mmi Publicat Decembrie 4, 2006 Raport Distribuie Publicat Decembrie 4, 2006 Va rog sa-mi raspundeti ca sa-mi spulberati indoielile. Copilul meu este de cand il stiu mai albastrui in jurul gurii. De fiecare data imi fac probleme, mai ales cand alearga si se face rosu in obraji imi pare mai albastru. Suntem la a doua doctorita de familie, la cea din urma i-am atras in mod special atentia asupra acestui lucru, l-a ascultat cu atentie si mi-a spus ca nu e nimic. In septembrie anul trecut a fost operat de testicol ectopic, anestezista l-a ascultat si acolo si nu a spus nimic. Ce-i drept eu uitasem sa o intreb anume despre asta si ne-a spus ca daca este ceva in neregula se vor sesiza. Totul a trecut si eu il vad tot albastru. Oare necesita control de specialitate sau ar trebui sa ma calmez? Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariussimiuc Postat Decembrie 4, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 4, 2006 Ca sa te calmezi si sa-ti iei o povara de pe suflet poti merge sa faci un control de specialitate,o electrocardiograma si o echografie Dopler. Si Robert al meu a avut suflu sistolic,respira sacadat si era vinetiu in jurul gurii,dar la noi s-a rezolvat de la sine,pana la 5 luni.Avea 3 luni cand am fost cu el la control. Multa sanatate va dorim! Mihaid="purple"> Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...id="size2">id="green">id="Comic Sans MS">id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oanagabriela Postat Decembrie 4, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 4, 2006 Fetita mea s-a nascut prematur si a stat 2 luni la spital. In timpul acesta avea si ea pielicia albastrie in jurul gurii si l-am intrebat pe seful clinicii neonatale (o somitate medicala aici in Canada) si mi-a raspuns ca fetita este f.bine si ca, copiii nascuti din parinti "europenii" au citeodata aceasta albatreala, dar care clinic nu inseamna nimic. In principiu este bine sa ii faci si un control, ca sa fii sigura. Multa sanatate. Oana, mama lui Antonia Intilnire DC Montreal 16 decembrie Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mmi Postat Decembrie 5, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 5, 2006 Va multumesc pentru raspunsuri. Si Mihaita a fost prematur, nascut la 36 de saptamani, 2,5 kg, dar nu am avut nici o problema cu el. Albastrui a fost de la inceputuri. Cu prima ocazie cand va fi racit, am sa-l duc la o doctorita care este printre cei mai buni pediatrii de pe aici, si de a carei competenta am auzit. Parca nu l-as duce chiar la cardiolog din prima, mi-e teama sa nu-l stresez inutil. Sper sa fie o albastreala fara nici o legatura cu starea lui de sanatate. Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabrielav Postat Decembrie 5, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 5, 2006 sfatul meu este sa mergeti cu el la control. baitelul meu s-a nascut cu un defect septal. i s-a pus diagnosticul la 11 zile. acum are 2 ani si 3 luni. de atunci mergem la control la fiecare 3 luni. pana la 1 ani si 11 luni am medicii ne-au spus sa nu ne facem probleme pt ca totul merge bine. dar, la un control mai amanuntit i s-a mai pus un diagnostic "persistenta de canal arterial". inca nu s-a inchis, in primavara ne pregatim de operatie. in general, albastreala din jurul gurii, a extremitatilor denota o problema cardiaca. sper sa nu fie in cazul vostrul. pt orice eventualitate mergeti si faceti o ecografie cardiaca. mai tarziu poate.......e prea tarziu. si...inca ceva.... nu va bazati doar pe ce spune medicul de familie. DOAR medicul de specialitate va poate pune un diagnostic bun. Mamica un ingeras Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MarianaV Postat Decembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 8, 2006 PAREREA MEA E SA MERGI LA UN CARDIOLOG CA SA STII SIGUR CUM STAI. mari Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mmi Postat Decembrie 8, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Decembrie 8, 2006 Problema: Am inceput cautarile pentru a programa copilul la cardiolog, dar nu am gasit niciunul care sa lucreze cu copii. Cabinete particulare, de tot felul, dar care, la programare, cand spun ca pacientul are 6 ani... Am fost sfatuita sa ma duc la dr. Oprita, la Cluj. Continui cautarile, sfatul cel mai posibil de realizat este sa-l duc la mai multi pediatrii sa le cer parerea, in caz ca nu gasesc nici un cardiolog care sa-l consulte aici, si daca acestia vor avea macar o cat de mica indoiala legat de vre-o problema, sa primesc trimitere la Cluj. [bang] Deocamdata am primit fier de la doctorita de familie, ea spune ca albastreala este de la anemie?! M-as bucura tare sa fie asa. Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ina C Postat Decembrie 8, 2006 Raport Distribuie Postat Decembrie 8, 2006 mmi si la noi e aceeasi situatie. Plus ca toata lumea ma intreaba daca nu e bolnav pentru ca e foarte alb. Facem frecvent analize ( acum aprox o luna hemoglobina era 12.8), iar dr lui de cind s-a nascut spune ca nu e nicio problema.Cica asa e pielea lui mai alba ( si la pleoape i se vad vinisoarele). Sunt curioasa ce analize faci! Multa sanatate,ina C Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.