Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

A manca sanatos - ce gatiti?


principessa

Recommended Posts

  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul răspuns

A manca sanatos ,referitor la alimente,eu ma gandesc doar la alimentele ecologice...care nu sint la indemina tuturor.

Ca metode de preparare,eu gatesc fasolea pastai,cartofii,lintea,la abur...Cind calesc ceapa folosesc doar ulei de masline si atunci 2-3 linguri...tigaile folosite sint Tefal sau Teflon,dar mai am si un ceaunel de tuci de la bunica mea [:D]...invart/amestec mancarea doar cu linguri de lemn...

Deocamdata nu am alte idei,dar ma mai gandesc [cit]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

-Inlocuieste margarina clasica cu cea fara uleiuri partial hidrogenate (citeste eticheta)

-foloseste foarte putina sare si cat mai multe condimente sau verdeturi pentru aroma

-daca reteta cere oua intregi foloseste doar albusurile

-inlocuieste faina alba cu cea integrala (de preferat pentru produse de patiserie)

-foloseste branzeturi cu grasime redusa

-inlocuieste smantana din retete cu iaurt

-daca mananci carne, incearca sa elimini preparatele si carnea de porc/vita, foloseste pe cea de pui si peste

-evita mancarurile care sunt gatite pe perioada indelungata (unele vitamine/enzime sunt distruse la caldura sau se dizolva pur si simplu in lichidul in care legumele sunt gatite)

 

________________________

"Because woman’s work is never done and is underpaid or unpaid or boring or repetitious and we’re the first to get fired and what we look like is more important than what we do and if we get raped it's our fault and if we get beaten we must have provoked it […]for lots and lots of other reasons we are part of the women's liberation movement."-Ms.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Cu cat alimentele sunt pregatite in mai putin timp, cu atat e mai sanatos!id="green">

 

Don't talk unless you can improve the silence!id="orange">

Mamiid="red">id="size4">

[indecis]&minunea meaid="orange">id="size4"> [ispita] ( mai 2004)id="green">id="size4"> [RO]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si noi ne-am achizitionat un aparat de fiert in aburi tot in ideea de a manca mai sanatos. Iar azi i-am facut copilului pentru prima data ou fiert in apa clocotita, nu stiu cum se cheama, dar ei i-a placut. Eu n-am gustat [:D]. In rest, imi trimite mama oua, carne si legume crescute de ei. Din comert nu prea pot sa spun ce e natural si ce nu, banuiesc ca majoritatea nu prea sunt, desi citesc etichetele inainte de a cumpara si iau sortimentele care cred ca au mai putin conservanti, aditivi, etc dar asta nu insemna ca nu au deloc si oricum n-am ce sa fac decat sa cred etichetele, dar oare chiar e valabil 100% ce scrie pe ele???

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Iti dau o idee:este o reteta preferata a fam. mele 100% naturala!PIURE DE ANDIVE:4 andive mari,4 cartofi mari,sucul de la o lamaie,3 linguri de supa cu smantana subtire,putina nucsoara,rasa,50gr stafide.,patrunjel,piper..Se spala andivele,se indeparteaza partiile amare,si partiile dure.Se taie rondele.Se stropesc cu suc de lamaie.Se pregatesc si cartofii.,se curata,se spla si se taie bucati.Se pun intr-un vas cu dispozitiv,de fierbere in aburi..Se fierb 10 min,apoi se adauga,rondelele de andive..se fierb inca 10 min..Se mixeaza apoi totul,se adauga,smantana,piperul si nucsoara rasa.Se amesteca si stafidele.SE serveste decorat cu patrunjel verde. Cartofii si mirodeniile schmba gustul andivelor.Nucsoara ii da o savoare speciala pireului![yami]POFTA BUNA!

 

mamy_taty

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Intr-adevar mai bine intrebam, cum gatiti. E interesanta ideea de a gati in abur. Am vazut, in alta ordine de idei, ca exista niste vase, pot fi tigai sau oale, dintr-un fel de ceramica in care poti gati si pe aragaz nu doar la cuptor. Chiar azi am fost la magazin si am vazut si chiar ma intrebam cum s-o fi gatind in ele, ca scria acolo ca trebuie gatit un timp indelungat nu stiu de ce. Si ca se pastreaza toate vitaminele si aromele.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu incerc,pe cat posibil,sa evit prajelile,carnea grasa mezelurile...Mancam carne de pasare,peste,pregatita la cuptor sau in tigaia de teflon cu ulei de masline.

La fiecare masa mancam salata,fructele sunt nelipsite iar laptele este sfant.

 

Am auzit acum ceva timp in masina o discutie intre doi parinti - mama era foarte ofensata ca doctora i-a recomandat baietelului ei sa nu mai manance atat de multi cartofi prajiti din cauza ca era f gras.Si mammica nu intelegea ce vina au cartofii??[bang]Ca fiecare om se naste cu metabolismul lui...

 

E trist ca din cauza ignorantei parintilor multi copiii ajung supraponderati sau sufera de boli grave.

 

 

Sorina&Alexaid="red">[zana]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Fetelor, vad ca folositi mult teflonul. Si eu am si folosesc vase din teflon dar sa stiti ca este cancerigen. Chiar au fost niste studii recente pe tema asta.

Mie imi plac vasele de tuci (cred ca astea sint, sint unele grele din fier, cred - si apoi emailate). Mincarea iese foarte gustoasa.

Eu nu evit nici un aliment natural. Adica ouale le vreau intregi, de pe carne aleg grasimea evidenta etc. Ce nu accept eu in alimentatie sint chimicalele. Adica incerc sa cumpar alimente organice si nu folosesc vegeta sau alte combinatii din astea. Nu folosesc margarina.

Ca metode de gatit nu folosesc prajelile. Sotul meu nu prea accepta mincarea gatita la abur, sau numai pe jumatatea fiarta (sa mentin vitaminele). Nici mie nu mi se pare ca au un gust nemaipomenit, asa ca metoda asta o folosesc mai rar. Eu nu am nu stiu ce masinarie, este un fel de cosulet care se pune in orice oala (cu apa pe fund) si poti pregati legumele in felul asta. Ieftin si foarte eficient.

Dar incerc sa gatesc mult la cuptor si de destule ori la gratar.

Sint impotriva inlocuitorilor de zahar, asta macar e de la mama natura. Chiar daca nu e nici el grozav. Cumpar zahar brun, organic. Sau folosesc miere de albine.

 

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu fac foarte mult carne la gratar pe aragaz si in cuptor(mai ales de cand am aragaz cu grill una-doua fac pui la grill). Iar vara e foarte bun gratarul in curte.

Insa am tot citit ca la gratar ar fi cam nesanatos, ca cica carbonizarea aia care se produce e cancerigena. Acuma nu stiu ce sa zic. O fi.

De asemenea vad ca foarte multe dintre voi gatit cu ulei de masline. Zicea nu stiu ce specialist, de fapt de mai multe ori am vazut si am citit, ca uleiul de masline e foarte sanatos daca il folosesti asa cum e el, nu prajit. Ca cica s-ar folosi doar asa, nu ca sa prajesti in el. Ca daca prajesti in el e cam nesanatos. Despre asta iarasi nu stiu ce sa zic si sa cred. O fi.

Si ca veni vorba de vase de tuci. O sa ma apuc si eu sa gatesc in asa ceva, desi cred ca am doar o oala care e cam mare, cu toate ca pana acum nu am folosit oala respectiva pt ca ma gandeam ca trebuie folosita doar la anumite mancaruri. Apropos, voi gatiti orice in vasul de tuci?

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...