Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Help! Soia!


Recommended Posts

Tin post!

Pentru ca am tot vazut ca este consumata si preferata soia,am incercat-o si eu,desi mai gustasem de citeva ori si nu ma incinta prea tare.

Primele snitele pe care le-am luat,le-am prajit date prin faina(ca nu mergea si ou).Au fost bune.Azi asa,maine asa,pina mi s-a aplecat.

Le-am lasat in pace.

Zilele trecute,am zis sa las soia "expandata" si sa o incerc in stare bruta,adica boabe.

Am fiert la ea 5 ore si ceva.Am dat-o prin masina de tocat.Am bagat mixerul.Soia mea s-a incapatinat sa ramana tare ca piatra si bucati-bucati!

 

Spuneti-mi ce pot face sa o fac moale ca fasolea batuta,sau,in orice caz,buna de mincat!

 

 

BRENDAid="purple">

 

[*]Un fulg pentru seara de Craciunid="red">[*]

 

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAIid="limegreen">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Mey,dar chiar asa?

Deci sint beton armat.

Inseamna ca arunc punga!

 

Off topic: tu ce mai faci? Nu mai vii pe dincolo? La "clipe din trairile sufletelor noastre"?

 

BRENDAid="purple">

 

[*]Un fulg pentru seara de Craciunid="red">[*]

 

COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAIid="limegreen">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Brenda,

 

Incearca si lipii umplute cu soia maruntita:

 

fierbi 1 plic de soia maruntita in apa si condimente;toci niste ceapa marunt, tai rondele de masline, castraveti acri taiati cubuletze, ciuperci, ardei (ciupercile+ardeii+ceapa calesti usor). Intinzi foaia de lipie, pui o frunza mare de salata verde, si apoi soia fiarta si bine scursa (eventual putin data prin ulei odata cu celelelalte) pui castravetii,maslinele deasupra, amestecul calit, pui felii subtiri de rosii si rulezi lipia.

Shaorma e nimic pe langa asta!

Eu is vegetariana si mananc des din asta; atentie la cantitati: INGRASA!

Sa ai pofta!

 

P.S. Mai poti face chiftelute din aceeasi soia marunta.

 

Soia boabe trebuia sa fiarba la fel de repede ca fasolea; deci e veche!; mai incearca cu linte fiarta si pisata exact ca fasolea batuta.

 

 

Aura

POZE Ilinca-Ana (3 iulie 2006)

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Soia la cuptor: dupa ce fierbi bucatile de soia le pui in tava, cu multa ceapa si usturoi si pasta de rosii si le dai la cuptor.

 

Varianta cu soia boabe n-am incercat-o. Nu credeam ca dupa 5 ore de fierbere se pot obtine ghiulele...

 

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

 

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu fac spaghetii din soia-granule .Fierb granulele .In putin ulei pun usturoiul maruntit la calit, si apoi pun si soia fiarta.Las putin la calit si adaug o conserva de ciupercute.Dupa cateva minute pun sosul de rosii sau pasta si dupa gust oregano,busuioc si cimbru.

La sfarsit, in loc de cascaval, adaug peste tot sosul asta branza tofu data pe razatoare.

Mai las putin la fiert si gata sosul de spaghetii.

 

ali

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In perioada de dinainte de 1989 soia a fost urata si compromisa in Romania de exagerarile regimului de atunci, care a impus fara discernamant includerea acesteia in retetele de mezeluri si ale altor alimente.

 

Sper ca prin randurile urmatoare sa reabilitam cat de putin soia, stiut fiind ca unii dintre noi se feresc, pe nedrept am spune, sa consume orice derivate din soia, tocmai din motivul amintit mai sus.

 

Soia este de fapt o proteina completa, ceea ce inseamna ca are un continut foarte echilibrat de aminoacizi esentiali, necesari pentru pastrarea sanatatii. Este deasemenea o excelenta sursa de fier si vitamine B. Soia este nu numai o buna sursa de proteine pentru vegetarieni; ea scade pofta exagerata de mancare a acelora care incearca sa restabilieasca nivelul scazut de zahar in sange (vezi diabeticii).

 

Medicina traditionala chineza considera soia un aliment de tip Yin, un aliment racoritor (atentie la consumul exagerat in timpul iernii). Ea este folosita in tratamentul febrei, a durerilor de cap, hiperactivitatii si este un un tonic foarte bun pentru plaman si stomac. Multe cercetari stiintifice actuale dovedesc ca produsele din soia reduc riscul de cancer de san, de colon sau prostata, scad nivelul colesterolului, previn bolile de inima, controleaza diabetul, previn osteoporpza si alina simptomele menopauzei cum ar fi bufeurile si transpiratiile nocturne.

 

Gatitul cu produse din soia

 

Vegetarianul oriental a dus la crearea unei mari varietati de produse din soia. Ele substituie carnea de gaina, rata, shrimpi, avand in amestecuri cu mirodenii specifice un gust foarte asemanator acestora, uneori chiar mai bun. Soia este foarte versatila. Datorita gustului neutru poate fi usor combinata cu multe alte ingrediente.

 

Produsele din soia pot fi adaugate la supe, legume inabusite (stir fry), preparate la gratar, copturi, etc.

 

Tofu (branza "dulce" de soia) de tip mai ferm/tare se poate folosi la produse la gratar (hamburgher vegetarian) sau pentru feluri de mancare care se gatesc un timp mai indelungat. Tofu mai fraged se foloseste la mancarurile la minut sau la bauturi,

 

Cum spuneam, soia este considerata un aliment de tip Yin. Cand insa folositi produsele din soia (tofu), este bine sa adaugati si ingrediente tip Yang (ginger, usturoi si piper chili) pentru echilibrul acelui fel de mancare.

 

Exemple de remedii simple folosind soia:

 

- consumati dimineata pe nemancate o lingura de ulei de soia amestecata (frecata) cu zeama de la un sfert de lamaie; gradual puteti lua 2-3 linguri pe zi din acest amestec; efecte: trateaza ulcerul duodenal sau obstructiile intestinale.

 

- prajiti boabe de soia gabena pana devin crocante si degaja un miros placut (asa cum se prajesc alunele sau nautul); consumati la mesele principale; efecte: maresc cantitatea de lapte dupa nastere;

 

- soia galbena sau alte varietati de soia le puteti procura cu usurinta de la magazinele alimentare… langa fasole sau mazare uscata.

- prajiti babe de soia galbena si apoi fierbeti-le ca pe fasole; efecte: corecteaza pierderea in greutate si anorexia;

 

- fierbeti 50 g de soia galbena, trei cepe verzi, trei felii de ridiche alba, sare dupa gust - beti in loc de supa la fiecare masa ; efecte: previne raceala.

 

- fierbeti soia neagra pana devine frageda; amestecati cu putin zahar brun sau sare, dupa gust si luati cate o lingurita pe zi la mesele principale; efecte: alina tusea si simptome ale bolilor de rinchi.

 

- aplicati pasta de soia fiarta peste intepaturile de insecte; effect: alina durerea.

 

De retinut:

 

1 - soia galbena este privita ca regele bobelor de leguminoase. Aceasta contine circa 40% proteine si este comparabila cu proteina animala. Pentru acest motiv soia galbena se mai numeste "carne vegetala" sau "carne verde". Boabele de soia galbena contin 18-20% grasime, in mare parte formata din grasimi nesaturate, superioare astfel grasimilor animale.

 

2 - sosul de soia promoveaza digestia si poate fi folosit ca remediu extern in cazul arsurilor. Un consum prea mare de sos de soia poate provoca tuse si sete excesiva. Nu se recomanda persoanelor bolnave de hepatita.

 

3 - Mugurii de soia galbena sunt dulci si reci. Se pot folosi complementar in tratamentul tusei cu expectoratie galbena si densa si pot creste diureza.

 

In legatura cu intrebarile voastre referitor la fragezimea produselor din soia, cred ca tine de priceperea celor care produc si pun pe piata asemenea produse. Oricum daca folositi soia boabe pentru gatit acestea trebuie puse la fiert abia dupa ce au stat peste noapte la muiat.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...