Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Lapte de culoare verde

Recommended Posts

Buna, de 5 luni si jumatate alaptez si acum o saptamana fetita mea a avut probleme cu stomacelul si doctora mi-a spus sa ii dau doar lapte praf cateva zile pt ca laptele de mama provoaca aciditate la stomac. Si atunci m-am muls, nu m-am mai muls de vreo doua luni si am observat ca are o culoare ciudata, pare ca este cam apa chioara si poate din cauza asta are tendinte sa fie spre verde, culoarea oului de rata. Oare de la ce sa fie?
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Draga mea, stai linistita. laptele tau e bun, eu am avut probleme cu alaptatul (ma durea ff tare) si i-am dat muuult lui bebe lapte de-al meu muls din biberon (mi se parea durerea mai suportabila cand ma mulgeam). Asa ca m-am tot uitat ce culoare avea cam 3 saptamani, perioada in care m-am muls exclusiv. Culoarea variaza in functie de cat mananci si de momentul zilei (la mine, cel putin, cel de seara - cand nu mai mancam, doar beam lichide dupa ora 6-7 seara) era alb deschis de tot spre albastrui. Si il manca bebele cu o pofta la fel de mare ca pe cel de dimineata care era alb intens, probabil din cauza ca se adunau mai multe substante hranitoare din organismul meu si mai putina apa in timpul noptii.

Din punctul meu de vedere nu sunt probleme si, oricum, stii si tu ca laptele de mama e alimentul perfect pentru bebelusi.

si eu am avut laptele de culoare verzuie si observasem ca avea culoarea asta inaintea ciclului menstrual si in timpul lui.in perioada asta baietelu meu refuza sanul iar daca bea ,voma.in perioadele cu"musafiri" ii dadeam laptic din stocul facut in congelator sau lapte praf.

[gravi]32,KEN(1nov 2004)

Anca, exact asta am patit si eu, dupa 3 luni jumate de alaptat intensiv[:D]...surpriza: pitik urla de foame la nici jumate de ora de la masa, m-am muls si am vazut o apa chioara verzuie, inainte era alb si cremos asa ca mi-am gandit ca nu-i mai bun si am trecut complet la laptele praf, ca tot ii dadeam completare de aproape o luna. Mentionez ca am fost la medic si mi s-a spus ca "sunt stoarsa ca o lamaie" de calciu si alte minerale si de aia nu mai am lapte de calitate, sa continui ar fi fost nasol si pentru mine si pentru copil, m-am hotarat sa inchei desi mi-a parut tare rau, inca mai regret ca am alaptat asa putin.

Poate ar trebui sa-ti faci niste analize si sa tii o dieta alimentara mai bogata daca intentionezi sa continui alaptatul.

Teddy si [zana]Alyssa (05.05.05)

Album Alyssa

Eu zic sa te linistesti ,ca nu exista lapte matern "rau". Ma mira ceea ce ti s-a recomandat de catre fetele care au scris la subiectul deschis de tine. Poate ca laptele tau nu e alb ca cel de vaca, dar e din cauza ca difera continutul in cazeina. Si, oricum, daca ajungi la concluzia ca trebuie sa treci suta la suta pe lapte praf pe motiv ca nu ai lapte bun (eu nu iti recomand daca mai ai lapte matern), citeste ce scrie pe toate cutiile de lapte praf, si anume ca laptele matern e alimentul perfect pentru bebelusi.

Te pup si va doresc sanatate.

Tatatushi are mare dreptate. Mie mi sa spus la niste cursuri prenatale ca laptele de mama nu are aspectul celui de vaca tocmai pt ca nu are o substanta - cred ca cazeina nu sunt sigura.

Asta e gresala multor mamici care se mulg si cand il vad asa ca un zer trag ele concluzia ca nu e bun si trec copilul pe lapte praf. Si eu sunt de parere ca nu exista lapte de mama prost decat in cazuri in care mama are diverse afectiuni. In plus culoarea depinde de momentul zilei, laptele de inceput e diferit de cel ce curge spre sfarsitul alaptarii adika la inceput e mai slab ca sa tina de sete si spre sfarsitul mesei e mai gras. E ca si cum bebe ar papa 3 feluri- aperitiv, felul 1 si desrt [:D][:D].

Nu mama stie cel mai bine daca e bun sau nu ci bebe - daca el papa si creste si e sanatos atunci si laptele e ok. Si mai conteaza ceva f f f mult - linistea mamei, daca ea e stresata si agitata asa va fi si bebe si nu va vrea sa pape si normal ca nu se va dezvolta in ritm normal.

Desi laptele de mama e concurentul nr. 1 al laptelui praf totusi chiar si producatorii de lapte praf recunosc pe propriul lor produs ca e cel mai bun. Asa ca va rog eu alaptati cat mai mult si cat puteti ca nu e sentiment mai frumos decat cel creeat de bebe cand suge si nu e satisfactie mai mare cand vezi ca bebe creste mare si frumos papand tzatzica. E greu rau uneori, la inceput mai ales simti ca vrei sa te lasi dar devine mult mai usor in timp.

Eu de ex recunosc ca ii dau o masa de lapte praf seara pt ca ea suge mai mult spre seara si la ultima masa dupa baitza nu prea mai am. Am preferat sa ii dau un biberon seara pt ca am obs ca doarmim amandoua toata noaptea iar a doua zi sunt suficient de odihnita ca sa ma ocup cat mai mult de bebica mea si ca sa ii creez o ambianta linistita.

Da oricum fiecare face ce vrea cum vrea si cum poate si nu exista copil mai frumos si mai bun decat al tau.

Pup mamicile frumoase

Iulenca

[foto]VARSTA MARIEIid="red">[:D]

[foto]MARIA THEODORAid="red">[:D]

Stiu ca doctorii spun ca tot laptele de mama este bun.Si cred ca au dreptate in 99% din cazuri.Eu insa am vazut si exceptii,si una dintre le este verisoara mea.In primele 2 luni de viata copilul i-a urlat non-stop si nu a luat in greutate nici un gram,nimic,zero.Desi eram foarte tanara e vremea aia pana si eu mi-am dat seama ca era ceva in neregula cu coplul ala-era super slab.Imi amintesc ca plangea cu copilul in brate zi si noapte.Pana la urma s-a descoperit ce are:avea o tona de lapte care arata ca o spuma verde,desi ea se alimenta corespunzator.A trecut-o urgent pe lapte praf si copilul si-a revenit spectaculos,si..ce sa vezi dormea de intrasera la alte banuieli..Asa ca eu cred ca mama in cauza stie cel mai bine cum e cu laptle ei.

Subscriu la ceea ce a scris Iris din cauza ca am patit-o eu. Am alaptat la san din prima clipa, nici nu as fi conceput altfel. La cererea copilului dupa cum se zice[:D]. M-am si muls, actiune dureroasa si neproductiva . Am baut la ceai de anason cat nu am baut ceai in toata viata mea. Dupa o luna Iulia nu recuperase nici macar greutatea cu care o nascusem [alcool]

Singura solutie pe care am gasit-o impreuna cu pediatru a fost sa ii dau in completare lapte praf (o puneam la ambii sani a suga si apoi ii dadeam completarea de lapte praf) Si abia asa a inceput sa ia in greutate. Lapte am avut pana la 5 luni. Nu parea tot timpul apa dar...numai cu el fetita mea nu a luat in greutate 1 luna de zile. Concluzia am tras-o singura[detectiv]

Mamica de Iulia (06.02.2004) si [gravi]17+ (cred)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...