Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Concediul medical cind copilul e bolnav

sirimie

Recommended Posts

Am fost internata in spital o saptamina cu copilul meu pentru ca a fost bolnav, si m-au intrebat la servici ce tip de concediu medical este, cu salarizare 100% sau 75%. Inca nu am foaia de externare (pentru ca nu am asteptat dupa ea cind am iesit din spital, dar e deja gata acum, cred).

Intrebarea mea este: se poate sa fie concediu medical cu salarizare 75%? Exista vreo lege specifica pentru cazul meu?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/id="red">

Despre Andreiid="red">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Presupun ca ti se aplica concediul de ingrijire a copilului bolnav care este 85%. In mod normal duci foaia de la medicul copilului, dar daca a fost internat s-ar putea sa fie nevoie sa iti completeze ei aceasta foaie de concediu. Intreaba-i repede daca ti-au facut-o pentru ca nu se poate face in urma.

ORDONANÞÃ DE URGENÞÃ nr.158 din 17 noiembrie 2005

privind concediile ºi indemnizaþiile de asigurãri sociale de sãnãtate

CAPITOLUL V

Concediul ºi indemnizaþia pentru îngrijirea copilului bolnav

Art. 26. - (1) Asiguraþii au dreptul la concediu ºi indemnizaþie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstã de pânã la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecþiunile intercurente, pânã la împlinirea vârstei de 18 ani.

(2) Indemnizaþia prevãzutã la alin. (1) se suportã integral din bugetul Fondului naþional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.

Art. 27. - (1) Beneficiazã de indemnizaþia pentru îngrijirea copilului bolnav, opþional, unul dintre pãrinþi, dacã solicitantul îndeplineºte condiþiile de stagiu de cotizare prevãzute la art. 7.

(2) Beneficiazã de aceleaºi drepturi, dacã îndeplineºte condiþiile cerute de prezenta ordonanþã de urgenþã pentru acordarea acestora, ºi asiguratul care, în condiþiile legii, a adoptat, a fost numit tutore, cãruia i s-au încredinþat copii în vederea adopþiei sau i-au fost daþi în plasament.

Art. 28. - Indemnizaþia pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstã de pânã la 7 ani sau a copilului cu handicap cu afecþiuni intercurente pânã la împlinirea vârstei de 18 ani se acordã pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul de familie ºi a certificatului pentru persoanele cu handicap, emis în condiþiile legii, dupã caz.

Art. 29. - Durata de acordare a indemnizaþiei prevãzute la art. 27 alin. (1) este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu excepþia situaþiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat, este supus unor intervenþii chirurgicale; durata concediului medical în aceste cazuri va fi stabilitã de medicul curant.

Art. 30. - Cuantumul brut lunar al indemnizaþiei pentru îngrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul stabilitã conform art. 10.

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...