Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum ii "vrajiti" pe cei mici sa manance?

Recommended Posts

Eu am o fetita de un an si o luna. Este f.activa si, poate din cauza asta, de ceva vreme, vede ora mesei ca pe o intrerupere a activitatilor ei si refuza hrana sau o accepta, dar cu mari insistente.Asta inseamna ca trebuie sa ii prezint jucariile, trebuie sa ii imit diverse animale, iar, mai nou sa stam la fereastra si sa privim tot ce misca...Nu stiu daca e normal si daca as putea reveni la comportamentul ei de acum cateva luni, atunci cand doar deschidea gurita, ca o vrabiuta, si eu introduceam lingurita cu mancare. Puteti, va rog, sa ma sfatuiti sau sa imi impartasiti din experienta voastra?!

Corsge

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Draga mea CORSGE, pe langa ca o iubesc pe fetita aia a ta de o sa ti-o mananc intr-o zi, eu zic sa nu te stresezi cu ea si sa o lasi ca aiba propriul ei ritm. Nu e bine sa fortezi copilul sa pape chiar si cu giumbuslucuri ca poate sa sufere mai incolo de inapetenta, de fapt asta e si cauza inapetentei... parintii obliga copilul sa manance! Ea trece acum printr-o perioada in care nu are chef si poate nevoie sa manance asa de mult! Isi va reveni cu timpul, trebuie sa ai doar rabdare si sa o pupi din partea mea!!![;)][i]

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si LUCA (28.08.2005)

subscriu! copiii mei au mancat de foame, nu ca i-am vrajit eu, si asa si tb sa fie. Nu te stresa, o prinde foamea la un moment dat.

Cristina

-----------------------------------------------

Explica-mi, si am sa uit

Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte

Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.

Confuciusid="size1">id="red">

De fiecare data cand facea moffturi la mancare il lasam sa i se faca intr-adevar foame dar, cand se intampla asta, nu vroia decat lapte, mult lapte pentru ca era prea flamand sa mai aiba rabdare sa-i dau ceva cu lingurita, laptele era mult mai usor de baut. Si nu-mi convenea. Asa ca am recurs si eu la tot felul de "vraji" in timpul mesei principale, de pranz. De la o vreme nu mai este nevoie de "show", sta linistit si mananca singur tot din farfurie

Cristina,

mama lui

Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002

Cresc...

Si eu zic ca e mai bine sa i se faca foame. Nu vad de ce, daca de exemplu mie nu-mi e foame la ora 12 si nu mananc sa-mi oblig copilul s-o faca.

Va manca cand ii va fi foame.

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

daca i-e foame si-i place nu are nevoie de jucarii, abia asteapta castronul. E adevarat ca se plictiseste. Ilinca mananca juma de masa in scaun si juma in patut ca deja i-a trecut foamea cea mare. Chiar daca se joaca tot deschide gura cand termina de mestecat.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)id="limegreen">

Ai mei au avut de la o luna program cu ora fixa de masa;

Si il respectam si acum la 3 ani.

Masa se serveste la masa, fara tv si fara jucarii/carti, intotdeauna dupa regulile:

- mananci bine, nu mananci iarasi bine (ne vedem la ora urmatoare de masa)

- mananci cat iti trebuie (deci fara "manaca TOT")

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...