Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Retete cu peste


aurora56

Recommended Posts

Pentru ca suntem in postul Cracinului si avem multe dezlegari la peste, vin si eu cu o reteta simpla potrivita atunci cand ne vin socrii , parintii in vizita sau prieteni neconformisti .

Bors de peste ca la mama lui acasa (va fi foarte apreciat de barbati).Reteta pentru 4 persoane

Se cumpara de la pescari sau pescarie cat mai multe sortimente de peste (obligatoriu pentru reusita acestuia trebuie sa fie proaspat ).Se recomanda urmatoarele sortimente de peste : crap,caras,lin ,biban,stiuca,somn si rosioara .Cand nu dispunem de toate aceste sortimente este suficient si caras ,stiuca ,crap cu conditia sa fie proaspat.

Se curata pestele (1 kg/persoana ,ideea este ca pestele sa fie din abundenta comaprativ cu zarzavaturile)si se cresteaza .Se spala pestele si se pregatesc zarzavaturile( se curata cartofi,ceapa,se spala ardei si rosii sau aproape un borcan de rosii in bulion decojite).Atentie ,nu se pun zarzavaturi care fierb greu ca telina,morcovi ,pastarnac pentru ca in plus strica si gustul la ciorba .Apoi se curata cartofii (cam 2-3 potriviti )si se taie in patru si apoi feliute subtiri (ca sa fiarba repede ),se taie ceapa marunt(2 cepe potrivite) si ardeii (2)si acestea se pun la fiert intr-o oala de 8 l.Dupa doua minute de fierbere se adauga pestele taiat (se prefera capetele si cozile iar carasul sa fie intreg ).Se alege spuma ,se adauga sare (intareste pestele ),ulei si otet dupa gust si dupa 2 minute se adauga rosiile in bulion taiate .Dupa vreo 2 clocote se opreste focul si se adauga partrunjel tocat din abundenta .Nu este nevoie ca rosiile sa fiarba mult.

Pestele fiert se scoate cu spumiera separat pe un platou avand alaturi un vas cu mujdei de usturoi (pasta )si un vas cu salata de ceapa (ceapa taiata pestisori ,cu ardei iute taiat ,otet si zeama de la pestele din platou ).La masa se serveste ca bautura o tarie (palinca , tuica de fructe , merge si coniac ).Intai se serveste pestele ca primul fel de mancare si apoi borsul care este o bunatate.

Este o masa satioasa pentru musafiri si in plus dupa masa nu mai este nevoie de nimic altceva decat poate desert .

Incercati aceasta reteta si spuneti-mi efectul....

 

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smolei_2004/album?.dir=/759fre2

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

am si eu o reteta de ciorba de peste, de la pescarii din delta.

la fel ca si tine pun mai multe feluri de peste (cam ce prinde pescaru' familiei). cam un kg de peste marunt il pun la fiert intreg intr-o oala cu 6 l de apa si-l las sa fiarba bine, pana se sfarama carnea. zeama rezultata o strecor si adaug 1 ceapa tocata marunt, un morcov, 1 telina mica, 1 patrunjel, 1 pastarnac date toate pe razatoarea fina si pun din nou la fiert. cand s-au fiert radacinile adaug rosii proaspete tocate marunt (sau rosii din bulion, depinde de sezon) si apoi borsul (care trebuie sa fie mai acru). abia cand si borsul a fiert, adaug pestele mare (capatani si cozi) si-l las sa fiarba pana se albeste ochiul pestelui (5 min, max 10). la final adaug verdeata din belsug (leustean obligatoriu si patrunjel).

soacra mea foloseste iarna, in loc de bors, zeama de varza. iese super si cu zeama de varza numai sa nu se puna sare la fiert anterior, ca iese potroaca.

 

ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face

------------------------

 

mirela si ana monica (8 dec 2005)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...