Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Lapte san + completare formula

Recommended Posts

Eu nu am putut alapta exclusiv la san , asa ca inca din primele zile de viata i-am dat bebelinei si completare milumil aproape la fiecare masa! Mai este cineva care a facut ca mine? Ce riscuri apar la copii alimentati artificial! Ce pot face sa ii dau numai san bebelinei fiindca avem doar 10 zile si zic ca inca nu e prea tarziu sa o trec doar pe lapte de la san...desi nu se satura!

carla2005 [mamica] de [bebic]Alexandra Maria id="red">id="size2">

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Nici eu nu am alaptat exclusiv la san dar am incercat sa-i dau cat de mult am putut. Un copil alimentat si...si... nu se cheama ca e alimentat artificial, ci mixt, si nu se expune la riscurile alimentatiei exclusiv artificiale. Alapteaza-l cat poti si nu te stresa ca o sa fie bine. Noi avem aproape 6 luni si mai papam titica in fiecare zi de cateva ori...

pune copilul cat mai des la san,numai asa se stimuleazea lactatia.chiar si la o ora de cate ori plange.bea lichide cam 2 l /zi.se gasesc ceaiuri pt. stimularea lactatiei.eu am baut cate 2 cani ceai de anason pe zi.lapte sau iaurt,poti si bere faraalcool.sa mananci bine lactate,proteine,oua. si trebuie sa te si ohinesti.si cel mai important nu-ti pierde increderea in tine.si spune-ti tot timpul am lapte,pot sa alaptez.la un supt pune bb la un singur san,astfel acesta se goleste cat mai mult si se produce altul si mai mult.eu iam dat la cerere ,de fiecare data doar un san,il tineam la san cam 45min atata ne lasau la maternitate si asa am facut si acasa.desi mama imi spunea max 20 min ca dupaia se invata si alte prostii.si acum are 1,7ani si inca suge.se mai gaseste la plafar Nutrinatal un produs pt stimularea lactatiei.este f. bun sau Galactogil.sau poate nu pui corect bb ;la san.trebiue sa cuprinda cu gurita cat mai mult din areola nu doar sfarculbarbita sa apese sub areola unde sunt depozitele cu laptic.mult succes

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos

LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Am uitat sa-ti spun ca nu am avut nici un episod de boala pana acum! deci, chiar daca e mai putin, lapticul de mama e inestimabil. si s-ar putea sa fie si cam devreme sa zici ca nu ai destul...pana se stabileste cantitatea de lapte pe care o vor produce regulat sanii tai o sa mai treaca cateva zile...incearca sa te mulgi dupa fiecare alaptat, ca sanul trebuie golit de tot ca sa se reumple complet.

Toate cele bune.

Multumesc de raspunsuri! Cat despre alimentatie, ma alimentez foarte bine, beau lapte cam doua cani pe zi, ceai de fenicul si anason aproape 2 liri...eu sunt obisnuita sa beau foarte multe lichide, daca incerc sa ma mulg nu curge mai nimic insa daca sta bebita cu gurita langa san imediat incepe sa picure lapticul...dar tot nu se satura!

carla2005 [mamica] de [bebic]Alexandra Maria id="red">id="size2">

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Faptul ca vrea sa stea tot timpul la san nu inseamna neaparat ca nu se satura cu laptele tau!

Daca uda 6-8 pampersi pe zi, are scaun si creste in greutate intre 20-40grame pe zi inseamna ca ii ajunge bine-mersi laptele tau.

Asa se intampla in prima luna, frecventa si durata supturilor este foarte crescuta, din mai multe motive.

Stiu ca e greu sa stai atatea ore cu ea la san, numai poti sa te odihnesti si asta accentueaza frustrarea!

Dar o sa vezi ca eforturile tale o sa fie rasplatite din plin!

Suplimentarea cu lapte praf duce sigur la pierderea laptelui tau si poate sa determine o crestere in greutate mult prea mare cu efecte adverse in viitor (obezitate la puertate sau la varsta adulta).

Asa ca, sfatul unei mame de gemeni care alapteaza de 6 luni si a trecut si ea prin aceste probleme este acesta: tine-ti fetitza cat vrea la san, fa numai ce iti face placere in rest si gaseste-ti o pozitie comoda de alaptat (de exemplu, stai intinsa in pat intr-o parte cu bebe langa tine, capul ei pe bratul tau, poti sa si adormi asa)!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Si eu am alaptat-o tot mixt pe Miruna, asta ptr ca papa prea mult si eu nu reuseam sa dau "randamentul " corespunzator. Deci o lasam sa suga pana termina, apoi daca nu se satura ii mai dadeam completare. A fost super ok, e un copil sanatos, bine crescut, vioi si n-a fost bolnava niciodata.

[mamica]Madau siid="black">id="Arial Black"> [copil] Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Arial Black">id="red">

pozici la 11 luni

povestea nasterii Mirunei

filmuletze poznase 1 si 2

Carla, tu de unde ai realizat ca nu se satura?

Am o prietena cu o fetita de 5 luni, care la inceput manca cam la trei ore, dupa care s-a smecherit si vroia la san in permanenta. Mamica s-a gandit la fel ca nu se satura. Ei, explicatia pediatrei a fost: lor le este bine acolo la san, reflexul de supt este f puternic la varsta asta, mai ales ca tu zici ca aveti doar 10 zile. I-a recomandat sa-i dea suzi si uite asa domnisorica mica si-a reluat programul cel bun.

Dr recomanda sa ii pui la san la o diferenta de cel putin o ora si jumatate, ca sa aiba lapticul timp sa se digere.

Crestere usoara!

Ioana si Maria (29.11.2005)

poze

Poze 11 luni

Carla asa era sa pierd eu laptele. Credeam ca e insuficient...etc. si pana la urma cu chiu cu vai mi-am revenit psihic si a revenit si lapticul. Am alaptat exclusiv pana la 3 luni si jumatate si apoi mixt pana la 6 luni si o sapt. Bafta...iar daca chiar nu ai suficient....nu-i bai ca a luat ce era mai important.

Diana mamica de [copil] Stefan-Cristian

14.11.2005

Hai sa-ti povestesc si experienta mea.La primul copil am alaptat foarte putin,cam o luna,dar aveam lapte de-mi udam tricourile.Acum la fetita,ma asteptam sa fie la fel,dar din contra,la maternitate asteptam sa vina lapticul si el ioc.Am cumparat lapte praf din prima zi,si mereu i-am dat completare,dar o puneam la san si sugea cat puteam eu rezista.Cateodata manca foarte putin din biberon,altadata il golea intr-o clipita,iar eu disperam..dar o puneam la san in continuare.De muls nu am reusit niciodata,deci nu stiam exact cat mananca de la tzitzi.La un moment dat am ramas aproape de fundul cutiei la formula,si i-am dat numai san,si in urmatoarea zi la fel..Fiecare zi fara formula mi se parea o victorie.Cred ca e adevarat ca fiecare biberon de lapte praf reduce de fapt laptele matern care incet incet dispare.In acea perioada am baut tone de ceai de chimen,fincen,nutrinatal ,compoturi,dar faceam atatea drumuri la toaleta ca incet incet am renuntat,m-am relaxat,si am hranit bebelina exclusiv la san pana la 6 luni.Acum are 7 luni jumate,suntem in plina diversificare,dar ea nu stie ce-i ala biberon!

In alta ordine de idei,stai linistita,si daca o sa iti hranesti fetita cu formula nu o sa fie nimic grav,baiatul meu are acum 5 ani si e sanatos,voinic si destept[^]

Sanatate multa si tie si bebelinei si sa revii cu vesti!

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh id="blue">id="Times New Roman">id="size2">id="size2">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...