mihaipopescu Publicat Noiembrie 30, 2006 Raport Distribuie Publicat Noiembrie 30, 2006 [help] se poate iesi din tara cu un copil de 6 ani fara acordul celuilat parinte? parintii sunt in divort fara pronuntare pana in prezent si fiecare vrea copilul,mama este verificata ca a iesit din tara din luna oct. insa fetita nu se stie unde este; fetita are pasaport individual , pasaport care se afla la tata; fetita poate fi scoasa fraudulos din tara? ce putem face? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anya Postat Noiembrie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 30, 2006 Din pacate cu spaga se poate orice. Stiu un caz in care, din lipsa de timp!!! parintii (amandoi) au plecat din tara cu copilul care nu avea pasaport de loc. Si cu avionul, pe Otopeni. Au dat 100 $. Au incercat sa-i faca pasaport la ambasada - in tara unde erau- si nu a mers pt ca nu aveau certificat de nastere din tara resp si ca atare s-au intors tot fraudulos cu copilul in tara si i-au facut pasaport -dupa. Asta e un caz relativ ok, nu a "furat" nimeni copilul, dar dovedeste ca se poate iesi si fara pasaport, darmite fara acordul celuilalt parinte!! Anya Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pet.cost2005 Postat Noiembrie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 30, 2006 Pai legal, nu se poate. Asa cum ai spus tu, fraudulos ... e posibil. Acum nu stiu sa-ti spun exact modalitatile ... dar nu cred ca e imposibil. E doar ilegal. Petronelaid="size3">id="Trebuchet MS">id="navy"> __________________________________________________________________________ Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici.id="navy">id="size2"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaipopescu Postat Noiembrie 30, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 30, 2006 inteleg ca se poate.... ce putem face? noi vrem sa recuperam fetita, este vorba despre nepotica mea pe care o iubesc la fel de mult ca pe fetita mea,unde sa ne adresam in afara de politia locala si protectia copilului care deja au fost sesizati? stim ca mama e plecata in Grecia;se poate da in urmarire pt. trecere frauduloasa a unui minor chiar daca este vorba despre copilul ei? a venit in vara a luat fata de la tata, a stat 2 luni in tara si a plecat in oct.din nou in Grecia; suntem disperati, nu stim unde este copilul si chiar daca este cu mama ei nu vrem sa ramana la ea atata timp cat mama a fost plecata aproape 2 ani in Grecia, fetita a fost crescuta de tata si in acest timp mama a mai nascut o alta fetita cu cine stie pe acolo. va multumesc pentru raspunsuri Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paula2003 Postat Noiembrie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 30, 2006 Legal nu se poate pleca. Daca are pasaport fetita si este la mama poate sa plece si fara consimtamantul tatalui. Daca este trecut copilul pe unul din pasaporte trebuie consimtamantul celuilalt. Eu am caz in fam care nu au putut pleca copiii ca nu a dat tatal semnatura. Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dana M. Postat Noiembrie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 30, 2006 quote:Initial creeata de mihaipopescu[help] se poate iesi din tara cu un copil de 6 ani fara acordul celuilat parinte? Nu, legal nu se poate, ori ies ambii parinti cu copilul pe pasaportul unuia din ei, ori iese unul singur cu declaratie autentificata la notar a celuilalt parinte ca permite iesirea copiluluiid="green">parintii sunt in divort fara pronuntare pana in prezent si fiecare vrea copilul,mama este verificata ca a iesit din tara din luna oct. insa fetita nu se stie unde este;ce inseamna exact 'nu se stie unde este'? daca este disparuta, i se dau semnalmentele sa fie cautata, inclusiv la punctele de frontiera, daca suspectezi asa ceva; de cand este disparuta? tot din octombrie? ca a trecut ceva timp si....Mai este o posibilitate: mama sa-si fi declarat, de ex., pasaportul pierdut, si pe-al copilului (doar nu verifica nimeni daca e pierdut) si sa-si fi facut alt pasaport in care s-o fi trecut pe fetita, dar chiar si aici cred ca ii trebuia certificatul de nastere al copilului si, parca, si declaratia tatalui ca nu o inscrie la el.A verificat tatal la parintii tipei, sau la rudele apropiate, sau la prietenii apropiati?id="green">fetita are pasaport individual , pasaport care se afla la tata;fetita poate fi scoasa fraudulos din tara?de la noi din tara cu siguranta ! acte false, de exemplu, bani (da` multi !), probabil ca sunt destule modalitati; de intrat, mazzelid="red">, depinde de tara, cred ca se poate intra cu acte false, din ce ne varsa astia zilnic la stiri.... id="green">ce putem face?anuntate autoritatile de disparitie, publicata in ziare poza copilului, eventual, daca tatal are o situatie materiala buna, angajat un detectiv particular s-o urmareasca pe mama inclusiv in strainatate; daca are legatura cu disparitia copilului, se va afla la un moment dat in contact cu acestaNumai bine si succes ! e groaznic sa nu stii unde e copilul tau, chiar daca banuiesti ca e cu celalalt parinte !id="green">id="quote">id="quote">Dana M. si Raluca (4 ani si 9 luni) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giulia71 Postat Noiembrie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 30, 2006 Baietelul meu are pasaport individual si este trecut si pe pasaportul meu. Dupa o visita in Romania a mea cu copilul, la plecare (sotul era aici in Franta)am intampinat mari greutati la Otopeni, aproape nu ne-a dat voie sa iesim. Am reusit totusi dupa insistente indelungate, nervi, plansete.. Eu din ce am patit, zic ca e cam greu! Sa auzim de bine ;) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaipopescu Postat Noiembrie 30, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Noiembrie 30, 2006 Danaid="red"> ,declaratie noua de la tata ca poate sa scoata copilul din tara nu are, exista o declaratie data de ambii parinti ca pot calatori cu fata in strainatate, declaratie din 2005, facuta cu ocazia emiterii pasaportului fetitei; cum s-a intamplat: mama a venit in tara in jur de 15 aug., a luat fetita de la tata din Valcea si a plecat cu ea la Maramures la parintii ei, unde a stat vreo 2 saptamani si apoi s-a mutat in Baia Mare, chipurile a inchiriat o garsoniera acolo; pana la inceputul lunii oct.tatal si noi rudele am putut lua legatura cu nepotica telefonic, de atunci nu am mai putut lua legatura cu mama ei, bunicii ne tot spuneau ca este in Baia Mare cu maica-sa dar cand au fost cei de la politia locala la ei, au declarat ca fata lor este plecata din tara( lucru verificat si de noi la pasapoarte) cu nepotica; noi inca nu stim daca fetita este lasata la cineva in Baia Mare sau este scoasa din tara atat timp cat cea mica nu apare in calculator ca fiind iesita din tara; pasaportul si certificatul de nastere in original al fetitei sunt la tata,fata fiind nascuta si avand domiciliul in Valcea; oricum iti multumesc pentru raspunsuri, noi facem tot ce ne sta in putinta sa aflam unde este fetita si sa incercam sa o aducem acasa. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giul Postat Noiembrie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 30, 2006 Stau si ma intreb pana unde merge egoismul,de fapt nici nu stiu cum sa-i spun.De ce sunteti sigur ca acea fetita este mai iubita de dvs-ca unchi probabil si nu este in siguranta si iubita de mama sa? Oricum banuiesc ca mama fetei n-a avut viata prea buna de a plecat de la sot.Consider ca locul unui copil este langa mama lui si nicidecum in alta familie care chiar daca ii doreste binele nu i se poate substitui mamei . Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marci Postat Noiembrie 30, 2006 Raport Distribuie Postat Noiembrie 30, 2006 Iarta-ma, dar mie mi se pare ceva putred! In 2005, ambii parinti dau declaratie ca pot sa iasa cu fetita din tara, de unde deduc ca mama si cu tatal au fost in relatii bune pana anul trecut. Nu cumva este o disputa alimentata de cele 2 familii, a ei si a lui? Nu stiu care este situatia, dar ganditi-va la copil! Oare mama sa fie asa denaturata? NU zic ca n-ar fi, dar nici ca ar fi. Am vazut multe cazuri in care una din familii s-a bagat in casa copiilor si s-a ales praful! N-am incercat sa acuz pe nimeni, nu am nici cea mai vaga idee ce este la voi in casa, dar incercati sa va puneti cateva intrebari la care sa raspundeti sincer. Aici e vb de un copil, a caror interese primeaza, ar fi pacat ca ura sa va intunece ratiunea. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.