FlorentinaE Publicat Noiembrie 23, 2006 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 23, 2006 Vreau si eu ceva retete cu limba.Eu n-am gatit-o decat cu maioneza.As incerca cu masline. Va multumesc. FlorentinaE Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Postat Noiembrie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 23, 2006 retete din Sanda Marin LIMBA; RASOL 1 limba; cam de 1 kg, 3 l apa;, 2 cepe, 1 pa;trunjel, 10 boabe piper, 1 foaie de dafin, sare. Se spala limba în mai multe ape, frecând-o cu putin malai pentru a se lua toata murdaria dintre pori. Se scoate gâtlejul si se tine limba cel putin o ora în apa rece, înainte de a fi pregatita. Se pune la fiert într-o oala cu apa rece. Când începe sa dea în clocot, se ia spuma, se adauga zarzavatul, foaia de dafin, sare, piper, se acopera si se lasa sa fiarba potolit timp de trei ore (limba de vitel si cea de purcel fierb mai repede). Se curata fierbinte de piele, începând de la vârf, tragând usor si ajutându-ne cu un cutit mic. Se serveste fierbinte cu sos de hrean, de rosii sau cu alt sos. Zeama în care a fiert poate servi la pregatirea unei supe de zarzavat LIMBA CU SOS DE SMÂNTÂNA Aceleasi cantitati ca mai sus, în plus 1 ceapa, 1 lingura unt, 1 lingurita faina, 1 ceasca smântâna, sare. Se fierbe limba ca mai sus, se curata de pielita, se taie felii si se asaza în cratita. Se prajeste în unt o ceapa taiata marunt. Când ceapa a început sa se îngalbeneasca, se adauga faina. Se stinge cu o ceasca din zeama în care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adauga smântâna, se toarna peste limba si se lasa sa mai fiarba 10 minute la foc mic. LIMBA CU SOS DE ROSII Aceleasi cantitati ca la “Limba rasol”, în plus 1 ceapa, 1 lingura unt, 1 lingurita faina, 2 linguri bulion, 1 Iingurita zahar, sare. Se fierbe limba si se pregateste sosul ca pentru “Limba cu sos de smântâna” înlocuind smântâna cu bulion de rosii si adaugând o lingurita de zahar. LIMBA RECE CU MASLINE Aceleasi cantitati ca la “Limba rasol”, în plus 2 linguri ulei, 2 cepe, 1 lingurita faina, 2 linguri bulion, 1 paharel de vin, 200 g masline, sare. Se pregateste la fel ca limba cu sos de smântâna, înlocuind untura cu ulei, smântâna cu bulion, iar la ultimele clocote se adauga maslinele spalate si fierte cinci minute în apa. Se serveste rece. LIMBA UMPLUTA AceIeasi cantitati ca la “Limba rasol”, în plus 1 felie de pâine, 1 ou (sau 1 lingura faina), 1 lingurita de verdeata tocata, sare, piper, 1 1/2 lingura unt sau untura, 1/2 lingura faina, 2 linguri smântâna. Se fierbe Iimba. Se curata de piele si se taie grasimea si carnea dinspre gâtlej, astfel încât sa capete o forma. Se desface limba în lungime, în doua, cu un cutit, se scoate putina carne dinauntru, se da prin masina împreuna cu grasimea, cu carnea scoasa de la gâtlej si cu miezul de la o felie de pâine muiat în lapte si bine stors. Se adauga un ou, sare, piper si verdeata tocata. Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura. Se pune într-o tava la cuptor, cu o lingura de unt, si se toarna deasupra, din când în când, câte putin din zeama în care a fiert limba. Se tine astfel sa fiarba înabusit înca o jumatate de ora. Separat se prajeste usor 1/2 lingura faina în tot atîta unt. Se stinge cu o ceasca de zeama în care a fiert limba. Se amesteca smântâna. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba. Se lasa sa dea împreuna câteva clocote. Înainte de a servi se scot atele. Se taie limba felii si se asaza pe farfurie astfel, încât sa para întreaga. Se serveste fierbinte. LIMBA PANE Aceleasi cantitati ca la “Limba rasol”, în plus 1 lingura faina, 2 oua, 2 linguri pesmet, 2 linguri untura. Se fierbe limba, se curata de piele si se taie felii subtiri, Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc la fel ca snitelul vienez Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adas Postat Noiembrie 24, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 24, 2006 eu fac mereu limba cu masline si sunt absolut inebunita dupa reteta asta: 6-8 felii de limba (300gr) 1/4l supa in care a fiert limba 1 ceapa untelemn 1-2 foi dafin 25gr faina 100ml vin 150ml suc de rosii 3-4 felii lamaie fara coaja alba care e amara la fiert 5-10 boabe piper(optional-eu nu pun) 1 lingurita mustar(optional-eu nu pun) maslinele se fierb 5 minute in clocot, sa-si lase sarea, apoi se clatesc cu apa rece. limba se fierbe in apa rece cu putina sare la foc mic si se curata de pielita. ceapa se caleste in untdelemn 1 minut. se stinge cu sucul de rosii frecat cu faina si supa rece si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv limba. cratita se da la cuptor 30 minute ca sa fiarba maslinele si sa se ridice untelemnul. sosul nu trebuie sa fie pra gros pt ca se mai ingroasa cand se raceste. daca e nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau sos de rosii. sare se pune numai cand se raceste daca mai e necesar (maslinele sunt sarate). pofta mare stefi poze ada mamica de [copil] stefi (08.07.2006) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
brendamitran Postat Noiembrie 24, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 24, 2006 Cu maioneza,castraveti murati taiati cubulete,marar si condimente.....iese.....de nu te poti opri! BRENDAid="purple"> [*]Un fulg pentru seara de Craciunid="red">[*] COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAIid="limegreen"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.