Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

program bb 11 luni

Recommended Posts

Buna gasit mamicilor[bis]

Am o fetita de 11 luni, careia nu reusesc sa-i gasesc un program convenabil. Am sa va spun in mare cam care e programul ei:

6:30 biberon cu lapte si cereale

8:00 se trezeste

9:00 un fruct

13:00 pranz

17:00 gustare (de obicei iaurt)

21:00 biberon cu lapte si cereale.

Problema mea de fapt nu sunt orele de masa, ci de somn. daca stam in casa, adoarme singura pe la 12, uneori 12 jumate si se trezeste pe la ora 14, cand mi se pare prea tarziu pentru pranz, iar pana seara la 20-21 nu mai doarme. daca la 10 jumate-11 iesim, adoarme in carut si reusesc sa-i dau pranzul la ora 12 jumate - 13cand venim de la plimbare, si mai doarme si dupaamiaza de pe la 16 pana pe la 18:30.

Ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca nu are un program constant in fiecare zi, oricat m-as stradui eu sa-i fac acest program, in conditiile in care peste o luna incep serviciul si va ramane cu bunica mea, care nu stiu daca o sa reuseasca sa-i dea sa manance si sa o adoarma.[bang]

M-am intins cam mult, insa as vrea sa stiu cum procedati voi cu bb-ii vostri in ceea ce priveste programul zilnic, ca pe mine ma depaseste deja.[q] Mi-as dori sa doarma ziua indiferent daca iese afara sau nu de pe la 10 jumate pana pe la 12, 12 jumate, si apoi sa-i dau pranzul. Insa in conditiile in care ea se trezeste la 8, nu prea cred, desi afara in carut doarme. Am incercat chiar ieri sa o culc la 20, am reusit,in speranta ca se va trezi mai devreme, dar dimineata s-a trezit tot la 8.[zid]

P.S.Biberon ii dau in timp ce doarme, pentru ca daca e treaza nu vrea sa suga, si nu vreau sa renunt la lapte (si asa bea cam 300 ml pe zi).

salma

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Draga Salma,te invidiez pentru fericirea de a-ti dormi copilul mult si fara probleme.Eu nu am norocul asta,fetita mea,care face un an pe 20,doarme haotic,iar noptile bea ceai de cate 6-7 ori,asta insemnand treziri scurte,uneori lungi..

Mesele noastre sunt asa:6-lapte cu cereale,9-fruct,13-diverse{piure,carnita,pilaf,supa mai rar,spanac,mazare etc.},17- iaurtel sau cascaval cu painica,21-lapte cu cereale,simplu nu vrea de cand am intarcat-o.Intre mese mai papa pufuleti,biscuiti,prajitura cu mere,pe care o face mama mea.Laptele e si pentru noi un chin,tot 300 ml.bea-in zilele bune!

Program,din cate am inteles si am vazut pe pielea mea,isi face ea,nu ii facem noi.Trebuie doar sa aiba rabdare cine sta cu ea si sa isi schimbe

programul pentru ea si in functie de ea.Asa e la noi!

Noi avem urmatorul program:

ora 9 trezirea si papa bibe cu lapte

ora 12 - papam piureul de fructe cu cereale apoi plecam afara, de obicei adoarme in carut, si doarme cam 1 ora 1 ora si jumatate. Stam afara pana pe la 15.30-16, apoi venim si papam masa de pranz (legume, carnita, etc). Program de voie in continuare, mai face nani de pe la 18.30-19 pana pe la 20.

la 20 - papam iaurtel cu fructe si/sau cereale

ne jucam, bla, bla

ora 23 - baita, bibe cu lapte si nani

De ce nu renunti la bibe de la ora 6.30, o lasi sa doarma si ii dai bibe cand se trezeste la ora 8??? Apoi mai stati in casa, va mai jucati si iesiti afara, reveniti pe la 12-12.30 si papati pranzul. Dupa cate vezi, noi papam de pranz la ora 16 si e foarte bine.

[mamica]Madau siid="black">id="Arial Black"> [copil] Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Arial Black">id="red">

pozici la 11 luni

povestea nasterii Mirunei

filmuletze poznase 1 si 2

problema la noi este faptul ca nu vrea sa suga din biberon daca e treaza. efectiv nu accepta biberonul. si singura situatie in care bea din biberon este cand doarme, de asta ii dau la 6 jumate cand inca mai doarme. am incercat sa nu-i dau, si se trezeste singura la pe la 7 infometata si plangacioasa, si ar trebui sa-i dau in castronel cereale cu lapte, insa eu tin mai mult la lapte decat la cereale. asta e problema. sera nu sunt probleme, pentru ca ii fac [baie]si dupa ce o pun in patut adoarme imediat si vin cu bibe si papa.

Iar eu daca incep serviciul peste o luna, vreau sa aiba cat de cat un program relativ stabil ca sa-i fie usor si ei si bunicii mele care va sta cu ea.

salma

Draga mea, bebeii isi fac singuri programul...nu cred ca poti sa ii influentezi prea mult. Fetita ta pare ca are un ritm echilibrat, stiu copilasi care nu dorm noaptea deloc si dorm ziua, ala se cheama, dupa parerea mea, program stricat. Fetita mea are 14 luni, aproape, si nu are un program strict in fiecare zi.

De obicei se scoala la 8 si papa dar azi s-a sculat la 5 dimineata si a vrut biberonul cu lapte, asa a facut si saptamana trecuta cand s-a trezit la 4...isi schimba singura programul si tot ce fac este sa ma adaptez. Singurica isi va face programul si am credinta ca pana la urma va functiona zi de zi, ca un copil mai mare, se va culca la 9 si se va scula la 7 (ea se culca pe la 11 acum).

Ai rabdare si mai incearca si cu bibe. Tu mai alaptezi? Ca asa se intelege din primul post. De aceea s-ar putea sa nu ii placa biberonul, e indragostita de tzitzi. Incearca sa ii dai lapticul din canita cu cioc, poate asa accepta. Pune cereale in laptic (incearca cu cele simple, de orez, ca nu sunt cine stie ce aromate) poate asa vrea, incearca toate trucurile. Tinem pumnii [pup]

Daca nu accepta biberonul, incearca sa-i dai cu o canuta cu cioc, poate asa merge. Daca nici asa nu vrea..ce sa-ti zic...ramane doar varianta cu lapte cu cereale, ii faci aceasi cantitate de lapte pe care o papa si din bibe, ii pui in ea cereale pana la consistenta la care papa si e tot aia. Impaci si capra si varza[:D]. Alta varianta nu-mi vine acum in minte..

[mamica]Madau siid="black">id="Arial Black"> [copil] Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Arial Black">id="red">

pozici la 11 luni

povestea nasterii Mirunei

filmuletze poznase 1 si 2

Eu cred ca fetita ta tinde sa ramana cu un singur somn ziua, as incerca sa-i trag somnul de pranz pe la 13-13.30, o sa fie mai greu cateva zile, apoi va rezista. Noaptea doarme bine, daca ar dormi si ziua de la 13 la 15.30 sa zicem, ar fi foarte bine. 11 ore noaptea si 2-2.30 ziua-ca la carte ar fi. Nu ai cum sa o adormi de la 10 cum ai vrea, adica la numai 2 ore de la trezire. Pranzul il dai pe la 12.30, iar masa de fruct sa n-o faci consistenta, sa fie o gustare ca sa-i fie foame la pranz. Cred ca asa as incerca.

Editez: baiatul meu care are 13 luni are un program asemanator cu o singura diferenta: se trezeste la 6 si bea lapte, dupa care eu nu-l mai adorm imediat cum se intampla la tine, ci il tin treaz pana pe la 8.30, cand adoarme pt o ora-o ora si 1/2, urmeaza fruct pe la 10, pranz pe la 13.30-14, 14.30-somn pana la 16.30 de regula. Asta e varianta cu 2 somnuri. Ori de cate ori l-am culcat direct dupa laptele de 6, a dormit ca a ta pana pe la 8 si atunci l-am culcat mai devreme, pe la 13,cu dezavantajul ca parca am inghesuit mesele.

Antonia

Fetita mea la 10 luni se trezea in jur de 7 dimineata, bea laptele cu cereale, ieseam sau nu la plimbare afara, se culca iar la 9:9:30, dormea pana pe la 11 cand avea o masa de fructe cu branzica de vaci, apoi la 14 pranzul, dormea iar de la 14:30 la 17, lua o gustare, la 20:30 bea laptic cu cereale si la 21 culcarea.

La 14 luni a renuntat la somnul de dimineata, lua gustarea la 10, pranzul la 13, nani de la 14-17, seara la fel, papa la 20-20:30 si la 21 nani. Si-a pastrat in mare acest program si acum, la 2 ani si 8 luni, cu mici diferente.

Poate reusesti sa o aduci incet-incet (schimbari de 10min la 2-3 zile) la un program asemanator cu al nostru, cu sau fara somnul de dimineata (cred ca fara ar fi mai bine), dar cu somn dupa-amiaza.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.id="red">

Bazar pentru Alex, un baietel diabetic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...