diciu Publicat Noiembrie 27, 2006 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 27, 2006 Salutare, Sunt curioasa cum v-ati trezit din anestezia generala...ce-ati simtit...etc.. Eu am avut de curand o operatie destul de scurta...cam 45 de min..si mi-a fost cumplit de rau cand m-am trezit...nu neaparat voma si greata...am avut o usoara greata dar nesemnificativa...dar ce m-a speriat a fost semiparalizia in care m-am trezit...auzeam voci amestecate...nu vedeam nimic...apoi am inceput sa disting in ceata...si cel mai rau...nu-mi puteam misca corpul...era ca si blokat..si asta m-a speriat...si asta a durat cam 2 ore si in timp mi-am revenit..incetul cu incetul...dar fost cumplit voi ati trecut prin asa ceva dupa o anestezie generala?[biz] anda[bis] IONUT STEGARU ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU "daca dragoste nu e...nimic nu e" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
OrbuGabi Postat Noiembrie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 27, 2006 Am avut si eu o operatie de apendicita la 16 ani ,si imi aduc si acum aminte aceleasi lucruri,Incercam sa ridic mana o ridicam dar nu aveam putere sa o tin si imi cadea la loc,nu vedeam mai nimic(chiar am confundat pe cineva din salon cu mama mea)si cam in 2 ore mi-am revenit .Deci cred ca este normal. Gabriela[hippi] mamica de printesa[zana]Alice-Cristianaid="red">(20.12.2002) si nazdravan[copil]Martin-Tudorid="blue">(22.09.2005) poze[foto]si filmuleteid="blue"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mishulina Postat Noiembrie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 27, 2006 Buna Anda [flo],sper ca acum esti ok! Da am trecut si eu prin ceva asemanator si chiar mai rau... Prima data m-am trezit cu o durere cumplita de cap si am vomitat vreo 2 ore dupa....N-aveam voie cica,sa nu-mi fortez operatia,de parca chestiile astea se pot controla... A doua oara mi-a fost mai rau,pe langa manifestarile de prima data mai aveam si dureri....M-au trezit foarte greu,dar adormeam imediat la loc si...uitam sa respir...Ma invineteam si...daca m-ar fi lasat singura - sigur adormeam "de tot". Mama si o infirmiera au stat tot timpul cu mine la reanimare si cand vedeau ca atipesc ma scuturau zdravan...Dupa cateva ore de chin in felul asta,cand au inceput sa-si mai revina functiile vitale mi-au bagat un furtun de cauciuc in nas (cu oxigen)si m-au lasat sa dorm...Si am dormit,16 ore! A treia oara mi-a fost cumplit de rau! Au apreciat ca am nevoie de o interventie de 30-45 de minute,au fost complicatii,a durat o ora! M-am trezit din anestezie pe masa in timp ce ma coseau! Am simtit fiecare impunsatura de ac...nu dureros,dar le-am simtit...nu stiu cum sa zic...in creier si in maduva spinarii! La reanimare a fost un chin...Eram in colaps circulator,am facut frisoane violente,am vomitat intr-una si am crezut....ca pana atunci mi-a fost! Nu pot descrie in cuvinte cat de rau mi-a fost! Ma uitam in tavan si parca tot spitalul se invartea cu mine,asa ameteli aveam,desi eram in pat...Si nimeni nu ma credea cat imi e de FRIG ptr ca afara erau 20 de grade! Dar a trecut...Acum ma asteapta altele....Si nu stiu zau daca la urmatoarea anestezie....Dar daca scap va povestesc tot! Sanatate multa si...sa auzim de bine! Inaid="size4">id="Script MT Bold"> id="orange">[flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diciu Postat Noiembrie 27, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 27, 2006 Mishulina...vai prin ce ai putut trece!..imi pare tare rau..si zici ca va mai urma alta operatie...dar ce ti s-a intamplat?? multa multa sanatate! frig iti era de la o cadere de calciu..am patit si eu asa alta data...mi-au facut un calciu intravenos si mi-am revenit se pare ca prin ce-am trecut eu dupa anestezie n-a fost asa rau precum am crezut eu...doar ca m-am speriat si ma gandeam ca nu e normal si sa incerc sa ocolesc asa ceva... Orbugabi si eu am avut o operatie de apendicita la 17 ani..si stiu ca am vomat verde si era ametita...dar nu paralizata ca acuma...si asa cum zicea si Mishulina..se invartea camera cu mine...tot ce am putut face ca sa se vada ca-s treaza...a fost sa-mi dau drumu la lacrimi...atat.. anda[bis] IONUT STEGARU ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU "daca dragoste nu e...nimic nu e" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mishulina Postat Noiembrie 27, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 27, 2006 Diciulina ,scuze daca te-am speriat [flo], nu asta am vrut... Stai linistita operatiile mele sunt vechi si au fost "in lant" pentru ca...traim in Romania (prima a fost o urgenta majora,a doua a fost necesara ptr ca n-a reusit prima si boala a recidivat,a treia pentru ca nu a reusit nici a doua si au aparut complicatii,a patra ca sa incerce sa "repare" sechelele lasate de primele 3....iar a cincea si urmatoarele vor fi necesare pentru ca a patra,desi facuta cu simt de raspundere a fost garantata doar 10-12 ani care sunt aproape de...expirare[:(],asa cum numai la noi se poate intampla...) Idea e ca ce ai trait tu dupa anestezie e "normal",faptul ca au trait-o si altii confirma inscrierea acelor stari intr-o oarecare "normalitate". E firesc sa te fi marcat experienta dar organismul isi reia functiile treptat si progresiv...Ingrijorator ar fi fost daca acele manifestari durau mai mult de 2 ore....Bine ca a trecut si ti-ai revenit complet! Acum ai grija de tine. Multa sanatate! Inaid="size4">id="Script MT Bold"> id="orange">[flo] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
monalac Postat Noiembrie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 28, 2006 prima data am facut anestezie generala in urma cu vreo 5 ani,dupa ce o sarcina de 3 luni se oprise in evolutie si a tb sa fac o intrerupere de sarcina.dr anestezist mi a spus ca a tb sa mi faca doza dubla de anestezie pt ca nu adormeam.m am trezit imediat ce m au adus pe pat si asa am stat vreo 6 ore,pana s a facut seara,pt ca m am dus sa stau in seara aia la o matusa a sotului meu ,care sta in bucuresti,pt ca sunt din provincie iar interventia a fost facuta in bucuresti,iar matusei asteia i a fost frica sa ma lase sa adorm,ca sa nu mor,si ma punea sa fac exercitii in fata geamului deschis,in luna martie!iar eu,de rusine,faceam,desi crapam de somn,va dati seama,dupa doza dubla de anestezie si dupa ce nu mai dormisem deloc!am fost tot timpul f lucida si m am simtit bine,decat ca mi era cam somn! a doua anestezie am facut o la operatia de cezariana ,m am trezit de asemenea imediat ce m au adus pe pat,chiar am simtit cand m au pus de pe targa pe pat,am simtit doar o durere f mare,dar eram f constienta,chiar mi era rusine sa tip ca ma doare,ziceam doar sa mi faca mai repede un calmant!dupa ce mi l au facut,am atipit la loc cam o ora si m am trezit at cand sotul meu a venit in salon.chiar ma miram cum unele fete care au nascut in aceeasi noapte cu mine se trezeau la multe ore dupa ce le aduceau din operatie,la unele veneau sotii si incercau sa le trezeasca,dar ele nimic.am putut din prima sa mi misc mainile,picioarele,n am avut nicio treaba!dar eu asa sunt si in rest,noaptea ma trezesc la cel mai mic zgomot,oricat as fi de obosita si orice m ai intreba sunt perfect lucida,iti spun si tabla inmultirii daca vrei! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mama lia Postat Noiembrie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 28, 2006 si eu am avut 3 operatii cu anestezii generale si am patit cam la fel...doar ca la prima operatie, cezariana, nu am avut senzatia de greata...la celelalte am vomat de am crezut ca mor....groaznic, dupa ce ca abia ma puteam misca....si umilitor...... si colac peste pupaza, dupa cezariana am patzit faza cu tunelul....mergem pe un tunel intunecat, la capat o lumina puternica ...si am ajuns pe o pajiste verde, plina de flori mici si foarte colorate...unm soare orbitor ...si o senzatie de liniste si de bine...si o voce m-a intrebat "ce cauti aici??? nu e locul tau..." si mi s-a rupt filmul.....da...ce parere aveti??? pe mine m-a cam speriat....mai ales ca m-am trezit cu anestezistul linga mine....cine stie...important e ca a trecut....brrr.... mama domnisoarei Cristina (28.09.1993) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diciu Postat Noiembrie 28, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 28, 2006 Mishulina..multumesc de urari!...si tie iti doresc sanatate multa! mama lia..sa stii ca si eu am patit asa...dupa anestezie..cand eram ca si paralizata...eram intr-un tunel cu lumina..imi amintesc f clar..si am povestit alor mei kestia asta..care m-a marcat..doar ca n-am ajuns pe pajiste...ci doar strabateam tunelul..groaznic anda[bis] IONUT STEGARU ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU "daca dragoste nu e...nimic nu e" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marrina Postat Noiembrie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 28, 2006 diciuid="blue"> Prima ta trezire a fost in sala de operatie, nu? Atunci cand te dezintubeaza vorbesc ceva asistentele cu tine si-ti spun sa tragi aer adanc in piept... Dar starea ta e inca sub anestezie in acel moment, adica nu te poti trezi, ridica, misca.... Dupa ce mai dormi vreo 2 ore in reanimare efectul anestezicului se duce treptat si-ti revii din senzatia de "paralizie". Eu cred ca trebuie sa treci peste asta considerand-o o experienta de viata si atat. Eu am trecut prin doua anestezii generale si a fost foarte asemanator. Sa fii sanatoasa! Trebuie doar sa crezi! marrina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diciu Postat Noiembrie 28, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 28, 2006 marrina.."m-am trezit" cand ma mutau de pe targa in pat la reanimare...in sensul ca am inceput sa aud voci multe si amestecate..nu realizam insa ce sunt...faceau parte din visul meu prin tunel...apoi incet am inceput sa realizez ce se intampla cu mine..dar eram paralizata... da..inteleg ca este normal...din ce-mi povestiti si voi..dar nu e deloc placut..si am cam prins frica[:0] anda[bis] IONUT STEGARU ARE NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU "daca dragoste nu e...nimic nu e" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.