor la foc mic 30 - 40 min

Se poate da copilului inmuiat in lapte sau asa ca atare atat dimineata cat si seara.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Desert (foarte simplu) - 1 an

 

2 biscuiti patrati

iaurt de fructe

sirop

capsuni

zahar praf

 

 

Puneti biscuitii in sirop cam 1 minut.

pPneti apoi pe o farfurie, ungeti biscuitii cu iaurt de fructe apoi puneti altul deasupra si ungeti tot asa, deasupra puneti capsuna taiata in feliute subtiri si presarati un pic de zahar praf pe deasupra.

 

In caz ca nu aveti capsuna puteti pune altceva de exemplu piersici din compot sau alte fructe.

pt. copii de 18 luni puteti pune si m&m bomboane.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Galuste cu prune - de la 18 luni

 

- 500 g cartofi

- 1 ou

- faina cat cuprinde

- ulei, sare, pesmet, zahar, scortisoara

- se folosesc prune crude, din compot sau dulceata

 

Se pregatesc prunele: se spala, se taie in jumatate si se scot samburii.

Cartofii se pun la fiert in coaja.Cand sunt gata, se lasa la racit, se curata si se pregatesc ca pentru pireu. Se adauga putina sare, oul si faina, astfel incat sa rezulte o coca potrivita (sa nu se lipeasca de maini). Se intinde o foaie de un deget grosime si se taie in patrate astfel incat sa incapa cate o jumatate de pruna in fiecare din ele. Prunele se pudreaza cu zahar si scortisoara, apoi se aduna aluatul, astfel incat sa se formeze bile.

Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot se introduc galustele. Acestea sunt fierte cand se ridica la suprafata.

Intr-o tigaie se prajeste pesmetul cu o lingura de ulei. Se scot galustele din apa si se pun in pesmetul fierbinte..

Se servesc pudrate cu zahar... Absolut delicioaseee !!!!

In functie de numarul portiilor, cantitatile pot fi modificate..

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura rapida

 

Ingrediente:

1 ou

11 linguri de zahar

11 linguri de ulei

200 ml. iaurt

11-13 linguri de faina (depinde cat de consistenta vreti sa fie)

1 varf de bicarbonat de sodiu (stins cu otet),

rom si/sau vanilie

coaja de lamaie rasa si/sau coaja de portocala

 

Umplutura:

branza sau mere ori dovleac.

Se amesteca bine cu mixerul toate ingredientele de mai sus. Jumatate de compozitie se pune la copt pana se rumeneste, se scoate se pune amestecul de branza, mere, dovleac etc. si se rastoarna restul de compozitie. Se da la cuptor si se scoate dupa ce se rumeste bine. Se pudreaza la alegere.

 

Daca doriti puteti sa faceti doar cu fructe pe deasupra.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...