Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Pentru mamicile care administreaza calciu la bebei

Recommended Posts

Vi s-a intamplat ca atunci cand administrati calciu, bebelusii sa devina foarte agitati, sa se miste incontinuu, sa nu le mai convina nimic, sa fie mai plangaciosi ca niciodata?

De cum am inceput sa ii dau calciu fetita mea de 6 luni este de nerecunoscut, sunt cu nervii la pamant, imi ia cate o ora, doua sa o adorm de fiecare data, intr-un cor de plansete, miscari necontrolate etc. Ma gandesc sa incetez sa ii mai dau calciu. Ce parere aveti?

Geo si

Bibi

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu le dau fetelor mele care au 7 luni si jumatate, calciu gluconic 10 zile pe luna.

Il dau dimineata, il beau in putin lapte fara nici un fel de problema si nu am observat sa aiba reactiile pe care le-ai descris tu.

E drept ca nici nu ma lupt cu ele sa le adorm, ci le las sa se joace in ritmul lor. Oricum, nu sunt agitate sau nervoase.

Maria si Ilinca

La plimbare

Ba nu slabesc deloc

ECMIid="red">id="black">Vreau sa-mi spui te rog daca dai calcu la fetite in fiecare luna, in lunile cu "R" sau urmezi schema clasica de profilaxie a rahitismului. Mai creasem si eu un topic asemanator, dar tot nu m-am lamurit, pentru ca dr. fetitei mi-a spus sa-i dau in lunile cu "R" siropel id="red">CIPCALid="black">cate 2.5ml pe zi, zece zile pe luna. fetita mea are 11 luni.

Si on topic, bebita 06id="red">, parerea mea este ca ar trebui sa consulti dr. din cate stiu eu doza este de 1 comprimat de calciu lactic pe zi sau de 5 ml calciu gluconic (din fiole)pe zi, 10 zile pe luna. si foarte important este sa nu-i administrezi calciu dupa ora 16 pentru ca poate da aritmii cardiace.

salma

Am patit si noi asta, la inceput, pe la o luna si jumatate, dar am ajuns la concluzia ca medicul mi-a prescris o doza cam mare. Am redus doza la jumatate, nu am mai avut stari de agitatie, dar inca are o usoara hipocalcemie. Doza prescrisa era poate indicata, dar copilul prea mic, sau...cine stie de ce a reactionat asa. Acum srvim 5 ml. gluconat/ zi - 10 zile/luna, si 5 pic fier Haussmann, la fel.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/

Of, da, noi am avut o intreaga tevatura cu Miruna cand era mai mica, in cele 10 zile pe luna cand ii dadeam calciu era teroare, era agitata, nu dormea bine, nu ma intelegeam cu ea. Acum si-a mai revenit, insa tot doarme mai agitata. Adica mai maraie in somn, se fataie...Nu e insa un motiv sa incetezi sa-i mai dai, o sa se obisnuiasca organsimul si n-o sa mai faca asa rau. Calciul e necesar, decat sa ai un copil rahitic, mai bine unul agitat cateva zile pe luna. Zic eu[xx(]

[mamica]Madau siid="black">id="Arial Black"> [copil] Alexia Miruna (15 dec 2005)id="Arial Black">id="red">

pozici la 11 luni

povestea nasterii Mirunei

filmuletze poznase 1 si 2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...