Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

teama de a pierde sarcina

Recommended Posts

Sunt in prima luna de sarcina si imi este tare teama sa nu o pierd. Am fost ieri la doctor si a descoperit ca am insuficienta de secretie progesteronica (sarcina hipohormonala). In urma cu 2 zile am avut o scurgere rosie-maronie. Doctorul mi-a spus ca din cauza lipsei hormonale. Mai am si mica rana pe col pentru care am urmat tratament in urma cu 1 luna. In timpul tratamentului am ramas insarcinata. Doctorul (pentru care am recomandari foarte bune) mi-a spus sa stau linistita ca exista sanse sa duc sarcina pana la capat. Mi-a dat tratament cu gravibinon si utrogestan. Cine s-a mai confruntat cu asemenea probleme, cat de grave ar putea fi? Este prima mea sarcina si nu as putea suporta ideea s-o pierd mai ales ca am 31 de ani si e timpul sa fac un copil.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Claudia 75

Eu am avut aceeasi problema ca si tine. Prima data insuficienta nu s-a depistat la vreme dar a 2a oara stiid despre ce e vorba mi s-a prescris supliment de progesteron pina in saptamina 12-14 si nu am avut nici o problema.

Asa ca stai linstita si ia utrogestanul.

Success si Sanatate.

Draga Claudia,

Si eu am trecut si trec prin aceeasi situatie.

La prima sarcina (33 ani) am luat progesteron pana in saptamana 12. Atunci mi-a dat progesteron preventiv, pentru ca ramasesem insarcinata prin inseminare artificiala. La 38 de saptamani am nascut un baietel de 3,4 kg, care imi bucura viata clipa de clipa.

La a doua sarcina (34 de ani), obtinuta natural, am luat progesteron tot in primele 12 saptamani. Apoi, pe la 18 saptamani am avut o sangerare maronie (un hematom) si doctorita nu mi-a prescris nimic. La ecografie, la 2 saptamani dupa sangerare, hematomul nu mai aparea (se resorbise). In saptamana 24 insa, am avut o viroza urata si am pierdut sarcina. La analiza placentei, s-a observat o insuficienta placentara. Bebelina era OK insa prea mica ca sa supravietuiasca. La sarcina asta nici nu am mai stat chiar cuminte, pentru ca ma simteam bine si doctorita ma batea la cap sa fac miscare.

Acum, la 36 de ani, sunt insarcinata iar. Am schimbat doctorul care s-a dovedit a fi mult mai prudent. Mi-a dat progesteron pe tot parcursul sarcinii (acum am 32 de saptamani). Intial 4 utrogestan/zi. La 8 saptamani am avut o sangerare maronie (hematom - s-a vazut la ecograf). Am luat utrogetsan in continuare iar la 13 saptamani am facut cerclaj (ca la fiecare sarcina - am un col incontinent). Dupa cerclaj am mers cu 4 utrogetsn/zi si 1 fiola gravibinon/saptamana. Dupa vreo 4 fiole de gravibinon, cand mi-a spus doctorul sa-l intrerup, am inceput sa am dureri usoare ca de ovare si la sfatul lui, l-am reluat. Dupa vreo inca 6 fiole (6 saptamani), am renuntat la ele insa am crescut doza de utrogestan la 6/zi. Cu astea merg in continuare si acum.

Si ca sa nu uit, pe tot parcursul sarcinii am luat si 3 no-spa/zi si repaus cat mai mult in pat (nu am mai mers la serviciu din luna a 2-a). Intr-adevar eu am si problema cu colul, insa la sangerari e bine sa stai foarte cuminte macar o perioada .

Ti-am spus toate astea ca sa vezi ce importante sunt tratamentul si odihna in astfel de situatii.

Stiu foarte multe cazuri de sarcini cu sangerari duse cu bine pana la capat. Asa ca stai cumintica si fa tratamentul de rigoare.

Pupa Crisa

Crisotexa [gravi](31 +) [baietel] si Tudor (8 iulie 2003)

Nu te mai stresa din cauza asta. Foarte multe fete se confrunta cu aceasta problema, chiar dc aici nu iti vor raspunde toate.intra la odisee la mamicile din luna in care vei naste si vei vedea k mai toate iau tratamente de sustinere. nu sunt nocive si unii medici le prescriu preventiv si bine fac.Bucura-te k este doar o probleme minora, descoperita la timp si tratabila si zi "doamne fereste" de ceva mai grav. Bucura-te din plin de fiecare clipa a sarcinii si gandeste pozitiv!

Madalina [gravi]38+,[baietel]

poze,

Va multumesc foarte mult pentru incurajari. Sunt destul de speriata, fiind prima mea sarcina.Si nici nu prea am cu cine sa discut avand in vedere ca nu am prietene care sa fi nascut pana acum. Sunt prima dintre ele care face pasul asta[:)]. Nu ma voi abate de la tratament si sper ca in cele din urma sa iasa bine.

Va pup si mult succes!

despre teama asta....stiu ce inseamna. La prima sarcina eram la wc din ora-n ora nu care cumva sa sangerez si sa nu fiu pe faza, doctorul deja mi-a spus sa uit ca-s insarcinata si sa ma axez pe altceva daca vreau sa fie bine, sa las natura sa-si urmeze cursul. M-am cam suparat pe el si l-am schimbat cu un alt medic care imi intelegea spaimele si-mi explica foarte calm de ce NU trebuie sa-mi fac griji. Mi-era teama si sa fac sex. de fapt de cand am descoperit ca-s gravida n-am mai facut. Am mai ajuns sa fac abia dupa cele 6 saptamani de lauzie :))

Acum sunt gravida cu bb2 in 37 de saptamani si am cam urmat aceeasi traiectorie dar mai lejera, avand un copilas de 2 ani nu m-am mai putut gandi atat la mine si asta mi-a folosit, in sensul ca am fost mai relaxata si nu mi-am mai batut capul cu amanunte nesemnificative, si l-am mai carat si-n brate pe scarile blocului 4 etaje, catarat pe leagane prin parc pe cel mic, stat in picioare dupa el cate 3 ore prin parc, pe strazi, mers la cumparaturi, gatit, menaj etc, ceea ce la prima sarcina DACA faceam atatea, faceam si infarct de frica sa nu-i casunez ceva rau sarcinii. Am si acum griji, sa nu nasc prematur, ca inca nu ne e gata apartamentul nou, si tre sa ne mutam...in plus am inceput sa am vise "d-alea XXX" poate din cauza ca iarasi m-am abtinut de la [xinpat] ca sa nu cumva sa fac vreo nefacuta...si desi ziua nu ma gandesc la asa ceva, ca n-am timp nici sa respir ca lumea de treburi cate am pe cap, iar seara adorm inainte de a apuca sa apas pe butonul telecomenzii...totusi noaptea ma trezesc destul de des cu MR. O pe capul meu, si ma tem sa nu care cumva sa nasc prematur din cauza asta...CE ZICETI? cat e de periculos ? se poate intampla nasterea prematura fara contact propriu zis, fara prezenta spermei, care am inteles ca ajuta la dilatarea colului in ultimul trimestru? Zau, nu radeti, dar am citit pe topicul de la odiseea sarcinii o graviduta care sustinea ca pana si stimularea sexuala, excitarea fara partener e periculoasa, daramite cate un orgasm pe noapte in somn.[ups]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...